Skip to main content

MONITORIZARE. USR cu Soroş, PSD cu Rusia. Laitmotivele din campania electorală, în declaraţii pe Facebook

 
MONITORIZARE. USR cu Soroş, PSD cu Rusia. Laitmotivele din campania electorală, în declaraţii pe Facebook

ACUZE. Duelul declaraţiilor din online dintre "Ruşi" şi "Soroşişti", în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Facebook a fostprincipala platformă de propagare a declaraţiilor instigatoare.

Publicitate

George Soroş şi liderii politici ai Rusiei au “sughiţat” copios în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din România. Atât miliardarul maghiar cât şi ţara vecină la est cu Europa au fost laitmotivul din multe din declaraţiile politicienilor la adresa taberei adverse. Scopul? Discreditare în ochii electoratului.

Soroş şi Rusia au fost printre cele mai invocate subiecte de acuze între principalele alianţe politice, PSD cu PRU şi PNL cu USR. Reprezentanţii alianţelor s-au întrecut în declaraţii acuzatoare, majoritatea pe Facebook.

  • Partidul Social Democrat şi Partidul România Unită au acuzat în perioada campaniei electorale faptul că Uniunea Salvaţi România ar fi controlată din umbră de miliardarul American de origine maghiară, George Soroş.
  • Partidul Naţional Liberal şi Uniunea Salvaţi România au speculat escaladarea influenţei de factură rusească în ţările vecine şi au aruncat săgeţi către PSD cum că ar face jocurile Moscovei şi ar putea implementa un regim politic cu influenţe ruseşti dacă ar ajunge la putere.

Organizaţia Median Research Centre a monitorizat declaraţiile principalilor actori politici implicaţi în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Paginademedia.ro a selectat declaraţiile în care reprezentanţi ai partidelor politice s-au folosit, unii de Soroş, alţii de Rusia, cu scopul de a se discredita reciproc.

PSD cu Rusia, USR cu Soroş, potrivit declaraţiilor făcute publice în online-ul românesc de reprezentanţi ai celor două alianţe politice:

Alina Gorghiu, preşedintele PNL, declaraţie în care acuză PSD că ar face jocuri politice ale Rusiei:

„PSD vrea cu orice preţ să se izoleze pe scena politică ocupând un meritoriu loc unu la capitolul minciuni, demagogie iar mai nou expune România şi la riscuri de securitate, îndemnând, prin tăcere, la o schimbare a politicii externe şi de apărare. Adevărul este că de la Ion Iliescu încoace, PSD a tot făcut jocurile politice ale Rusiei atingând apogeul în perioada lui Victor Ponta care a sfidat orice urmă de inters naţional şi a pus mai presus interesele sale de grup.” (Pagina de Facebook Alina Gorghiu)

„PSD agent de influenţă pentru Moscova? Situaţia politică din Estul Europei devine mai complicată. Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a transmis un mesaj pro-rus nu unul pro-european. În ciuda bunei prestaţii a candidatului pro-european Maia Sandu propaganda anti-europeană a avut de această dată succes. [...]

Acum e foarte important ca angajamentul pentru siguranţa naţională să fie cât mai puternic parteneriatul strategic cu SUA să se consolideze iar România să-şi respecte angajamentele în cadrul NATO. De aceea îi cer public lui Liviu Dragnea să spună deschis fără ocolişuri dacă PSD mai respectă Pactul Naţional pentru Apărare semnat în ianuarie 2015 la Cotroceni prin care bugetul Apărării ajunge la 2% din produsul intern brut începând cu 2017.

Pe acest subiect s-a pronunţat deocamdată Victor Ponta care s-a comportat exact ca un agent de influenţă al Moscovei cerând direct slăbirea siguranţei naţionale a României. Jocul acesta al PSD perfid şi periculos are consecinţe grave pentru ţară.” (Pagina de Facebook Alina Gorghiu)

Hilde Brandl, candidată pe lista PNL la un loc în Senat, foloseşte termenul de “stângă marxistă”, aluzie exagerată la orientarea PSD, care este un partid de stânga:

„În aceste zile am observat că se duce un atac incorect împotriva profesorului Leon Dănăilă. Stânga marxistă îl acuză de misoginism, sexism şi alte isme ideologice, ce au ca scop, printre altele, interzicerea dreptului la opinie şi crearea omului nou, visul oricărui regim totalitar, de la nazism la comunism. Stânga marxistă doreşte să-l trimită pe medicul Dănăilă în faţa unei instanţe ideologice unde să explice “deviaţionismul”.

Comuniştii au inventat experimentul Piteşti, locul de “reeducare” al celor care nu gândeau totalitar. Jumătate de secol mai târziu, unii vor să te trimită la CNCD pentru reeducare. Nu voi susţine niciodată intimidarea impusă de corectitudinea politică şi nici aşa-zisele mişcările feministe.” (Pagina de Facebook Hilde Brandl)

Ovidiu Raeţchi, candidat pe listele PNL la un loc de deputat în Parlament, acuză PSD că îşi adaptează “discursul la ritmurile ruseşti”, în contextual geopolitic din zona estică a europei:

„Pentru prima data dupa 1996, tema de fond a alegerilor parlamentare din Romania va fi geopolitica: Vest vs Est, Occident vs Rusia. Incurajati de victoriile pe linie ale nationalistilor si socialistilor pro-Moscova din jur, inveseliti de Brexit, tragand speranta ca Trump va abandona Romania, pesedistii au inceput deja sa-si calibreze discursul la ritmurile rusesti: sa nu mai dam bani pentru NATO, Rusia nu reprezinta o amenintare, sfarsitul propagandei americane e aproape.

