Skip to main content

VIDEO. Rebengiuc, actor într-un clip provaccinare al Ministerului Sănătăţii. Mîndruţă şi Maria Coman, endorseri pe site

 

PRO VACCIN. Cât de important este un vaccin? "Vaccinurile salvează vieţi", spune actorul Victor Rebengiuc, într-un spot lansat astăzi de Ministerul Sănătăţii. O campanie care promovează importanţa imunizării copiilor.

Publicitate

„Toate războiele din secolul trecut au luat aproape două sute de milioane de vieţi, o nimica toată. Variola, poliomelita, tusea compulsivă, tetanosul şi rujeola au luat cam şase sute de milioane de vieţi. Însă vaccinurile au învins toate aceste boli mortale şi tot mai multe vieţi vor fi salvate dacă ne vaccinăm. Vaccinurile salvează vieţi”, spune actorul Victor Rebengiuc în clip.

Campania a fost creată pro bono de agenţia Friends/TBWA şi de casa de producţie MultiMedia Est.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii, campania se adresează publicului larg, cu precădere familiilor cu copii mici, cu scopul de a informa părinţii despre cea mai importantă şi eficientă metodă de prevenire a bolilor.

Pagina web prezintă informaţii despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, precum şi mărturii ale unor personalităţi publice care şi-au vaccinat copiii, precum Maria Coman, prezentatoarea Antenei 3 sau jurnalistul Lucian Mîndruţă. De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adresate copiilor şi adulţilor.

Site-ul campaniei îşi propune să devină o sursa principală de informare pentru toţi cei care vor să afle informaţii cuprinzătoare şi sigure despre vaccinurile esenţiale folosite în România, potrivit oficialilor din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Toate informaţiile legate de vaccinare care apar pe site sunt prezentate de specialişti în domeniu, precum doctori, membri ai grupului de vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi oameni din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

La crearea materialului video au lucrat aproximativ 25 de oameni. Regizor a fost Bogdan Bărbulescu, Marius Ivaşcu a fost director de imagine, iar Dragoş Vâlcu a fost producător general

Spotul s-a filmat în biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davilla. Materialele de arhivă aparţin Arhivei Naţională de Film şi de casa de producţie Multi Media Est.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus