Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Dragnea către poporul PSD, după Ramona Ursu: Sictir. Guran: Cum a înţeles Dragnea că poporul l-a făcut dictator

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Top postări de pe blogosferă: Dragnea. Şi iar Dragnea. Plus încrengătura de ofiţeri SRI din jurul lui Secureanu, dezvăluită de Tolo.ro

Publicitate

SICTIR! Acesta este cuvântul care, în viziunea jurnalistei Ramona Ursu, rezumă răspunsul dat de Liviu Dragnea, şeful PSD, împreună cu Tăriceanu, Ponta sau Ghiţă, propriului electorat, odată cu schimbarea discursului naţionalist propagat în campania electorală.

Liviu Dragnea, subiectul altor două opinii prezente în topul celor mai apreciate şi distribuite articole de pe bloguri. Cele trei adună, cumulat, peste 18.000 de like-uri şi share-uri pe Facebook.

Jurnalista scrie, pe Blogurile Adevărul, un articol de opinie despre modul în care PSD a schimbat macazul discursului naţionalist, odată cu propunerea făcută pentru fotoliul de premier, în persoana doamnei Sevil Shhaideh. Materialul cu titlul “Dragă române creştin-ortodox, fii mândru şi îndrăzneşte să crezi în asta: sictir!” a adunat 9.000 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

„După o campanie perversă dusă de PSD şi de partidele-satelit PRU&ALDE, bazată pe inepţii cum că nu ne vindem ţara străinilor, că străinii ne distrug valorile naţionale, că Soros ne cucereşte şi ne vinde altor străini, că n-avem nevoie de Julien, străinul de la Bruxelles, că Iohannis e omul nemţilor, că noi trebuie să fim mândri că suntem români şi ortodocşi, că suntem poporul ales şi alte tâmpenii, a venit şi momentul adevărului. Sictir!

Cam asta i-a transmis, astăzi, condamnatul la închisoare cu suspendare Liviu Dragnea poporului PSD-ist minţit, pe toate ecranele, de penalii disperaţi să pună mâna pe ţărişoară. Şi Dragnea a transmis asta prin propunerea ca premier a lui Sevil Shhaideh, fina lui de etnie turco-tătară şi de religie musulmană.”

Topul celor mai apreciate şi distribuite articole din blogosferă este completat de materiale de pe platformele Biziday.ro, Tolo.ro şi Printesaurbana.ro.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite materiale din blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Blogurile Adevărul, “Dragă române creştin-ortodox, fii mândru şi îndrăzneşte să crezi în asta: sictir!”, de Ramona Ursu

- 9.002 likes & shares;

"Un haos au reuşit nemernicii ăştia să facă din popor. Din poporul nostru. Din poporul ăsta sărăcit cu bună-ştiinţă, îndobitocit cu bună-ştiinţă, lăsat fără speranţe de o clasă politică coruptă până în măduva oaselor, care a speculat, pentru a pune mâna pe frâiele ţării, cel mai mizerabil sentiment: ura între oameni, între etnii, între popoare, între religii. A speculat exact sentimentul acela bolnav de „unicitate“, un sentiment în numele căruia s-au purtat şi încă se mai poartă războaie, în numele căruia au murit şi încă mai mor milioane de oameni."

2. Biziday.ro, “Cineva a înţeles că poporul l-a făcut dictator…”

- 8.584 likes & shares;

"Iertaţi-mă dacă l-am supraestimat pe Liviu Dragnea, în comentariile mele anterioare! În urma ultimelor alegeri, omul a înţeles că românii au votat un dictator. Că i-au dat lui totul, iar restul e can-can.. Şi, chiar aşa de-ar fi, chiar presupunând că scorul uriaş obţinut în alegeri de PSD i-ar permite lui Dragnea să considere românii vor din nou un tătuc, un dictator, m-aş fi aşteptat ca, la experienţa lui, să ştie că o lege naturală a firii umane, crează opoziţie acolo unde ea nu mai există deloc, iar dacă celelalte partide parlamentare nu-i vor putea ştirbi autoritatea, atunci Opoziţia se va naşte chiar la el în partid."

3. Tolo.ro, “Un securist l-a angajat pe Secureanu ca masor între ’85 şi ’90 la centrul de sănătate Socului. Cine sînt ofiţerii SRI activi care l-au pilotat până azi!”

- 1.832 likes & shares;

"În total, cinci ofiţeri activi ai SRI l-au sfătuit şi l-au teleghidat pe managerul de la ”Malaxa”. Ei i-au rămas aproape şi cînd s-au retras. În ultimele zile, s-a intensificat nervozitatea celor investigaţi şi a crescut nivelul de risc dinspre ei spre jurnaliştii care îi expun. Colapsul din sistemul medical punctează eşecul serviciilor de informaţii. Serviciile au cultivat prin oamenii lor şi apoi au scăpat de sub control personaje ca Florin Secureanu, Eduard Armeanu şi alţi manageri de spital, folosiţi ca ”săgeţi”. SRI şi celelalte servicii secrete din România au o responsabilitate directă pentru ce se întîmplă şi pentru ce se poate întîmpla în continuare! Apelul de 22 decembrie 2016, la 27 de ani de la Revoluţie: ”Băgaţi-vă grădina zoologică în cazarmă!”."

4. Printesaurbana.ro, “Oarecare încurcătură de guri”

- 701 likes & shares;

"Soră-sa avea febră, erau unul lângă altul la masă, amândoi blonduţi aşa şi frumuşei, eu făceam politică fierbinte cu tatăl lor, ăsta micu’ a profitat de înghesuială şi, când m-a văzut că vin cu linguroiul către ei, a deschis gura maaaare, în speranţa că-i pică şi lui ceva. Eu am văzut o gură deschisă şi-am turnat în ea."

5. Blogurile Adevărul, “Declaraţiile dlor Dragnea şi Tăriceanu dinamitează statul de drept”, de Ştefan Vlaston

- 687 likes & shares.

"„O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine, deocamdată.”

Dacă Liviu Dragnea era o persoană oarecare, de pe stradă, nu băgam în seamă această declaraţie. Dar e numărul trei în stat, şeful partidului care tocmai a câştigat alegerile şi face guvernul. Calificarea „condamnare nedreaptă”, la acest nivel, aruncă în derizoriu justiţia romană, acuzată că decide condamnări nedrepte. Câte alte condamnări nedrepte există? Cetăţenii să mai accepte hotărârile definitive, sau să le califice din start nedrepte?"

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Iar "stiri" despre Guran?

Trimite un comentariu

sus