Skip to main content

Romania TV, amenda 30.000 de lei pentru intoxicarea cu Anonymous. Cum s-a justificat postul la CNA

 
Romania TV, amenda 30.000 de lei pentru intoxicarea cu Anonymous. Cum s-a justificat postul la CNA

Consiliul National al Audiovizualului a amendat postul de televiziune Romania TV cu suma de 30.000 de lei pentru clipul Anonymous in care apareau informatii conform carora Soros ar fi fost implicat in incendiul de la clubul Colectiv.

Publicitate

Amenda a fost propusa de Radu Herjeu. Dorina Rusu a propus initial suspendarea emisiei pentru 10 minute, aceasta fiind insa respinsa.

Sase membri au votat pentru propunerea lui Radu Herjeu, respectiv Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu si Rasvan Popescu. Impotriva au votat Valentin Jucan, Laura Georgescu, Radu Calin Cristea, Dorina Rusu si Florin Gabrea.

Radu Herjeu:

“As fi propus 200.000 de lei, dar avand in vedere ca pentru alte derapaje mai grave am dat amenzi de 20.000 de lei, mi s-a parut corecta suma. As fi propus mai mult daca s-ar fi pastrat o anumita grila”.

Roxana Niculescu, directorul de programe de la Romania TV, a spus ca materialul “a fost luat de pe site-ul Anonymous”.

Reamintim că, vineri, cu două zile înainte de alegeri, România TV a difuzat imagini şi burtiere cu presupuse declaraţii ale unui hacker Anonymous, conform cărora George Soroş ar fi fost în spatele tragediei de la Colectiv şi că "organizaţii controlate de George Soros au finanţat de asemenea investitura lui Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru”, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Romania TV - 9 decembrie from Jul on Vimeo.

Redam din dialogul avut de membrii Consiliului cu reprezentanta postului Romania TV, in cadrul sedintei de azi a CNA:

Roxana Niculescu:

“In timpul primaverii arabe au aparut mesaje pe Anonymus sa nu se traga in protestatari. Retelele de hackeri sunt o certitudine a zilelor noastre si va aduc aminte doar de doua, cazul Clinton si Wikileaks.

Dorina Rusu:

“Eu am citit ca e contrafacut si este special creat cu doua zile inaintea alegerilor pentru a influenta votul. Din informatiile vehiculate am inteles ca este un clip contrafacut, de pe un cont de facebook creat cu 3 zile inainte de difuzarea clipului.

Faptul ca dumneavoastra ati adus in spatiul public asa ceva mi se pare mai mai mult decat o incalcare a normelor, mi se pare o monstruozitate. Nu am vazut de cand sunt eu asa ceva, sa lasati oamenii aia sa spuna asa ceva despre niste oameni ca au fost omorati. Mi-am adus aminte de evenimentele din 1990, cand oamenii erau indemnati sa sparga usile partidelor pentru ca ar fi finantate cu bani straini.”

Orsolya Eva Borsos:

“Ati spus ca acest video a aparut pe site-ul anonymous, puteti sa imi aratai care e video-ul? Sunt 161 de clipuri, acesta nu se gaseste printre ele. Daca dumneavoastra ati zis ca acest video poate fi gasit, aratati-mi.

Roxana Niculescu:

“Acest film a fost luat de pe un site, cereti expertiza informatica la Romania TV, sa vedeti cum, de unde a venit filmul si veti vedea ca de pe site-ul anonymous.”

Radu Calin Cristea:

“Eu sunt putin mai rezervat in privinta actiunilor domnului Soros. Povestea cu autenticitatea acelui Anonymous este cheia problemei. la cum stiu ca lucreaza cei de la anonymous, nu acest gen de ingormatii, dar acolo unde este vorba de avertismente de tip blitz, mesajele lor stau foarte putin pe site.

