Skip to main content

Radu Herjeu: CNA nu poate, şi nici n-ar trebui să poată, să închidă o televiziune pentru că aşa doreşte un grup

 
Radu Herjeu  - Credit Foto: Stefan Ion
Radu Herjeu - Credit Foto: Stefan Ion

De ce nu se poate retrage aşa uşor o licenţă TV. Radu Herjeu, membru CNA, răspunde: „nu, membrii CNA nu pot, şi nici n-are trebui să poată, să închidă un post de televiziune (sau de radio) pentru că aşa doreşte un grup, mai mic sau mai mare, de telespectatori nemulţumiţi de ceea ce văd”, spune el într-o postare pe blogul personal.

Publicitate

Poziţia lui Herjeu vine după ce în mediul online a apărut o avalanşă de mesaje în care se cerea retragerea licenţei România TV. Ieri, a apărut şi o petiţie care cerea retragerea licenţelor audiovizuale ale posturileo care prezintă ştiri false.

Pe aceeaşi temă, Herjeu a scris şi despre reacţiile, multe emoţionale, a celor din online legat de audiovizualul românesc: „nu, membrii CNA nu trebuie să judece niciun posibil derapaj sub imperiul emoţiei colective sau la/sub presiunea făcută de diverşi. Ci exclusiv, dar exclusiv, adică exclusiv (am zis exclusiv?) în baza legilor care guvernează audiovizualul.”

Textul integral, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Toma Mircea Toma
    eu nu inteleg de ce s-ar mira cineva de atitudinea lui herjeu.pai in lachetele asta a pompat ghitza bani frumosi dupa care l-a infiltrat la cna . E asa greu sa ganditi un pic? omul e o sageata care executa ordine, ca om , o mizerie!
  • doar eu doar eu
    @radu herjeu Ma refeream la abaterea de miercuri sau acestea recente
  • alex alex
    6 amenzi in 2016.Doar 6 amenzi.In fiecare zi vezi la RTV cateva bannere prin care raspandesc minciuni,ura si injurii la adresa unor persoane sau institutii publice(de obicei DNA).Din 365 de zile in care RTV face aproape zilnic aceste lucruri CNA a dat 6 amenzi.O amenda la 2 luni.RTV probabil se sterge undeva cu acele amenzi,ca 200.000 de RON ii fac probabil in mai putin de o zi.
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @ doar eu

    Romania TV este cel mai amendat post de stiri in 2016. In ultimii 2 ani nu s-a intamplat ”sa scape” cineva care a incalcat legea.
  • doar eu doar eu
    @radu Da va inteleg ca nu puteti închide ca asa ceea lunar dar nu trebuie stat cu mâinile in san....amenzi,licență scăzută,orice....doar sa nu scape nepedepsiti ...zic..
  • david david
    Trebuie desfiintat CNA. Plin de somitati pe acolo. Cred ca economia are nevoie de ei.
  • alex alex
    Aveti dreptate domnule Herjeu,CNA nu ar trebui sa inchida RTV doar fiindca un anumit grup de persoane vrea asta.Nu,in nici un caz n-ar trebui sa faca asta.CNA ar trebui sa respecte legea si sa inchida RTV pentru incalcarea legii si anume nerespectarea art 95 din legea de functionare a CNA.Cateva exemple de incalcare a art 95 pe care CNA le-a cam trecut cu vederea sau le-a tratat cu indulgenta:
    „Alertă după alegeri: Soros scoate în stradă tinerii frumoși și liberi” (Ediția de seară, 14 noiembrie)
    „Decizie criminală luată de tehnocrați. Ruletă cu viața românilor” (România la raport, 17 noiembrie)
    „Cine vrea sărăcirea românilor, planul de panicare a populației (Ediție specială, 18 noiembrie)
    „Ultimele tunuri ale tehnocraților, jaf și umilință pentru români” (Ultima oră, 24 noiembrie”),
    „Ce revolte pregătește Soros în timpul formării guvernului” (România la raport, 5 decembrie)
    „Cum instigă candidații lui Soros la ruperea României” (România la raport, 7 decembrie)
    Si mai sunt multe altele.inclusiv alea de ieri.Apropo CNA a inchis OTV a doua oara fiindca nu si-a platit amenzile,nu fiindca asa a hotarat vreo instanta din Romania.Lucrul asta s-a facut prin injumatatirea repetata a licentei acordate catre OTV.
  • trolinsky trolinsky
    @Radu
    Mda, karma is a bitch!
    Cand dai cu *** in natie ani la randul, incepi si te intrebi ca boul de ce e plin de zombii.

    Sa inteleg ca ideea e sa facem zombi total sa nu ne doara sufletul cand aram tara dupa. Sau cum?

    Iar CNA-ul, cand e ocupat, e ocupat cu altele..
  • dan andrei dan andrei
    Daca cei pe care ii reprezinta i-au cerut lui Radu Herjeu sa adopte politica strutului, ar fi bine sa nu isi imagineze ca atitudinea lui trebuie aplaudata de toti posesorii de televizoare si cablu TV din Romania!...
  • livia pila livia pila
    @trolinsky
    Dl. Herjeu a fost salvat dintr-un lung somaj de Ghita. Are de ce sa ii fie recunoscator. Un model de constiințâ pesedistâ acest Herjeu!
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @Alex

    Unde am spus eu ca CNA nu poate inchide un post? Am spus ca nu poate si nu trebuie sa inchida un post pentru ca asa doreste cineva. O poate face, evident, daca se incalca legea. Iar OTV-ul a fost inchis pentru motive care nu tineau de ceea ce aparea pe post, ci strict juridice, in urma unei hotarari a instantei.
  • trolinsky trolinsky
    Domnul nu era prezentator la RTV pana de curand?
  • dan dan
    Schimbati fontul Open Sans Serif pe care-l folositi ca este deja suparatoare redarea cu sedila a ș si ț in loc de virgulita cum este corect. Google are fontul Open Sans care arata foarte bine si in plus reda corect diacriticele romanesti
  • Adi Adi
    Radu Herjeu a lucrat la Antena 1 Romania TV ? Eu asa stiu. Ma asteptam la altceva de la el.
  • marian marian
    Rusine tovarase Herjeu***, si acum psd, plecati naibi in africa cat mai urgent

Trimite un comentariu

sus