Skip to main content

PRESA DE AZI. Protestele împotriva graţierii şi amnistiei, în doar două ziare pe prima pagină

 
PRESA DE AZI. Protestele împotriva graţierii şi amnistiei, în doar două ziare pe prima pagină

A doua duminică consecutivă de proteste împotriva proiectelor Guvernului de graţiere şi modificare a codurilor penale a adunat în stradă aproape 100.000 de oameni în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. În print însă, doar două ziare au abordat evenimentul pe prima pagină.

Publicitate
  • Adevărul deschide ediţia de azi cu titlul: “Românii nu se lasă şi n-au stat în casă”

“Protest de amploare în Bucureşti şi în numeroase alte oraşe din ţară şi din străinătate faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. În Capitală, 40.000 de persoane s-au reunit în marş, mai mulţi decât s-au înregistrat la protestul de săptămâna trecută”, scrie cotidianul.

  • Libertatea titrează azi pe prima pagină: “Zeci de mii de români au ieşit în stradă”

Materialul despre manifestaţiile de amploare de aseară, între “Adio, circ, la Circul Globus” şi “Capre şi Maimuţe în zodia celebrităţii”.

“Doar în Bucureşti, 50.000 de oameni au scandat împotriva Ordonanţelor graţierii şi amnistiei”, punctează Libertatea.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Evenimentul zilei: “Isoria secretă a Protocoalelor SRI-DNA”

EVZ scrie azi că, “După Al Doilea Război Mondial, cetăţeni germani supravieţuitori se întrebau ‘cum a fost posibil aşa ceva’, atunci când au aflat de ororile săvârşite de către regimul fascist. Păstrând proporţiile, acelaşi lucru încep să se întrebe şi românii cu privire la gravele încălcări de lege, de drepturi şi libertăţi constituţionale comise de sinistra creaţie a Regimului Traian Băsescu.”

România liberă: “Moşia lui Dragnea, cel mai asfaltat judeţ din ţară”

“Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, investeşte masiv în reabilitarea şoselelor din Teleorman: peste 150 de milioane de euro sunt prevăzuţi în bugetul pentru 2017”, scrie RL în prima pagină de azi.

Libertatea: “‘Doar în România mi s-a oferit mâncare’”

“După o aventură care a durat 10 ani şi în care a adunat amintiri dintre cele mai variate, Henrik Jeppesen, cea mai tânără persoană care a reuşit să viziteze toate ţările lumii, a descoperit la noi calităţi şi experienţe care l-au făcut să exclame: ‘România este unică!’.”

Click: “Pepe, de ce boală suferi?”

“E celebru, bogat şi sănătos tun! Cu toate acestea, Pepe îşi parchează bolidul de lux în locurile destinate persoanelor cu handicap. Aşa s-a întâmplat zilele trecute, când artistul se grăbea să ajungă la mall. Oi fi tu vedetă, dar legile sunt pentru toată lumea!”, conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus