Skip to main content

Cutremurul pe TV. Specialiştii spun moderat şi tipic, posturile de ştiri titrează mare şi puternic

 
Cutremurul pe TV. Specialiştii spun moderat şi tipic, posturile de ştiri titrează mare şi puternic

"A fost un cutremur moderat, destul de tipic", a spus Mircea Radulian, director ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Publicitate

Ce au spus posturile de ştiri:

"Cutremur mare în România", "Cutremur puternic" au titrat posturile de ştiri în această dimineaţă despre mişcarea telurică de azi noapte, de la ora 1.22.

Cum au reflectat cele cinci canale evenimentul la jurnalele de la ora 9.00?

Digi 24 a alocat cutremurului primele cinci minute din jurnalul de la ora 9.00. Tot până la ora 9.05 a vorbit despre subiect postul Antena 3, care a difuzat şi Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit ţara.

Realitatea TV a deschis jurnalul de la ora 9.00 tot cu cutremurul, fără burtiere dramatice, iar la ora 9.07 a trecut la alte teme.

România TV şi B1 TV au alocat cele mai multe minute cutremurului. "Cutremur mare în România", a ţinut pe burtieră B1 TV, care s-a sdus cu subiectul până aproape de 9.20, cu declaraţii ale lui Gheorghe Mărmureanu, directorul INFP şi ale medicului Tudor Ciuhodaru.

La România TV s-au remarcat burtierele de promo panicarde. Televiziunea a speculat declaraţiile unui oficial INFP, potrivit cărora un astfel de cutremur nu exclude în viitor un eveniment mai mare şi a titrat: Când se va produce viitorul mare cutremur? Alertă maximă, oameni panicaţi. Ce semne anunţă un cutremur puternic Fenomenele periculoase care anunţă alte seisme. Abordarea subiectului nu a fost însă atât de dramatică precum burtierele de pe ecran. Postul controlat de Sebastian Ghiţă a alocat subiectului 13 minute la jurnalul de la ora 9.00.

De notat că posturile de ştiri au fost mai moderate decât la seismul din septembrie (produs tot noaptea), despre care Paginademedia.ro a scris aici.

GALERIE FOTO. Posturile de ştiri în această dimineaţă

Ce au pus pe ecran posturile de ştiri şi cum au reflectat cutremurul din septembrie, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Telespectator Telespectator
    Corect, Digi 24 a ramas sa informeze desi mai au si ei preferinte. Noaptea trecuta au fost impecabili.
    Fata de oboseala celorlalte Digi24 a avut un "zvac" pe care il mentin. Sa speram ca nu incetinesc motoarele.
    Nu sunt fan Digi 24, dar merita felicitari.
    Sunt foarte multi care intra in panica si simt nevoia sa asculte indiferent ce, LIVE.
    Bravo
  • an an
    Digi 24 , inafara de anuntul la scurt timp de la cutremur, au intrat in direct cu transmisiuni din centrul vechi si din alte zone, cu directorii INFP, cu jurnalisti Digi prin telefon, au citit mesaje in direct, au transmis imagini si video-uri trimise de telespectatori prin WhatsApp. Asa vrem televiziune - pe vremuri Otv-ul acoperea aceasta zona avand segmentul 00:00-06:00 asigurat Live de Diaconescu, bine ca macar la evenimente din acestea exista macar un post care se pliaza pe subiecte...
  • Telespectator Telespectator
    Digi 24 au fost impecabili!
    Au invatat repede lectia si s-au miscait uimitor. BRAVO!
  • Cristi Cristi
    De precizat este faptul că, la doar 3 minute după cutremur, Digi24 și-a întrerupt programul de noapte (în acel moment se difuza reluarea jurnalului de seară, de la ora 20.00) și-a început să afișeze un text legat de acest subiect, actualizat în fiecare minut, până spre dimineață. În paralel, TVR1 difuza un film, B1TV era în direct cu o emisiune de pariuri online, Realitatea TV & Antena 3 difuzau reluări, iar la România TV începuseră să apară primele burtiere (după 40 de minute) care promiteau reacții și înregistrări alarmante, în timp ce pe post era o reluare.

    http://picpaste.com/pics/digialert1-fgzgEKro.1482924788.jpg
    http://picpaste.com/pics/digialert2-51O1TnDk.1482924826.jpg
  • alecu diana alecu diana
    Si ziarele de sport scriu ca a fost puternic

    http://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/al-doilea-cutremur-puternic-in-romania-in-ultimele-3-luni-s-a-resimtit-si-in-bucuresti-497914.html
  • Ivona Elena Ivona Elena
    E posibil sa vina un cutremur mare in urmatoare perioada de timp. Treaba este foarte nasoala cu blocurile din Bucuresti.
    Sarbatori fericite!

Trimite un comentariu

sus