Skip to main content

DERAPAJ. EVZ şi o vilă cât o gheretă de pază. Cotroceniul plăteşte curent pentru o vilă de …7 metri pătraţi

 
DERAPAJ. EVZ şi o vilă cât o gheretă de pază. Cotroceniul plăteşte curent pentru o vilă de …7 metri pătraţi

O vilă din Sibiu despre care EVZ a scris că i se plăteşte curentul de la Cotroceni este, de fapt, o …gheretă de pază.

Publicitate

Administraţia Prezidenţială plăteşte factura de curent electric pentru o vilă din Sibiu, a titrat Evenimentul zilei în deschiderea ziarului de azi.

Este “o vilă din Sibiu, situată pe strada Spartacus, în apropiere de prima casă cumpărată de şeful statului. Este posibil să fie vorba de un dispozitiv de pază”.

EVZ argumentează cu un anunţ publicat în SEAP, valabil pe patru ani, prin care Administraţia cumprăr curent, la comun, pentru Palatul Cotroceni şi pentru “vila” din Sibiu.

Ziarul plusează: adică “vila, din apropierea de prima casă a preşedintelui României, va beneficia de energie electrică plătită de la buget şi după ce Iohannis nu va mai deţine funcţia de şef de stat”.

Sunt citate şi vecinii, care spun că “vila a fost vândută de 30 de zile şi a costat cel puţin 200.000 de euro

EVZ publică şi poza cu “vila pentru care se cumpără curent electric”. Este revoltat: “răspunsul Cotroceniului se lasă aşteptat”. Dar se apropie puţin de adevăr “e posibil ca vila să fie folosită de angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază, care asigură protecţie şefului statului”.

Doar că nu e vilă. Are 7 metri pătraţi şi este …o gheretă. Ea apare în articolul EVZ, pe scurt: “în spatele vilei se află o gheretă SPP care asigură protecţia reşedinţei familiei prezidenţiale”.

Preşedinţia: “este o cabină modulară” Adică o gheretă

Cotroceniul a lămurit azi misterul “vilei”, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale: este o “cabină modulară” de 7 metri pătraţi.

Detaliază pe site:

Locaţia care figurează în documentaţia aferentă licitaţiei deschise pentru furnizarea de energie electrică, în suprafaţă de 7 mp din terenul situat în Municipiul Sibiu, str. Spartacus, nr. 9, este închiriată de Administraţia Prezidenţială pentru amplasarea unei cabine modulare de pază utilizate de Serviciul de Protecţie şi Pază, pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei instituţii.

“Totalul estimat pentru punctul de consum, în suprafaţă de 7 mp, localizat în Municipiul Sibiu, strada Spartacus, nr. 9, este de 24 MWh din totalul estimat de 8224 MWh pentru întreaga perioadă a acordului cadru solicitat de Administraţia Prezidenţială.

Pentru o informare corectă a opiniei publice, precizăm că Administraţia Prezidenţială achită costurile pentru furnizarea energiei electrice doar pentru un spaţiu de 7 mp, închiriat în conformitate cu prevederile legale pentru utilizarea acestuia de către Serviciul de Protecţie şi Pază, contorizat separat, în incinta terenului din str. Spartacus, nr. 9, municipiul Sibiu şi nicidecum pentru toate imobilele aflate la adresa respectivă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • liliana liliana
    ***
  • Cotronistul Viloi Cotronistul Viloi
    Cotrocenistul nu o mai are pe Udrea să plătească EVZ, așa că a început să mai scrie și adevărul! De altfel, cotrocenistul are - clar - obsesia maladivă a caselor!
  • manuela manuela
    Nu prea folosesc EVZ, prefer Zewa. Uneori, in functie de buget, este ok si EVZ.
  • Mm Mm
    Nuu cred. Asa ceva nu poate face EVZ, un ziar de "calitate". Nu a facut 10 ani de Basescu asemenea mizerii, de ce ar face acum?

Trimite un comentariu

sus