Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran, cel mai distribuit în zilele de Crăciun. Subiectul: Dragnea, Iohannis, cutremurul politic

 
Moise Guran Digi 24
Moise Guran Digi 24

CUTREMUR. "Războiul" politic dintre preşedintele Iohannis şi Liviu Dragnea, în ceea ce priveşte noul prim-ministru al României, a fost cel mai urmărit subiect din zilele de după Crăciun. Internauţii au ales să meargă pe mâna opiniilor formulate de Moise Guran pe blogul personal, pe acest subiect.

Publicitate

Trei articole de opinie publicate de jurnalist pe blogul Biziday.ro au prins topul celor mai apreciate şi distribuite cinci materiale din blogosferă.

Primele două articole din top, de pe blogul lui Guran, despre propunerea lui Sevil Shhaideh pentru fotoliul de premier al României. Împreună au adunat peste 8.300 de like-uri şi share-uri pe Facebook.

Primul din top, opinia publicată cu titlul “Câteva ipoteze… În toate, Dragnea a pierdut deja!”, a adunat peste 6.100 de aprecieri şi distribuiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

„La drept vorbind, nici nu ştiu ce e mai rău – valul de ură provocat de propunerea unei doamne de religie musulmană pentru postul de premier sau eventuala vulnerabilitate strategică pe care ar reprezenta-o aceasta pentru statul român, în cazul în care s-ar dovedi că soţul acesteia este susţinătorul unui dictator sângeros, pentru a cărui supravieţuire politică se poartă de cinci ani un război care numără deja morţii în sute de mii?

În oricare dintre variante, Dragnea a scrântit-o şi asta nu pentru că îi cântă pe două voci Becali şi Băsescu ci pentru că greu mai poate avea loc de întors. I-a centrat o minge către propria poartă lui Iohannis. Şi, pentru Dragnea, ar putea fi un autogol decisiv.”

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole publicate în ultimele zile în blogosferă au intrat materiale de pe blogurile Biziday.ro, Blogurile Adevărul şi Lucianmindruta.com.

Menţiune importantă: topul include, cumulat numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi disctribuite articole din blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Câteva ipoteze… În toate, Dragnea a pierdut deja!”

- 6.109 likes & shares;

Dar, desigur, toate au un cost. Vă spun sincer că nu-mi plac deloc accentele de “ură creştinească”, revărsate pe diferite medii, după nominalizarea unei doamne musulmane pentru funcţia de şef al guvernului. Aceşti câini ai urii, odată dezlegaţi, greu mai pot fi stăpâniţi.

Desigur, tot Dragnea e vinovat, poate, dacă n-a evaluat bine starea naţiei, capacitatea ei de toleranţă religioasă şi etnică, ba a mai şi întărâtat-o în campanie, cântând mişeleşte pe corzi naţionaliste melodii cu julieni şi werneri care nu-s români adevăraţi. Dumnezeu nu bate cu parul şi nici Allah nu cred să prefere asta.

2. Biziday.ro, “Nu cred că va ceda niciunul!”

- 2.198 likes & shares;

Nu consider o greşeală mişcarea preşedintelui Iohannis de a nu da explicaţii în legătură cu refuzul său de a o nominaliza pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier. Dar ar fi bine să le aibă şi să fie credibile. Dacă a jucat o cacealma, are mari şanse ca aceasta să i se întoarcă în faţă.

Dragnea s-a poziţionat deja pentru asta şi, destul de probabil, va reînnoi nominalizarea doamnei Shhaideh, în cazul în care simte că Iohannis nu poate susţine public cu argumente refuzul. O astfel de situaţie l-ar reduce pe Klaus Iohannis la situaţia lui Traian Băsescu din 2009 (ce ironie!) când o majoritate l-a propus pe Iohannis pentru postul de premier iar Băsescu a zis că e mai bun Negoiţă, că e tot primar.

3. Blogurile Adevărul, “Patriotismul ca misiune de camuflaj”adevarul.ro/news/societate/patriotismul-misiune-camuflaj-1_58602a9d5ab6550cb8c33b03/index.html, de Andrei Pleşu

- 2.137 likes & shares;

A-ţi iubi ţara nu e a semnala deficienţele existente şi a te strădui să le tratezi. A-ţi iubi ţara e a minimaliza orice deficienţă, oricît de evidentă, sau, şi mai bine, a contesta, vitejeşte, eroic, strămoşeşte, orice „aşa-zisă” deficienţă.

Sîntem, pe toate planurile, fete mari, sarea pămîntului, zîna zînelor. Cine nu recunoaşte aceste orbitoare calităţi e trădător, pion al „agenturilor”, venetic, pus să ciopîrţească pămîntul străbun. Odată stabilite aceste „adevăruri”, putem aţipi liniştiţi. Totul e minunat, „în cea mai bună dintre lumile posibile”. Nu mai avem nimic de făcut: doar să ducem „pe culmi” „mîndria de a fi român”!

4. Lucianmandruta.com, “Ce să întelegem din ce se întamplă”

- 1.252 likes & shares;

Incredibil, Dragnea a reusit chiar sa pozeze afectat de xenofobia la adresa doamnei Shhaideh – dupa o campanie in care partidul sau a profitat din plin de mesajele neaos rrromanesti si ura fata de straini promovata de activistii sai! Dar asta e o masura a abilitatii: sa o cotesti ca la Ploiesti e o calitate suprema in politica. Mi-a zis mie Brucan.

Sa nu ne gandim deci la valoarea de adevar. Sa judecam aparentele, care conteaza enorm. Si acest lucru trebuie luat in calcul la Cotroceni: nu mai poate exista efectul Basescu.

Dincolo de toate, ce risca sa rezulte pana la urma dintr-o criza politica? Dupa mine, asta poate insemna inclusiv trecerea Romaniei pe o alta orbita geopolitica.

5. Biziday.ro, “Cum ne alegem sursele şi de ce sunt importante Alertele Biziday…”

- 1.045 likes & shares.

Aplicaţia Biziday este una de ştiri verificate, nu preluăm analize (nici chiar pe ale mele şi chiar intenţionez să public una mâine despre nominalizarea doamnei Shhaideh, dar pe blog, nu pe Aplicaţie) iar dacă punerea în context induce fără probe concrete o idee, atunci echipa care operează Aplicaţia devine reticentă.

La ce furt fără jenă de ştiri e în România, analiza surselor e foarte importantă, cu atât mai mult cu cât, deseori, mai multe surse au de fapt aceeaşi sursă. Dezvoltăm parteneriate cu colegii ale căror ştiri le preluăm, suntem gata să îi ajutăm la nevoie, vorbim, ne sunăm unii pe alţii, dar ne rezervăm dreptul de a nu prelua o ştire dacă nu suntem siguri de certitudinea ei.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Se pare ca trebuie sa imi schimb prietenii, eu nu vad nici un share de la astia care rup "audientele" pe facebook. Nu ca as vrea sa vad, din contra, dar vad ca ma lasa asa neinformat legat de propaganda politica. Eu care imi facusem cont de facebook numai ca sa vad ce scrie Guran si Mandruta, dar nimic frate!
  • Nepotul lui narmureanu Nepotul lui narmureanu
    Aplicatia lui moise m_ia zis cu 30 de minute inainte ca urmeaza un cutremur,timp suficient sa plec din oras.Recomand.

Trimite un comentariu

sus