Skip to main content

VIDEO. Lucia Antal, ARMA: "măsurarea audienţelor TV e în standardele internaţionale". În ce fază e colaborarea cu cabliştii

 

"Acest sistem de măsurare a audienţelor este în conformitate cu standardele internaţionale", a declarat Lucia Antal, preşedintele Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţei - ARMA.

Publicitate

Declaraţia a fost făcută în urma auditului pe care compania americană Ernst&Young Tampa l-a făcut pe sistemul de măsurare din România.

"Datele de audienţă furnizate de Kantar Media România sunt în standardele internaţionale şi cele 60 de televiziuni şi 28 de agenţii, plus clienţii noştri, pot avea încredere în aceste date", a precizat Lucia Antal.

Lucia Antal:

Sistemul din România este auditat în fiecare an.

S-a observat că toate televizoarele de auditor erau conectate la peoplemetere.

Au fost verificate, ca şi anul trecut, 100 de gospodării şi nu au fost găsite probleme. Variabilele demografice - vârstă, educaţie, venituri, sunt în conformitate cu ce este trecut în caietul de sarcini.

În ceea ce priveşte modul în care cei din panel apasă pe buton şi ce se înregistrează la sediul Kantar lucrurile sunt în ordine.

Anul trecut, preşedintele ARMA vorbea de o colaborare cu companiile de cablu, pentru culegerea de date. Ce s-a întâmplat cu ideea?

Lucia Antal:

Suntem în continuare în discuţii, nu am abandonat. Acest proiect există în contractul cu Kantar Media, este doar o problemă de acceptare sau de dezvoltare a pieţei pentru a fi introdus.

Nu este simplu, pentru că trebuie discutat cu fiecare distribuitor de cablu. Nu aş spune că este fezabilă încă, pentru că sunt foarte mulţi paşi implicaţi. Ar creşte relevanţa?

Ar creşte relevanţa datelor?

"Nu e vorba de relevanţa datelor, ci de o mai bună granularitate a datelor de audienţă". Mai exact: canalele cu audienţe foarte mici nu vor mai apărea cu audienţă zero, ci 0,001, o cifră care să reprezinte ceva.

Despre creşterea panelului actual, care numără 1.320 de gospodării:

"Vom avea o discuţie, mai ales că urmează să pregătim următoarea licitaţie, dar asta depinde de întreaga piaţă de publicitate şi de toţi membri din asociaţie"

VIDEO. Lucia Antal, despre auditul audientelor TV din acest an

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • JUIIII JUIIII
    Geo: E un singur post -ProTv SD +ProTv HD =ProTv
  • geo geo
    La stabilirea audientei unui post de televiziune care emite si in *** se masoara doar audienta SD sau se ia in considerare audienta SD + HD ?
  • mile mile
    iuli, sunt audiente pe a1.ro , luni 10 la 8 , marti 12 la 8 la comercial sau pe scurt antena a zdrobit pro tv
  • iuli iuli
    Va rugam, ne dati si noua audientele de luni si marti din prime-time? Sa aflam ce a facut semifinala si finala Chefi vs. filmele Pro vs. serial turc Kanal D

Trimite un comentariu

sus