Skip to main content

Un post de radio din Târgu Jiu, amendat cu 30.000 de lei pentru modificarea acţionariatului fără acordul CNA

 
Un post de radio din Târgu Jiu, amendat cu 30.000 de lei pentru modificarea acţionariatului fără acordul CNA

Amendă-record pentru un post de radio al cărui acţionariat a fost schimbat fără ca CNA-ul să fie infromat. Este vorba despre Radio Omega, amendat în şedinţa de ieri 30.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului, anunţă agenţia de presă News.ro.

Publicitate

Postul de radio generalist Radio Omega, deţinut de societatea Trophen Impex SRL, care difuzează în Târgu Jiu, a fost sancţionat cu somaţie publică pentru modificarea acţionariatului fără acordul CNA, pe 21 iunie 2016.

„Noi nu putem interveni în politica acţionariatului. Aici e limpede că e vorba de un transfer suspect sau în orice caz dubios. Ceea ce ar trebui să preocupe CNA este faptul că radiodifuzorul a primit o somaţie pentru neanunţarea acţionariatului, şi ca răspuns îi găsim acum în aceeaşi greşeală. Dincolo de faptul că e un gest insolent de nerespectare a instituţiei noastre, este o recidivă şi drept urmare voi fi de acord cu preluarea acţionariatului, iar pentru neanunţarea lui propun amendă de 30.000 de lei”, a spus Radu Călin Cristea, cel care a şi propus amenda.

Răsvan Popescu a explicat că singurul rost pentru care CNA ar putea la un moment dat să nu fie de acord cu modificarea acţionariatului este pentru a fi evitată apariţia unei poziţii dominante şi a precizat că a fost încălcată legea 54.

”În momentul în care ni se cere acordul prealabil noi nu că nu trebuie să îl dăm, ni se cere acordul în condiţiile în care noi fiind reglementatorii în audiovizual, văzând că s-ar putea forma o poziţie dominantă pe piaţă, noi să informăm Oficiul Concurenţei despre această posibilitate”, a explicat Viorel Vasile Buda, în urma votului.

Conform CNA, acţionarii de până acum ai societăţii erau Nicolae Sarcină, cu 74,5%, şi Daniel Buleac, cu 25,5%.

Iar potrivit certificatului constatator, acţionariatul s-a modificat astfel: SC Trustul pentru servicii cu utilaje diverse SRL deţine 99,99%, iar Ana-Elena Buzatu deţine 0,01%.

Acţionarii SC Trustul pentru servicii cu utilaje diverse SRL sunt: SC Anrara Consult SRL, 99,99%, şi Lucia Vladimirescu, 0,01%. Asociat unic al SC Anrara Consult SRL este SC GTPD SRL, iar acţionarii SC GTPD SRL sunt: Mariea Ionaşcu, 99,995%, şi Lucia Vladimirescu, 0,005%.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Astia de la CNA sunt prea ciudati. In primul rand ca dau amenzi la companii dupa 6-7 luni de la incalcarea legii, stau degeaba, dau amenzi mari pentru companii mici si dau amenzi mici pentru companii mari! Penibili

    Sa fie serios, de unde sa faca rost de 30.000 de lei acest post? Daca isi scoate banii in 5 luni! Dar... asta e legea in Romania.

Trimite un comentariu

sus