Skip to main content

Tolo.ro, anchetă cu efect: directorul spitalului Malaxa a fost demis

 
Tolo.ro, anchetă cu efect: directorul spitalului Malaxa a fost demis

Investigaţia începută de echipa lui Cătălin Tolontan în urmă cu două zile, primele efecte: DNA este la Spitalul Malaxa. Directorul spitalului, demis.

Publicitate

Anunţul demiterii managerului Florin Secureanu a fost făcut de primarul Gabriela Firea în urmă cu câteva momente. România TV şi Antena 3 au intrat imediat în direct cu Firea, urmate de Realitatea TV. România TV a revenit, apoi, la un subiect cu tehnocraţii care "vor să taie salariile". Digi 24 a difuzat, de asemenea, ştirea (fără imagini cu Firea).

Până la ora publicării articolului, B1 TV era singurul post de ştiri care nu a dat ştirea despre demiterea de la Malaxa.

Demiterea lui Florin Secureanu vine după două episoade ale unei investigaţii semnate pe Tolo.ro de Cătălin Tolontan, Răzvan Luţac şi Mirela Neag.

GALERIE FOTO. Posturile de ştiri despre demiterea de la Maxala

Din seria de articole publicate de Tolo.ro:

- managerul Florin Secureanu dispunea de banii spitalului, folosindu-se de contracte şi acte fictive cu anunmte firme.

- Secureanu avea ştampila unei firme la birou, iar când avea nevoie de bani întocmea contracte şi facturi fictive, scrie Tolo.ro, pentru a retrage bani din spital. ”s-a ajuns pînă la a deconta înmormîntări ale rudelor unor cunoştinţe din primărie!”

- Spitalul Malaxa a plătit 9.00 de euro unei firme de bijuterii, sub pretextul că aceasta va curăţa instrumentarul de la ginecologie. Nimeni din spital nu-şi aminteşte ca firma de bijuterii să fi curăţat foarfecele sau mînerele pentru bisturie, aşa cum scrie în acte! Toată cifra de afaceri din 2014 a prăvăliei de reparat bijuterii - Singura firmă de bijuterii a lumii care curăţă instrumentarul la ginecologie - e dată de contractele de 22.000 de lei cu Spitalul Malaxa.

- Tot spitalul a plătit 20.000 de RON pentru data roaming-ul folosit de iubita managerului, Eugenia Chiriac, pe care acesta o alinta ”Vrăbi”, în concediul din această vară în Croaţia. Suma se vede în contractul cu Vodafone, spun sursele ziarului.

- Vrăbi nu munceşte în spital, doar ”primeşte cadouri din contractele plătite de spital”, după cum susţin sursele ziarului.

Managerul Secureanu a ajuns la violenţă şi ameninţări fizice: "Bă, cretino, vezi că-ţi f*t şi vreo două" from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

- Sursă: ”Ştim, pare incredibil, dar acesta este adevărul, lucrurile la Malaxa mergeau cam aşa: managerul sau Vrăbi avea o nevoie. Să zicem bijuterii. Şi atunci plătea spitalul. Dar cum să justificăm? Băgăm un contract că ne curăţă instrumentarul medical!”.

- acum câteva zile, managerul Florin Secureanu şi Eugenia Chiriac au fost la Londra, "la o gală din acelea anonime, unde prezenţa şi statuetele se cumpără cu bani mulţi, un bărbat şi o femeie din România se înfăţişează pe podium." El a luat un premiu în numele lui, ea, în numele primarului Gabriela Firea. Sursă a Gazetei: "Firea n-a ştiut nimic. Cum spitalul depinde de Primăria Capitalei, managerul a vrut, probabil, să-i facă o surpriză". Premiile au costat 6.000 de euro, plătiţi de o firmă care are contracte cu spitalul.

- Sursă: "În fiecare zi, managerul Florin Secureanu scoate între 2.000 şi 3.000 de lei cash din casieria spitalului pe facturi tipărite de băiatul de la IT!"

- Secureanu a fost director la Malaxa nouă ani. Sursă: "Secureanu nu e oricine. Are foarte, foarte multe relaţii. A fost rezidentul lui Sorin Oprescu şi i s-au dat mulţi bani în mandatul fostului primar. Primarul Onţanu l-a sprijinit şi el. E legat de oameni politici din multe partide. Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au fost amîndoi la lansarea unui centru de copii, care e făcut pe fundaţia lui personală în Vâlcea! E doctorand la Academia SRI, are relaţii la Guvern." Stă într-un bloc RAPPS, între Eminescu şi Dacia.

- Tolo.ro publică inclusiv înregistrări audio în care managerul de la Malaxa îşi înjură subordonaţii pentru că aceştia refuză să mai facă acte fictive.

GALERIE FOTO. Posturile de ştiri despre demiterea de la Maxala

Cele două episoade ale investigaţiei:

Episodul 1: Înregistrări audio şi documente: pile din primărie înmormântate pe banii spitalului Malaxa - Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an şi jumătate!

Episodul 2: Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să cureţe instrumentarul de la ginecologie-sterilizare! A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • prapastiosu prapastiosu
    Ati vrut primar pe Oprescu? L-ati avut primar general pe cel mai corupt doctor din sistem, sistem care a fost perfectionat prin numirea unor nulitati in functiile de manageri de spitale!
    Acum o aveti pe madame Firea, sa vedeti dupa mandatul ei ce mai ramane!
  • Ana Ana
    9000€ nu 9.0€

Trimite un comentariu

sus