Skip to main content

Decizie parţial favorabilă în instanţă pentru unul dintre fondatorii Profit.ro: primeşte salarii, dar nu e reangajat

 
Decizie parţial favorabilă în instanţă pentru unul dintre fondatorii Profit.ro: primeşte salarii, dar nu e reangajat

Unul dintre fondatorii Profit.ro, câştig de cauză în instanţă, într-un proces cu publisherul platformei economice. Tribunalul Bucureşti a admis parţial acţiunea dechisă de Cristi Popa, unul dintre cei care au pornit proiectul Profit.ro, alături de Ovidiu Tempea şi Oana Osman.

Publicitate

Popa a contestat în instanţă concedierea sa de la Profit.ro în vara anului trecut. Ce a decis Tribunalul?

Potrivit hotărârii, Cristi Popa va primi câteva salarii, dar nu va fi reangajat.

„Admite în parte acţiunea. Obligă intimata să plătească contestatorului drepturile salariale aferente perioadei 15 aprilie - 15 iulie 2016, corespunzătoare salariului de bază lunar brut de 11.406 lei.

Respinge acţiunea în privinţa capetelor de cerere având ca obiect anularea deciziei de concediere nr. 198/15.07.2016 şi plata drepturilor salariale până la data reintegrării, ca neîntemeiată. Executorie de drept. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, arată minuta postată pe site-ul portalului instanţelor de judecată.

Ovidiu Tempea, un al doilea fondator al publicaţiei cu profil economic, a deschis de asemenea un proces împotriva Profit.ro, având acelaşi obiect, „constestaţie decizie de concediere”, însă în acest caz nu s-a dat nicio decizie.

Bursa.ro a scris iniţial despre decizia instanţei în cazul Cristi Popa - Profit.ro

Reamintim că în august 2016 doi dintre fondatorii Profit.ro au dat în judecată publisherul publicaţiei cu profil economic, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Este vorba despre Ovidiu Tempea şi Cristi Popa, cei care au pornit alături de Oana Osman proiectul Profit.ro.

Cei doi au înregistrat pe 17 august câte o acţiune în instanţă împotriva societăţii Profit.ro Publishing. Cele două procese au ca obiect „contestaţie decizie de concediere”.

Restructurarea celor doi a venit pe fondul neînţelegerilor dintre Ovidiu Tempea şi Cristi Popa, pe de o parte, şi o parte din acţionari, pe de altă parte.

Ovidiu Tempea şi Cristi Popa sunt şi acţionari ai site-ului Profit.ro (cu câte 10% din participaţii). Ce se întâmplă cu acţiunile lor? Vor fi preluate de acţionarii actuali?

"Se discută şi această variantă", a declarat la momentul respectiv pentru Paginademedia.ro Andreas Fuhrman, unul dintre acţionarii Profit.ro.

Despre restructurarea celor doi?

"Sunt momente în care trebuie să decidem ce este mai important pentru fiecare. Am decis, ne-am strâns mâinile, le-am mulţumit pentru colaborare şi fiecare a plecat mai departe", a declarat Andreas Fuhrman.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus