Skip to main content

MII DE SHARE-URI. Tolo.ro a zdruncinat sistemul medical şi social media cu o nouă anchetă: firma care execută silit bolnavii şi dincolo de moarte

 
MII DE SHARE-URI. Tolo.ro a zdruncinat sistemul medical şi social media cu o nouă anchetă: firma care execută silit bolnavii şi dincolo de moarte

BLOGOSFERĂ. O nouă anchetă a echipei de la Gazeta Sporturilor zdruncină sistemul medical din România: firma care execută silit bolnavii şi dincolo de moarte. Primul episod s-a distribuit de mii de ori. Episodul doi, de astăzi are sute de share-uri în câteva ore.

Publicitate

Primul episod al anchetei a explodat ieri pe Facebook. Titlul materialului de pe tolo.ro: Mărturii şi documente dintr-o multinaţională pharma: firma noastră înşală bolnavii săraci din România. Articolul publicat pe blogul lui Cătălin Tolontan s-a distribuit rapid: 4.500 de share-uri şi like-uri, potrivit monitorizării FacebrandsPro pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

Mii de bătrâni dependenţi de oxigen sunt executaţi silit de Air Liquide Vitalaire, filiala din România a liderului mondial de aparate de aer. Un insider a oferit GSP facturi contrafăcute.

Afacerea se bazează pe executarea silită a mii de oameni neajutoraţi.

Firma îi targetează pentru a-i executa în instanţă pe bolnavii cei mai vulnerabili: are aproape 3.000 de procese împotriva clienţilor-pacienţi!

Mecanismul: " Deşi prin contracte ne angajăm să trimitem facturile lunare către pacienţi, noi suntem antrenaţi să nu îi avertizăm, tocmai pentru ca bolnavii să adune datorii. Abia atunci îi dăm în judecată."

Din 2010 şi până azi, Vitalaire a intentat bolnavilor două procese pe zi, în medie! Două cazuri în fiecare zi lucrătoare, timp de 6 ani neîntrerupt!

Bolnavii daţi în judecată provin din toată ţara, dar mai ales din comune şi sate îndepărtate. Mii de bolnavi neputincioşi şi mii de rude terorizate doar la ideea unui proces au plătit, an după an, penalităţi care ajung şi la de zece ori suma datorată!

Sistem de contabilitate dublă: În contabilitatea firmei se introducea o factură de 0,01 lei, în instanţă se arăta o factură de 130 de lei.

Discuţia dintre ziariştii Gazetei şi reprezentanţii firmei (managerul şi avocatul), un episod foarte expresiv:

Le arătăm facturile duble. Avocatul Bobu, un tânăr blond, cu aspect modern, se scufundă în fotoliu şi în gânduri.

Răspunde directorul general Bentu. Nici el n-a împlinit 40 de ani, arată şi vorbeşte bine.

- Cum puteţi explica o factură cu aceeaşi serie şi acelaşi număr şi două valori?
- Aaa. Păi, vă explic imediat! Noi aşa facturăm. Pentru Casă facturăm cu valoare mare şi pentru pacient cu valoare mică. Aşa facturăm şi acum, nu e nicio problemă.

- O secundă! Ceea ce ţineţi în mână sunt două facturi pe un dispozitiv de apnee, nedecontabil de către Casă.
- Da?!!!

- Da. Şi mai e ceva care nu se leagă. Chiar dacă facturaţi cu două valori diferite, cum să aibă facturile acelaşi număr şi aceeaşi serie?
– (Directorul îşi trece buricele degetelor peste cele două facturi. Avocatul pare plecat departe, în propriile frământări) Nu-mi explic! E foarte urât, într-adevăr, ceea ce văd aici. Dacă e adevărat, zic, dacă, atunci e probabil un caz izolat. Sincer, o să verificăm şi noi.

– (Scoatem încă două facturi. Pe alt pacient, tot duble şi ele) Mai avem, să ştiţi.
- Credeţi că sunt hîrtii de la noi din firmă?

- Dumneavoastră să spuneţi asta publicului, vă rugăm!
- E clar că toate informaţiile astea le aveţi din firmă. Dar ele sunt, cum să zic, aşa, răutăcioase. Eu am muncit din 2006 în firma asta, când vindeam singur aparatele! De unde aveţi atâtea informaţii?

(...)

– (Intervine avocatul, roşu şi transfigurat) Vreau să vă spun ceva! Dacă ceea ce ne arătaţi este adevărat, înseamnă că am fi depus în instanţă documente false?

- Da, asta înseamnă. Dar s-a mai întâmplat acest lucru.
- La ce vă referiţi?!!!

- Din informaţiile noastre, există procese pe care le-aţi pierdut pentru că s-au descoperit semnături false pe contracte. Nu semnaseră pacienţii, ci altcineva în locul lor. Probabil de la firmă.
- E adevărat. Când s-a făcut expertiza grafologică am pierdut. Dar sunt foarte puţine aceste cazuri. Câteva!

(...)

- Aşteptăm un răspuns pentru facturile duble în zilele următoare. Dar, dincolo de ele, numărul acesta de mii de procese intentate pacienţilor vi se pare normal?
- (Acum vorbesc pe rând amândoi, completându-se, director general şi avocat) Vrem să spunem ceva. Să ştiţi că numărul imens de procese în care i-am acţionat pe pacienţi este datorat faptului că sistemul conceput de Casa de Sănătate nu protejează pacientul! Sistemul nu e făcut în folosul pacientului.

Al doilea episod al anchetei a fost publicat astăzi. După ce prima parte a adunat, într-o zi, 4.500 de share-uri, cel de-al doilea episod a sărit bine de 500 şi numărul creşte. Titlul: Parchetul din Iaşi a deschis un dosar de evaziune fiscală! Noi acte confirmă: Vitalaire încasa bani şi de la CAS, şi de la pacienţi. Bolnavii restanţi sînt amendaţi cu 73% pe an. În al doilea episod, poveste unei paciente care s-a stins la 47 de ani şi pentru care firma a continuat executarea silită şi după moarte.

Top bloguri si platforme colective ieri, 22 noiembrie. Selecţie realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO

1. tolo.ro, Mărturii şi documente dintr-o multinaţională pharma: firma noastră înşală bolnavii săraci din România - 4476 like-uri & share-uri;

2. cabral.ro, Dacă obosim, dacă pur şi simplu obosim? - 1713 like-uri & ; share-uri;

3. eftimie.net, Să-i dea Dumnezeu sănătate şi viaţă lungă lui Soroş - 1471 like-uri & share-uri;

4. petreanu.ro, Dăunătorii - 901 like-uri & share-uri;

5. Blogurile Adevărul, Opriţi-l pe doctorul Dănăilă!, de Horia Blidaru - 570 like-uri & share-uri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus