Skip to main content

PROTESTE PE TV. România TV, din nou burtieră cu lovitura de stat. Mitingul, pe posturile de ştiri

 
PROTESTE PE TV. România TV, din nou burtieră cu lovitura de stat. Mitingul, pe posturile de ştiri

UPDATE 21.45: Iohannis nu renunţă la planul de a avea Parlamentul său, spune România TV, care prezintă un montaj, pe muzică, cu diverse declaraţii ale preşedintelui aranjate în aşa fel încât să susţină ideea. Burtiere: Iohannis, acuzabil de ameninţări la siguranţa naţională, Iohannis, manevră pentru dărâmarea puterii legitime şi Cum îi umileşte Iohannis pe protestatari, noul plan.

Publicitate

La Antena 3, Mihai Gâdea şi Mircea Badea promovează intens ideea de graţiere şi beneficiiile unui astfel de act, pornind de la o declaraţie a preşedintelui CEDO legată de condiţiile din închisori. Burtiera: Preşedintele CEDO: România să facă şi graţieri (potrivit materialului difuzat la acea oră pe post, oficialul CEDO vorbea de exemplul Italiei, nu de graţieri în România). Legat de manifestaţiile care au adunat în Bucureşti peste 50.000 de oameni: Tehnocraţii protestează în stradă, a titrat postul.

UPDATE ORA 19.00. Pro TV şi Antena 1 au deschis jurnalele de la 19.00 cu protestele din stradă. Diferenţa a fost timpul alocat. O relatare obiectivă la Observatorul Antenei 1, cu imagini din stradă (cu ce se scanda, precum PSD-Ciuma roşie) şi cu o intervenţie în direct. Subiectul a fost relatat timp de 2-3 minute.

La Pro TV, subiectul protestelor din stradă a fost mult mai pe larg detaliat: aproximativ 10 minute.

La 19.00, la Antena 3 invitat în studio, la Radu Tudor, e premierul Sorin Grindeanu. Pe burtiera Antena 3 sunt puse declaraţii cu realizările Guvernului: Premierul: Am dat 300 de milioane la programul de oncologie, Premierul: Am mărit bugetul Justiţiei, am tăiat la Parlament, Premierul: Înzestrare militară cu producţie internă! Nu au lipsit declaraţii "Vă felicit" din partea moderatorului Radu Tudor.

BURTIERĂ LA MINUT 18.00. Protestele din stradă sunt pe toate posturile de ştiri. Se remarcă, la fel ca săptămâna trecută, România TV, care vorbeşte de "manipulări iohanniste", "destabilizare" şi "lovitură de stat" şi Antena 3, cu invitaţi care care critică protestele.

"O nouă dovadă a tentativei de lovitură de stat", a titrat pe burtieră România TV. Alte burtiere de la postul controlat de Sebastian Ghiţă: "Plan de atac pentru patru instituţii-cheie ale ţării" sau "Asalt asupra instituţiilor-cheie, ce ordin s-a dat" şi Iohanniştii, atac în stradă împotriva presei care demască abuzurile.

"Vă prezentăm dovada că oamenii lui Iohannis se implică în proteste şi în planul de destabilizare a ţării", spunea moderatorarea din studio.

La ora 18.00, la Antena 3 a intrat în direct sociologul Marius Pieleanu, care a vorbit despre "proiectul unui Guvern legitim ales", contestat de 0,02 la sută. "Nici nu au autorizaţie", au punctat invitaţii Antena 3, care au precizat că "în mod normal, trebuiau să pună tunurile cu apă pe ei".

Antena 3 a avut relatări de la miting, dar se remarcă prin tonul vehement anti-proteste, prin invitaţii din platou.

Mitingurile sunt tratate, pe larg, şi pe Realitatea TV, Digi 24 şi B1 TV, fără note tendenţioase.

GALERIE FOTO. Protestele pe posturile de ştiri, la ora 18.00:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Laurentiu Laurentiu
    Ce vreți mă ? Codruta regina? SRI=constituția tari, judecători să aplice, ca acum, cam ce doriți voi, să fie pe piața media doar ăștia de va cânta în struna, tot ce nu va convine sa fie interzis,închis, ba chiar schilodit de ce nu? Doar voi sunteți adevarul si lumina nu? Știți ceva nu am votat niciodată PSD dar acum cu prima ocazie o să o fac. TRAIASCA PSD!
  • Jinariu Cornel Jinariu Cornel
    CORIDA DRAGOTESCU își permite pur și simplu să jignească ""după ce au lătrat (protestatari )au ridicat benerele."exact așa sa exprimat în direct pe "sticlă ".
    Foarte frumoasa exprimare pentru o (colaboratoare a
    *** )ziaristă (șia cumpărat casa în America pe bani de ziarist (probabil ca Ghita a subvențiionat totul și pe ficasa că de Doamne studiază cu bursă ) Vă dați seama ca toți de la TVR ul lui Ghita sint cei mai buni ziariști din țara.
    Cea mai ***
    Televiziune din România
  • alex alex
    Si CNA ca de obicei doarme.Astia de la CNA se apara ca cica e "libertatea de exprimare".Nu conteaza ca RTV si A3 jignesc si umilesc mii de oameni.Nu,la ei e libertatea de exprimare care poate fi dusa pana la extreme dupa cum unul dintre ei spunea acum cateva zile.Mi-e scarba!!!!CNA ar trebui desfiintat.Ei fac mai mult decat sa nu actioneze,ci prin inactiunea lor legitimeaza aceste derapaje.RTV si A3 vad ca CNA doarme si zic ca ceea ce fac e legal si corect,chiar daca nu au dovezi,cum cere legea,ca Soros a dat 30 de lei pe caine la proteste.RUSINE,CNA!!!!!
  • doar eu doar eu
    o noua dovada de tentativa repetata de spalare de creieri,intindere extrema de nervi și influenșă nedorită

Trimite un comentariu

sus