Skip to main content

TVR dă în judecată Realitatea TV pentru afirmaţiile lui Rareş Bogdan

 
TVR dă în judecată Realitatea TV pentru afirmaţiile lui Rareş Bogdan

Irina Radu, şefa TVR, anunţă într-un mesaj intern că va da în judecată Realitatea TV şi va sesiza CNA pentru afirmaţiile lui Rareş Bogdan despre TVR, în contextul deciziei conducerii postul public de a nu mai difuza un interviu cu Dacian Cioloş la Viaţa satului.

Publicitate

„În ultimele zile, un post de ştiri numit Realitatea TV a declanşat o adevărată campanie împotriva televiziunii noastre şi împotriva unora dintre noi.”, a scris Irina Radu într-un mesaj intern trimis angajaţilor.

Reacţia celor de la Realitatea după refuzul nostru de a le oferi semnalul tv la 1 Decembrie mi s-a părut de un tupeu fantastic şi ne-a arătat cum sunt mulţi învăţaţi să dea în TVR, să jignească TVR, să umilească angajaţii şi apoi tot ei să urle că nu sunt ajutaţi. Ajutor înseamnă parteneriat şi respect. Ni s-a părut normal să nu ne mai lăsăm tăvăliţi şi apoi folosiţi”, a mai scris Irina Radu, care a precizat că a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului şi că urmează să acţioneze Realitatea TV în instanţă.

Scrisoarea integrală a Irinei Radu, în continuare:

Am lăsat să treacă Sărbătoarea noastră Naţională pentru a nu umbri nimic dintr-un eveniment special; felicitări colegilor care au asigurat programul special din 1 Decembrie, mai ales acelora care s-au ocupat de programele live. Am arătat bine, emisia a curs frumos, am avut cadre foarte bune, ne-au preluat multe posturi TV. Cadrele din elicopter au arătat spectaculos - deci putem foarte mult, atunci când ne dorim! Locul al treilea pe durata paradei este un loc bun, important, chiar dacă targetul nostru pentru asemenea evenimente trebuie să fie primul loc. Asta înseamnă că oamenii rămân cu noi când le oferim ceea ce trebuie şi că avem nevoie doar de un efort uman şi financiar pentru a ne reaşeza acolo unde trebuie.

Cred că şi din acest motiv ni se înmulţesc prietenii: am putea deveni, iarăşi, un pericol.

Aşadar, am evitat să comunic lucruri care nu ne fac nicio plăcere. În ultimele zile, un post de ştiri numit Realitatea TV a declanşat o adevărată campanie împotriva televiziunii noastre şi împotriva unora dintre noi. Nu are rost să căutăm explicaţii logice - începând cu conţinutul aşa ziselor emisiuni şi terminând cu comportamentul aşa zişilor invitaţi, ne dăm seama că ordinele de execută, nu se comentează, teatrul se joacă după textul primit şi urletele urmează partitura livrată.

Mulţi dintre voi m-aţi întrebat de ce nu am intervenit telefonic. Recunosc că nu mi-a fost uşor să mă abţin, dar aş fi girat nişte indivizi răuvoitori dacă îi băgam în seamă.

Vă rog doar să nu ne lăsăm influenţaţi, copleşiţi, presaţi de fiinţele respective, fiecare cu interesul ei şi cu disperările şi neîmplinirile aferente. Noi avem treabă de făcut şi m-am simţit tare bine observând că toate acuzaţiile lor erau, de fapt, lucruri bune făcute de noi: sigur că unii pot invidia achiziţiile noastre - de la amintitul ecran, la camere şi alte echipamente. Sigur că e uşor să numeşti colegii de breaslă "trepăduşi", să spui că "jumătate trebuie daţi afară" etc. Mintea lor complicată a ştiut totuşi să amestece vorbe cu mesaj: cultură, 3000 de colaboratori, comisioane, mafie etc.

Reacţia celor de la Realitatea după refuzul nostru de a le oferi semnalul tv la 1 Decembrie mi s-a părut de un tupeu fantastic şi ne-a arătat cum sunt mulţi învăţaţi să dea în TVR, să jignească TVR, să umilească angajaţii şi apoi tot ei să urle că nu sunt ajutaţi. Ajutor înseamnă parteneriat şi respect. Ni s-a părut normal să nu ne mai lăsăm tăvăliţi şi apoi folosiţi.

Noi am sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului, vom acţiona în justiţie firma care deţine SC Realitatea Media şi vom sesiza şi Comisiile de Cultură ale Parlamentului privind atitudinea repetitiv duşmănoasă la adresa instituţiei, manipulatoare şi incorectă a unei persoane care face parte din Consiliul de Administraţie al SRTv.

Vă rog să ne concentrăm pe încheierea cu echilibru a campaniei electorale, pe emisiunile de Crăciun, pe Revelion, să ne apucăm de Eurovision, să ne continuăm proiectul început de reconfigurare a canalelor şi a instituţiei - şi să-i lăsăm pe alţii cu ale lor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicu balan Nicu balan
    Astept cu nerabdare ziua cand nu o da mai platesc taxa radio tv.Este singurul lucru care imi aminteste de voi.In lista de programe favorite undeva la 30 de canale voi nu existati.Poate sa va aloce statul roman 10% din PIB,dar nu din venitul meu lunar.Pricepeti ceva sau nu este clar.Nu de la mine .
  • livia pila livia pila
    Alti bani publici cheltuiti aiurea de Irina Radu!
  • Adi Adi
    Locul 3 a ajuns sa fie bun pentru TVR??? Cu parada de 1 Decembrie?? Va dati seama cat de rau a ajuns aceasta institutie?
  • M M
    Si tvr si irealitatea sunt la fel, *** fara professionalism, pesedista Irina radu so suparat pe lingual peneleilor bogdan rates!!!! Ha,ha,ha.
  • Brutus Brutus
    Eu cred că până la jumătatea lunii decembrie dați și voi audiențele TV pe luna noiembrie.

Trimite un comentariu

sus