Cu o conducere macinata de dosare penale si aflata in buza inchisorii, PSD nu va rezista sa parieze pe Rusia - garantul anihilarii DNA. Pe 11 decembrie 2016, la alegerile parlamentare, vom avea parte, in fapt, de referendumul care nu ni s-a permis in 1945: suntem o tara occidentala sau o satrapie asiatica? De data asta optiunea e libera si asumata.” (Pagina de Facebook Ovidiu Raeţchi)

Nicuşor Dan, liderul USR, a declarat că, odată cu schimbarea situaţiei politice regionale, o eventuală victorie a PSD ar conduce la o “guvernare empatică cu Rusia şi mai puţin empatică cu Europa Occidentală”:

"Noi considerăm că cea mai importantă miză este cine va fi prim-ministru pentru că există riscul, atât din punct de vedere al politicii interne, ca anumiţi paşi pe care România i-a făcut în domeniul justiţiei, într-o guvernare PSD-ALDE aceşti paşi să fie făcuţi înapoi. Există de asemenea riscul ca, în situaţia geopolitică regională în care Rusia câştigă teren în toate ţările din jurul României, să avem o guvernare, ca să spun aşa, empatică cu Rusia şi mai puţin empatică cu Europa Occidentală.'' (stiripesurse.ro)

Cristian Ghinea, candidat pe listele USR pentru un loc de deputat în Parlament, comentariu despre reprezentanţi ai PSD, care ar fi “băieţi din Primăverii cu os de nomenclaturist”:

„Am trăit pe pielea mea sărăcirea anilor 90. Ei ne apărau atunci ţărişoara de investitori străini. Sunt băieţi de Primăverii cu os de nomenclaturist. Am fost la sapă, am cules fasole în iulie printre porumb. Abia după asta inţelegi ce înseamnă munca în soare.

Ei s-au lansat în afaceri cu bani de la tăticu'. Acum ne spun că nu suntem români, că suntem străini. Tupeu de nomenclaturist. Tupeu de borfaş. Tupeu de corijent care te strigă "tocilar". Suntem mândri pentru ceea ce suntem, că am fost la sapă, că am studiat la universităţi despre care Ponta şi Dragnea cred că sunt nume de gumă de mestecat. Şi că ne-am întors. Pentru părinţii şi copiii noştri. Iubim România, nu o furăm.” (Pagina oficială Cristian Ghinea)

Liviu Dragnea, invitat la Antena 3 în emisiunea Subiectiv, aduce în discuţie o eventuală implicare a lui Soroş în spatele USR:

“(…) ori nu ştiu să facă bani, ori ei sau cei care sunt în spatele lor chiar nu vor ca această ţară să se dezvolte. (Cine e în spatele lor?) Păi nu ştiu, cei care îi susţin, ori partidele, ori alţii, s-a tot vorbit de Soroş, de alte instituţii, ONG-uri, nu ştiu.” (înregistrare Subiectiv Antena 3, tiki-toki.com)

Victor Ponta (PSD), spune că “Nicuşor Dan îl reprezintă official pe George Soroş în România în procesele cu cei care îl critică”:

„Eu am vorbit si voi continua sa vorbesc despre rolul negativ si profund antinational pe care fundatiile si unii dintre oamenii sponsorizati de George Soros in Romania si in Estul Europei il joaca / si spun acest lucru pe baza datelor si documentelor la care am avut acces ca sef de partid si Prim Minstru / despre Nicuşor Dan nu am vorbit niciodata pentru ca eu ma lupt cu stapanul nu cu pechinezul care se face ca latra "fioros"/ acum insa inteleg ca Nicuşor Dan are delegatie si il reprezinta oficial pe George Soros in Romania in procesele cu cei ca mine care il critica?!?

Am aflat din presa ca dl Nicusor are obiceiul sa inceapa procese si sa renunte la ele daca primeste ceva consistent - ca sa nu pierdem timpul intreb si eu "Skol'ko tovarisci Nicusor"!” (Pagina oficială de Facebook Victor Ponta)

Sebastian Ghiţă (PRU), “Toată societatea civilă este a lui Soroş”:

„In Romania exista 660 de ONG-uri si firme, sprijinite de George Soros, in toate domeniile. Il intereseaza totul: lemnul, aurul, pamantul, universitatile, spitalele. Tot vrea sa controleze acest domn prin fundatiile sale. Toata societatea civila este a lui Soros. Noi, romanii, nu avem voie sa avem ONG-uri, astazi toate asociatiile sunt ale lor.” (RomaniaTV.net)

Bogdan Diaconu, preşedinte al Partidului România Unită, spune că Nicuşor Dan “este dirijat de undeva din afară de George Soroş”:

“Dacian îşi doreşte puterea politică, să conducă România din postura de Prim-ministru, susţinut de două forţe politice total antinaţionale şi mă refer la Partidul Antinaţional Liberal şi la Uniunea Sabotaţi România condusă de acest Nicuşor dar, care este dirijat de undeva din afară de George Soroş. (înregistrare emisiune România TV, de la minutul 03.28, tiki-toki.com)

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus