Skip to main content

Sute de plângeri la CNA în cazul România TV pentru burtiera „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere”

 
Sute de plângeri la CNA în cazul România TV pentru burtiera „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere”

Mobilizare online. Record al ultimilor ani în materie de plângeri la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Cazul: burtiera România TV semnalată de Paginademedia.ro.

Publicitate

Peste 600 de sesizări au fost primite la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru România TV, au declarat pentru Paginademedia.ro surse din CNA. Numărul petiţiilor este în creştere.

Reamintim că, ieri, România TV a titrat pe burtieră un mesaj care nu avea legătură cu ce se întâmplase în realitate: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere”. Burtiera a fost semnalată de Paginademedia.ro.

Este un record în materie de reclamaţii, cel puţin pentru ultimii ani. În general, sunt cel mult câteva zeci de plângeri pe un caz.

Ca un termen de comparaţii, cele mai „sesizate” cazuri din ultimii ani au fost, în 2013:

- X Factor şi remarcile homofobe ale lui Cheloo (pe atunci jurat al show-ului), care a avut 900 de sesizări

- nunta gay de la emisiunea Patru nunţi şi o provocare, de pe Pro TV, cu 2.000 de reclamaţii

- cazul Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi, peste 1.000 de reclamaţii.

Cazul burtierei Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere:

Mesajul de la România TV a apărut la scurt timp după ce Klaus Iohannis a condus şedinţa de Guvern de ieri. Reamintim că în urmă cu două zile în spaţiul public au aupărut informaţii că Guvernul ar intenţiona să aprobe ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi amnistia, fără consultare publică, iar acest fapt a dus la prezenţa lui Iohannis la şedinţa de Guvern.

Preşedintele a ţinut şi un scurt discurs în deschiderea şedinţei de Guvern, pe care România TV l-a rezumat cu un mesaj care nu are legăătură cu realitatea „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere”

Ce s-a discutat de fapt? A cerut preşedintele o lege, aşa cum a titrat postul controlat de Sebastian Ghiţă? Altfel au stat lucrurile:

Klaus Iohannis a deschis azi şedinţa de Guvern, spunând că premierul s-a angajat să nu bage peste noapte pe ordinea de zi ordonanţele legate de graţiere şi de modificare a codurilor penale. Klaus Iohannis: „Premierul mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni (ordonanţa de graţiere şi cea de modificare a codurilor penale - n.r.). Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.”

Ce a declarat Klaus Iohannis (via HotNews):

Klaus Iohannis: Sunt doi elefanti in camera si nimeni nu vorbeste despre ei: Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale. Evident ca si despre ele am discutat cu premierul de dimineata, mi-a spus ca discutia avusese loc cu anumiti colegi din guvern.

El mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nicio sedinta de guvern.

Sa fie puse in transparenta, sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege, CSM, organizatii profesionale, organizatii ale judecatorilor si, bineinteles, opiniei publice

Este obligatoriu sa discutam aceasta chestiuni. Domnul premier analizase aceste chestiuni si astfel a fost posibil sa ajungem la un consens. Dorim amandoi sa consolidam statul de drept.

Iată şi declaraţia VIDEO a lui Klaus Iohannis:

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    cred ca problema nu e la cei de la serviciul de monitorizare din cna - care chiar cred ca isi fac treaba cum trebuie - ... ci la membrii.. care nu sunt in stare sa se intruneasca in sedinte.... ei ar trebui sa vina la serviciu mai des decat o fac pana in acest moment...
  • eu si cu mine eu si cu mine
    @R.D.S.+ DNA=lovește forever

    Pacaliciule... poate ar trebui sa dai tu zapada ***.. *** Ia explica tu, geniu al carpatilor, ce inseamna amnistie si gratiere ca noi este prosti...
  • R.D.S.+ DNA=lovește forever R.D.S.+ DNA=lovește forever
    Gata,s-au trezit bucureștenii din puturoșenie ,fiindcă sa pună mana pe lopata și sa curețe în fata blocului,nuuuuuu...nu e de nasul nostru,noi suntem smecheri,scrie bucureștean pe mine,pe mine ma servesc,deținuții, armata si jandarmeria, ca,în rest ,numai sa va vaitati putorilor .AtI văzut, cat a grațiat Obama ,în ultima zi de mandat ? 151.Dar,nu aveți sa știți, fiindca acest site, in loc sa dea informații corecte,îl pupa în fund pe Santa Klaus.A,da,la Cluj,și Sibiu,ce s-a mai strâns lume,ce credeați ca mai apare Colectiv 2 ?Habar nu aveți ce înseamnă amnistie și grațiere, și, gata s-au ofensat bucureștenii. Puneți mana și citi Constituția, sau,ați fost plătiți de madame Clothide,care v-a făcut s,îl vous plait,monsieurs !cred ca știți la ce ma refer,cu Canal plus în Franța. *** și servilism ca la romani nu am întâlnit. BUCUREȘTENI *** ,
  • Survivor Survivor
    Cand se aduna multe sesizari sunt obligati sa munceasca, trimit si eu acum!
  • visinescu visinescu
    Turnatori obositi!
  • iRoshk iRoshk
    Foarte buna ideea!
    Poftim:
    http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html
  • mileu mileu
    Rugam puneti in fiecare articol cu derapaje link spre formularul de plangere la CNA . Ar mai mai rapid pentru noi .

Trimite un comentariu

sus