Este posibil ca acel mesaj sa fi disparut. Nu pot sa merg prea mult pe un anumit fir logic, sa vad ce interes ar fi putut sa aiba Soros, direct sau indirect, ca sa se ajunga la tragedia de la Colectiv? Cred ca din punct de vedere editorial, aici cred ca pot sa ma implic si sa trec de granita prevederilor legii, as fi avut nevoie ca o difuzare de acest impact sa fie flancata de niste experti. Ca telespectator, nu ma tii de partea veridica a faptelor.”

Valentin Jucan:

“Acest clip face parte din aceeasi actegorie cu acea filmare cand RTV a firmat cu spatele acea coada in diaspora. Daca doriti sa va convingeti ca e facatura, apelati la un IT-ist cu minime cunostinte care poate intra in history. Este foarte simplu de aflat daca ce spuneti dumneavoastra e adevarat. Am verificat si pe toate site-urile care vorbeau despre anonymous sunt foarte putine situatii in care sterg postarea.”

Radu Herjeu:

“Ce importanta are daca a fost facut de un angajat RTV sau de altcineva? pe net sunt un miliard de tampenii. problema nu e asta, e vorba de faptul ca un post tv a difuzat intr-o forma sau alta niste informatii neverificate intr-o perioada in care acestea inflamau opinia publica.

Haideti sa ne concentram pe problema reala. Hai sa ne intrebam daca e campanie electorala cata lege permitem sa fie incalcata? Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca l-ar fi dat acum doua saptamani. O astfel de lipsa de informare mi se pare foarte grava.

Daca citeai burtierele de la Romania TV 12 ore in ziua alegerilor, aveai impresia ca vine al treilea razb mondial.”

Rasvan Popescu:

"Si daca e si daca nu e nu avem nicio confirmare ulterioara. Acolo au fost aratate niste lucruri care nu s-au intamplat"

Florin Gabrea:

“Este limpede ca este o facatura. Daca Anonimous voia sa puna ceva serios, nu o punea in aceasta perioada. Cum s-a nimerit Anonymous exact in zilele astea?

Roxana Niculescu:

“Despre Soros s-a discutat si in timpul protestelor de la Rosia Montana.”

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iacob iacob
    Cine credeti ca va plati amenda? Angajatii.... prin taierea salariilor, concediere sau omiterea la infinit a restantelor salariale. Numai asa isi trateaza Ghita angajatii, chiar si dupa castigarea alegerilor de catre psd, pentru care cei din interior au fost pres. Cel putin asa scria pe site-ul Anonymous.
  • Iuli Iuli
    Daca stirea cu Anonymous e reala, de ce ei ar trimite informatii catre Romania TV si nu catre trusturile uriase: Pro si Antene.
  • david david
    Desfiintati mizeria asta de CNA. Sunteti absolut penibili.
  • dan andrei dan andrei
    O caricatura de sanctiune!.....
    Penibil, CNA!
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @claudiuu

    Nu era posibil din doua motive. Sanctiunea nu se putea dicta decat dupa intocmirea raportului de monitorizare si analizarea lui si a imaginilor in sedinta CNA. Fapta petrecandu-se pe 9, nu exista nicio solutie pentru ca toate astea sa se intample pana in 10, astfel incat sa se ia vreo masura referitoare la ziua alegerilor. Si al doilea, legea nu permite, pentru inceput, decat o intrerupere de 10 minute, in principalul jurnal de stiri. Nu se poate sari direct la intreruperi de o zi. Decat in cazuri speciale, bine prevazute de lege.
  • claudiuu claudiuu
    Paguba in ciuperci aia sunt banii de hartie igienica pe o luna a lu Sebastian Ghita eu mai bine le suspendam emisia pentru o zii in ziua alegeriilor
  • Iuli Iuli
    "Impotriva au votat Valentin Jucan, Laura Georgescu, Radu Calin Cristea, Dorina Rusu si Florin Gabrea."
    Bine ca sunt impotriva amenzii unui post TV care da stir toxice, dar cand o televiziune da 6 minute de pauza in plus, aplica amenzi enorme (Pro, Antene, Kanal, etc)

    Penibil CNA!

Trimite un comentariu

sus