Skip to main content

Jurnalistul Daniel Befu: Fiindcă sunt jurnalist de investigaţii, familia mea trăieşte sub teroare

 
Daniel Befu, jurnalist de investigaţie
Daniel Befu, jurnalist de investigaţie

"Familia mea este intimidată în cel mai josnic mod, după publicarea unor materiale care demască grupările apropiate de Viorel Hrebenciuc, din Slănic Moldova", scrie Daniel Befu, jurnalist de investigaţii la România Curată. "Am înţeles că indivizi dubioşi vopsesc bănci şi stâlpi în Slănic Moldova cu numele familiei mele şi cu injurii la adresa familiei mele", continuă el.

Publicitate

Jurnalistul notează într-o postare pe Facebook:

“Din vina mea, fiindcă sunt jurnalist de investigaţii, familia mea trăieşte sub teroare. Ai mei nu se mai simt în siguranţă. În ce ţară am ajuns să trăiesc? Fac apel la sprijin din partea tuturor prietenilor să reacţioneze public, ca urmare a reflectorului pus pe ei, cei care îmi chinuie familia să conştientizeze că lor ar trebui să le fie ruşine pentru ceea ce fac, nu nouă şi să înceteze. Nu înţeleg cine sunt cei care ne vor răul, dar pot bănui, deşi încă nu am dovezi”, a punctat acesta pe pagina personală de Facebook.

Potrivit jurnalistului, o serie de investigaţii făcute de acesta a condus la o campanie de terorizare a părinţilor acestuia. Seria de investigaţii viza o grupare coagulată în jurul unui controversat primar PSD, care e finul lui Viorel Hrebenciuc.

Daniel Befu:

“Eu nu am avut duşmani în Slănic Moldova până la publicarea unei serii de investigaţii despre membrii ”grupării Ficheş”, coagulată în jurul unui controversat primar PSD, care e finul lui Viorel Hrebenciuc şi al cărui prag l-au călcat numeroşi corupţi.

E vorba de o grupare implicată în devalizarea staţiunii Slănic Moldova, de implicarea în scandalul RAFO şi, mai recent, de implicarea în cea mai mare retrocedare ilegală de pădure din România, unde procurorii DNA zic că liderul grupării Ficheş, Viorel Hrebenciuc, urma să-şi ia cea mai mare şpagă cunoscută, de aproape 30 milioane euro.

Tot eu am arătat şi că mama controversatului ex-primar PSD Andrei Şerban şi şefa de cabinet a lui Hrebenciuc şi-au împărţit hotelul de 5 stele Perla şi că Hrebenciuc l-a împroprietărit pe Costel Căşuneanu cu un teren valoros lângă Vila Salvamont de la Izvoare, iar la două luni după aceea, Căşuneanu i-a vândut lui Hrebenciuc pe 5 pachete de ţigări o parcelă ultravaloroasă de 500 mp din acel teren.

Eu am arătat şi jocurile murdare din jurul izvoarelor din Slănic Moldova, care au ajuns în Guvernarea Năstase sub controlul aceleiaşi grupări Ficheş.”

Jurnalistul scrie şi despre legături de rudenie dintre şeful Poliţiei din Slănic Moldova şi primarul din localitate, al cărui nume apare în anchetă.

Daniel Befu:

“Şeful poliţiei din Slănic Moldova este finul lui Andrei Şerban. Sper să fie vertical şi să ia totuşi măsuri şi să amendeze pe cei care vopsesc stâlpi şi bănci cu numele familiei mele şi cu mesaje injurioase.”

Textele publicate de Daniel Befu care au declanşat, în opinia jurnalistului, campania de terorizare a familiei sale pot fi citite aici, aici şi aici.

Investigaţiile pe care le-a făcut până acum Daniel Befu pentru platforma România Curată, AICI.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Manuel Manuel
    Daniel, pentru mine esti un erou. Si sunt mandru de tine si de munca ta. Putere in continuare.
  • geo geo
    Befule, fii bărbat și asumă-ți consecințele faptelor tale.

Trimite un comentariu

sus