Skip to main content

VIDEO. Negru. Divertismentul TV, pentru un tip de invitaţi, este o mare sperietoare. E greu să-i convingi. Asocierea e pentru mulţi nocivă

 
VIDEO. Negru. Divertismentul TV, pentru un tip de invitaţi, este o mare sperietoare. E greu să-i convingi. Asocierea e pentru mulţi nocivă

VIDEO PaginademediaTV. Divertismentul TV are o mare problemă: în clipa asta, pentru un anumit tip de invitaţi, este o mare sperietoare. Oamenii nu vor să se asocieze cu el, a spus Dan Negru la Interviurile PaginademediaTV.

Publicitate

Dan Negru:

Am filmat cu Andreea Marin acum vreo jumătate de an ca invitată la Te pui cu blondele. Crede-mă, mi-a luat mult timp să o conving să vină în show.

În clipa asta în care vorbesc cu tine am nişte schimburi de sms-uri cu Mircea Dinescu ca invitat la Blonde. E foarte complicat să îl conving.

Cum se explică?

Dan Negru:

  • Asocierea cu divertismentul pentru mulţi e nocivă. Ştii de ce? Pentru că, în clipa asta, divertismentul TV se învârte în jurul aceloraşi oameni. Sunt aceeaşi oameni care se rotesc pe la toate posturile şi pe la toate show-urile. Ca să intri în e un risc, pentru tine, ca brand, să te asociezi cu iureşul acestor oameni.
  • Noroc că am telefon plătit de Antenă pentru că eu nu aş ţine pasul cu cât de mult am vorbit cu oameni care nu vor să vină în divertisment. În lumea civilizată, nu e o mare problemă să vezi un mare sportiv, un mare actor invitat în show-ul de divertisment.
  • Am avut discuţii extrem de avansate şi am fost extrem de pisălog, am fost o mare ciocănitoare cu Simona Halep. Sună-l pe Bogdan Enoiu şi întreabă-l de câte ori l-am nenorocit la telefon ca să o convingă pe Halep să vină în show-urile mele! Nu am reuşit!
  • E foarte complicat să convingi o serie de invitaţi să vină în show-urile de divertisment. E metastază asta pentru divertismentul de televiziune. Indiferent de cât de puternic e show-ul ăla, oamenii care vin invitaţi devin previzibili, nu poţi să fii isteţ de o sută de ori pe zi, nu poţi să spui lucruri noi tot timpul.
  • Divertismentul mondial trăieşte prin doiuă tipuri de invitaţi: celebrity şi ordinary people. Două tipuri de show-uri, cu oameni obişnuiţi şi cu celebrităţi. Noi suntem struţo-cămile în România, pentru că avem celebrity doar cu o mână de oameni şi nu prea avem ordinary people. Noi tot ce facem facem cu vedete. Când nu merge cu vedete se prăbuşeşte ca Survivor. Funcţionăm pe celebrity dar un tip de celebrity refuză total divertismentul.
  • Eu, dacă stau bine să-mi amintesc ultima apariţie din altă zonă, din altă sferă, a fost Ponta la Dansez pentru tine. Ţii minte după momentul ăla că presa a vuit, “cum s-a putut”, era în buclă pe toate posturile. Dar ce era mare lucru? Ce era atât de dramatic? Ceilalţi, văzând asta, s-au ferit.

Interviul a fost realizat în studioul Mindopoly.

VIDEO. Dan Negru: Asocierea cu divertismentul e considerată nocivă de un tip de invitaţi

Transcrierea integrală a fragmentului:

Paginademedia.ro: Din generaţia ta mai sunt foarte puţini oameni în domeniu. De ce?

Dan Negru: Cred că mulţi nu vor. Cred că mulţi nu au vrut să cotească spre anumite zone, dar în invazia asta de televiziuni, ştiu sigur de multe oferte făcute multora. Le-au declinat. Probabil că nu s-au regăsit în formate.

Am filmat cu Andreea Marin acum vreo jumătate de an ca invitată la Te pui cu blondele. Crede-mă, mi-a luat mult timp să o conving să vină în show.

Eu în clipa asta în care vorbesc cu tine am nişte schimburi de sms-uri cu Mircea Dinescu ca invitat la Blonde. E foarte complicat să îl conving. Nu îţi imaginezi cât timp mi-a luat să îl conving pe Florin Piersic să vină în show-ul meu. Mi-au luat săptămâni în şir, la un moment dat nu-mi mai răspundea.

Asocierea cu divertismentul pentru mulţi e nocivă. Ştii de ce? Pentru că, în clipa asta, divertismentul TV se învârte în jurul aceloraşi oameni. Sunt aceeaşi oameni care se rotesc pe la toate posturile şi pe la toate show-urile. Ca să intri în e un risc, pentru tine, ca brand, să te asociezi cu iureşul acestor oameni.

Noroc că am telefon plătit de Antenă pentru că eu nu aş ţine pasul cu cât de mult am vorbit cu oameni care nu vor să vină în divertisment. În lumea civilizată, nu e o mare problemă să vezi un mare sportiv, un mare actor invitat în show-ul de divertisment.

Paginademedia.ro: De ce e perceput aşa divertismentul, ca o sperietoare?

Dan Negru: Divertismentul TV, în clipa asta, pentru un anumit tip de invitaţi, este o mare sperietoare. Oamenii nu vor să se asocieze cu el. Spune-mi tu ultimul show de divertisment în care l-ai văzut invitat pe Hagi în România. Spune-mi ultimul show de divertisment în acre ai văzut-o pe Nadia invitată!

Ştiu că în lumea civilizată funcţionează, l-am văzut acum trei săptămâni într-un show la spanioli unde l-au invitat pe Guardiola. Eu am văzut un show de experimente, îmi scapă numele acum, în Spania se face, în care era invitat Nadal şi era pus să tragă cu mingea să vadă cu ce viteză merge mingea lui. Zi-mi ultimul show de divertisment în care ai văzut-o pe Simona Halep!

Vreau să îţi spun un lucru. Am avut discuţii extrem de avansate şi am fost extrem de pisălog, am fost o mare ciocănitoare cu Simona Halep. Sună-l pe Bogdan Enoiu şi întreabă-l de câte ori l-am nenorocit la telefon ca să o convingă pe Halep să vină în show-urile mele! Nu am reuşit!

Paginademedia.ro: Care e motivul intentat de cele mai multe ori?

Dan Negru: Există un tip de invitaţi în România care nu se asociază cu divertismentul TV. Asta e marea nenorocire a divertismentului de televiziune, pentru că el, nedevenind credibil cu oameni de talie, cu Piersic, cu Halep, cu Hagi.

O să risc o chestie, să vezi cu Ciprian Marica ce discuţii am. Mesaj: “Mă ţin de capul tău, dacă nu te simţi confortabil ok, doar să ştii că totul e super profi şi safe va imagine adică e super pozitiv totul, să nu crezi că e altceva. Şi acolo vom avea treizeci de vedete care vor încerca să te recunoască şi eu o să le dau indicii. Pentru început imagini cu naţionala, apoi mă îmbrac în tricoul tău de la naţională.”

Paginademedia.ro: Şi el ce a zis?

Dan Negru: Nu îţi mai dau răspunsul. Îţi arăt, dar nu îl arăţi la cameră. N-am dreptul lui Ciprian să fac răspunsul public.

Paginademedia.ro: Te-ai întrebat dacă nu este şi vina realizatorilor de divertisment, adică a voastră?

Habar nu am. Să ştii că cei care vin au avut exact acelaşi tip de replică. E foarte complicat să convingi o serie de invitaţi să vină în show-urile de divertisment. E metastază asta pentru divertismentul de televiziune. Indiferent de cât de puternic e show-ul ăla, oamenii care vin invitaţi devin previzibili, nu poţi să fii isteţ de o sută de ori pe zi, nu poţi să spui lucruri noi tot timpul.

Divertismentul mondial trăieşte prin doiuă tipuri de invitaţi: celebrity şi ordinary people. Două tipuri de show-uri, cu oameni obişnuiţi şi cu celebrităţi. Noi suntem struţo-cămile în România, pentru că avem celebrity doar cu o mână de oameni şi nu prea avem ordinary people. Noi tot ce facem facem cu vedete. Când nu merge cu vedete se prăbuşeşte ca Survivor. Funcţionăm pe celebrity dar un tip de celebrity refuză total divertismentul.

Trimitem mesaje şi reuşim în cele din urmă să îi aducem. Din zece, patru vin.

Paginademedia.ro: Ce lipseşte de pe piaţa TV?

Dan Negru: Cred că lipseşte lentoarea. Pare paradoxal. Lipseşte festina lente. Divertismentul internaţional e făcut cu respiro, cu blândeţe, nu cu agresivitate.

Eu fac parte dintre cei care au construit o piaţă extrem de dinamică, eu am trecut prin asta, aveam formate care funcţionau foarte bine, am vrut altceva, deşi mergea. Atunci noi am obişnuit publicul cu un dinamism extrem de agresiv. Piaţa internaţională funcţionează pe repere. Lumea e mai blândă, e mai liniştită - culmea pe bani mai mulţi - noi suntem o piaţă săracă, trişti. Piaţa internaţională e mai blândă pentru că publicul nu e atât de agresiv. Publicul vrea mereu să se schimbe, să se facă altceva, noi i-am obişnuit aşa.

Divertismentul de televiziune puternic a început prin 2000. Eu am prins formatele alea pe care le schimbam din sezon în sezon, nu prea înţelegeam nici eu, dar le schimbam.

Paginademedia.ro: Crezi că un show de seară, pe un canal generalist, ar mai prinde acum în România?

Dan Negru: Un Late Night depinde în proporţie de 100% de gazdă. Depinde şi de cum ai obişnuit publicul de televiziune. Ca să ai un Jimmy Fallon, trebuie să convingi un tip de invitaţi să vină. Să ştii că Jimmy Falon, ăsta e un paradox: eu am văzut când îi turtea ouă în cap lui Nicole Kidman. Am văzut când îi turtea ouă în cap lui Al Pacino. La noi, oamenii sunt speriaţi.

Eu, dacă stau bine să-mi amintesc ultima apariţie din altă zonă, din altă sferă, a fost Ponta la Dansez pentru tine. Ţii minte după momentul ăla că presa a vuit, “cum s-a putut”, era în buclă pe toate posturile. Dar ce era mare lucru? Ce era atât de dramatic? Ceilalţi, văzând asta, s-au ferit.

AI văzut momentul în care Jimmy Fallon îi ia părul lui Donald Trump? E dinainte de alegeri, şi ăsta l-a întrebat dacă are sau nu perucă. Şi Trump a zis “trage de părul meu!” Şi ăsta s-a băgat în păr şi a tras. La noi lumea ar fi zis “vai de mine”.

De ce se tem oamenii de asta?

Suntem hateri mulţi, de asta.

De ce suntem aşa hateri?

Dan Negru: Ne place hatereala. Şi mie îmi place hatereala. Îţi repet. N-o să vezi niciodată un candidat la preşedinţie cum a fost Trump, invitat la un show la noi şi să-l ia Negfru şi să facă ce vrea cu el. Imaginează-ţi că faza aia a fost virală pe tot Globul, şi ştia că va fi viral. Şi le-a asumat într-un show de divertisment. Noi, în lumea asta mică, spunem “nu vin domnule, nu mă fac eu la televiziune de râs”.


Cred că, pe zona mea de divertisment, trebuie recredibilizat oarecum. Trebuie să îl regândim. Cred că din ce în ce trec anii marile formate mor. Au început să moară pe plan internaţional. Nu mai apar formate hit, s-a cam dus vremea lor. Cred că lumea se va întoarce la producţii locale, noi nu avem o piaţă locală de creaţie. Noi copiem, divertismentul din România lucrează în loan (n.r. împrumut), ca fabricile alea de lângă Focşani. Nu se mai inventează lucruri.

VIDEO. Dan Negru la PaginademediaTV, înregistrarea integrală:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lucian Lucian
    Negru se insala amarnic. Si politicieni de la noi au fost in emisiuni de divertisment. Amintesc numai emisiunea Divertisilor unde l-am vazut atat pe Ponta, cat si pe Basescu. Intotdeauna o sa se gaseasca o televiziune care sa difuzeze mizerii si, din pacate, asta ii atrage pe romani. Totul porneste de la educatie in tara asta. Cand nu vom mai judeca cu stomacul, vom avea si politicieni competenti care sa puna educatia pe primul plan. Daca nu ai oameni educati, sa nu ai pretentii sa ai show-uri curate.
  • dan andrei dan andrei
    mile: Probabil, tu esti ***.
    In televiziune, tipetele nu tin loc de: talent, cultura, argument, divertisment etc.
    Despre ***, care te caracterizeaza, nu are sens sa discutam.
    Cand in Romania, calitatea diverstismentului TV va ajunge la nivelul celui din Italia, bem o cafea impreuna la San Remo.
    Vii?
  • alex alex
    E cam ipocrit Negru aici. De ce ar vrea adevarate valori precum Halep sau Hagi sa fie colegi de emisiune cu Dragusanu sau alte pitipoance? Jimmy Fallon nu invita toti prostii in emisiune.
  • mile mile
    andrei , pt ca nelson mondialu a fost la romanii au talent , de aceea fac rating mare , stai linistit in italia sev zbiara toata ziua si totul e bine , chiar la tv nationala
  • dan andrei dan andrei
    Cand televiziunile din Romania vor fi capabile sa produca divertisment de calitate, perceptia invitatiilor si a publicului va fi alta.
    Pana atunci, Dan Negru si nu numai ar putea sa vada ca la "Romanii au talent" si "Vocea Romaniei" nu se zbiara, nu exista bascalie, nu se scot onomatopee mai lungi decat momentul pe care il prezinti, iar, audienta si ratingul nu sunt microscopice.

Trimite un comentariu

sus