Skip to main content

FOTO. Românii care au creat seria Fredo şi Pidjin vor lansa o carte cu cele mai bune episoade

 
FOTO. Românii care au creat seria Fredo şi Pidjin vor lansa o carte cu cele mai bune episoade

Din online, în print. Fredo şi Pidjin, vedete internaţionale de webcomic lansate de doi români, vor fi personaje de carte. Eugen Erhan şi Tudor Muscalu, amândoi cu experienţă în design şi creatorii celor două personaje, vor lansa, luna aceasta, o carte cu o colecţie a celor mai bune 100+ de episoade apărute în ultimii 10 ani.

Cartea „Fredo and Pidjin - 100+ comics that made people LOL on the internet” va fi pe piaţă, din 6 decembrie, şi va costa 30 de lei.

Eugen Erhan, unul dintre „părinţii” celor două personaje, a povestit pentru Paginademedia.ro, într-un scurt interviu, cum au apărut personajele şi cum a decis, alături de Tudor Muscalu, lansarea cărţii.

Paginademedia.ro: Cum si cand a pornit proiectul Fredo and Pid`jin?

Eugen Erhan: Webcomicul a inceput in 2005 - era o iarna vijeloiasa. Ba nu, era primavara. Am inceput sa desenam Fredo & Pidjin in 2005. Era ceva ce faceam in weekend-uri: o zi scriam, una desenam, de regula. Pe atunci publicam un episod pe saptamana, cu un public de cateva zeci de oameni la inceput, apoi cateva sute. Prima oara ne-am spus ca vom scoate sticla de sampanie cand o sa atingem cifra de 10.000 de unici. Fast-forward, de atunci pana acum am adunat peste 80 milioane de afisari (plus probabil inca odata pe atat daca ar fi sa numaram si preluarile pe alte site-uri ca 9gag sau imgur si traducerile pe forumuri rusesti, coreene, chinezesti etc).

Cine sunt Fredo si Pid`jin?

Amandoua personajele au trasaturi de caracter inspirate din noi doi, dar exagerate suficient de mult incat povestea sa fie din cu totul alta lume.

Cum ati decis sa treceti la „urmatorul nivel” cu acest proiect, aducandu-l in print?

Am fost intrebati de multe ori de catre fani daca nu avem de gand sa facem o carte. Pana acum nu reusisem sa gasim o formula buna, asa ca ideea de print a ramas mereu pe hold. Acum am gasit acea formula. E o formula foarte colorata.

Concret, ce veti lansa?

Cartea este o colectie a celor mai bune 100+ episoade aparute in ultimii 10 ani si are 224 de pagini. Continutul este in limba engleza, exact ca in original, nicio gluma nu a fost imblanzita in procesul de asamblare al acestei carti. Singura interventie este in reproducerea imaginilor, care au fost optimizate pentru tipar.

Tarziu, in 2016, am inceput sa punem pe site episoade retina-ready. In carte insa, toate desenele sunt la o calitate nemaivazuta, chiar si episoadele mai vechi au fost remasterizate si arata splendid in print.

Cand? La ce pret?

Va fi disponibila in toata tara din 6 decembrie. Nu am ales aceasta data pentru a ne suprapune cu sezonul de cadouri *cumparati*aceasta*carte*pentru*a*o*face*cadou*, desi e posibil sa ne fi gandit si la asta. Cartea va costa 30 lei.

GALERIE FOTO. Fredo şi Pidjin, câteva file

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus