Skip to main content

Ramona Ursu a demisionat de la Adevărul: Redactorul-sef mi-a transmis ca patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui

 
Ramona Ursu a demisionat de la Adevărul: Redactorul-sef mi-a transmis ca patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui

Jurnalista Ramona Ursu, şefa corespondenţilor de la Adevărul, a anunţat că şi-a dat demisia de la ziar, acuzând că redactorul-şef i-ar fi făcut reproşuri legate de editorialele despre Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, după cum a scris ea pe pagina de Facebook.

Publicitate

„Concret, redactorul-sef mi-a transmis ca patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui, presiuni carora, pana acum, le-a facut fata”, a scris Ramona Ursu, pe pagina de Facebook. „Discutia a inceput cu faptul ca ”ne-am intors la epoca Nastase”, a mai scris jurnalista.

Contactat de paginademedia.ro, jurnalistul Dan Marinescu, redactor-şef la Adevărul, a spus că nu comentează postările de pe Facebook, fără a da alte detalii despre plecarea Ramonei Ursu.

Din textul Ramonei Ursu:

Dupa aproape noua ani petrecuti in redactia ”Adevarul”, mi-am dat, astazi, demisia de la ziar, in urma unei discutii pe care am avut-o cu redactorul-sef Dan Marinescu.

Concret, redactorul-sef mi-a transmis ca patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui, presiuni carora, pana acum, le-a facut fata. Insa discutia a inceput cu faptul ca ”ne-am intors la epoca Nastase”.

Asta mi-a spus Dan Marinescu, concluzionand ca ingrijorarile mele referitoare la soarta ziarului, la directia lui editoriala, au baze reale. Ultimele mele ingrijorari erau chiar de ieri, cand, tot la sedinta de sumar, am simtit ca ceva este in neregula. N-as putea sa va spun concret de ce am simtit asta. Probabil pentru ca am petrecut multi ani in aceasta redactie, am ajuns sa inteleg unele lucruri si fara sa mi se explice.

Redactorul-sef era foarte abatut, complet schimbat fata de cum il stiam. Am pus asta pe seama faptului ca are multe probleme de care raspunde, insa m-am gandit si la varianta ca s-a intamplat ceva legat de zona editoriala.

(...) Mi-a precizat ca se fac presiuni asupra lui, inca de vara trecuta, pentru a fi data afara de la ziar pentru editorialele pe care le scriu in ziar si cu care patronul Cristian Burci nu este de acord. Aceste presiuni, mi s-a mai spus, s-au accentuat dupa alegerile parlamentare, avand in vedere rezultatul acestor alegeri. Mi s-a explicat ca scriu materiale de opinie prea dure si mi s-au oferit doua exemple: un editorial despre Victor Ponta si un altul, ultimul scris de mine, despre Sebastian Ghita.

Textul integral, AICI:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Florin
    Oh, wait! Despre "duamna" asta este vorba? http://www.bzi.ro/obsedat-sexual-prezentator-la-telem-244502. Într-adevăr, o mare pierdere pentru libertatea de exprimare din România! Mare, mare păcat!
    Să-ți fie rușine, Cristian Burci! Revenind la realitate, să se strige cenzură când o pleca Liviu Avram sau Andrei Pleșu. Până atunci, mai ușor cu pianu' pe scări!
  • tbancu tbancu
    ioi, cati se duc dupa fenta Ramonicai... Burci are o singura orientare, cea binomista - Adevarul e tribuna preferata a lui Kovesi. Deasemeni, analiza continutului din trustul media al lui Burci arata acest lucru.
    Ramonica insa, nefiind sigura pe ea profesional, prefera sa lanseze un semnal ca e inca disponibila pentru marele trust media al binomului.
    Vorba lui Badea, daca SRI si-ar injumatatii bugetul 80% din propaganda media ar disparea.
  • geo geo
    Fătuca asta care se laudă cu CVul ei habar nu are că editorialul este un articol , de obicei nesemnat, care exprimă punctul de vedere oficial al conducerii redacției într-o problemă actuală și importantă. Ori ea recunoaște că ”lucrurile scrise in editoriale erau, desigur, opiniile mele referitoare la niste personaje, evenimente etc”. Cu alte cuvinte nu reprezenta punctul de vedere al conducerii redacției, respectiv a patronatului. Care ce ar fi trebuit să facă, să îi accepte ”deraparajele” pe mai departe ?
  • Adi Adi
    Adica in presa din Romania patronul face astfel de lucruri? Influenteaza politica ziarului in functie de interesele personale? Cine, Burci?? Nu e posibil asa ceva! Nici nu imi vine sa cred!
  • Irina Irina
    Editorialele ei sunt extrem de slabe. Ori vorbeste tzatza Leana la piata, ori scrie Ramona Ursu, limbajul este la acelasi nivel. Undeva cam pe la clasa a X-a, asa. Maxim. Intr-adevar, ea nu ar trebui fortata sa plece pe criterii politice, ci ar fi trebuit concediata acum multa vreme pe motiv ca este un editorialist slab. Nu are condei si nici macar idei.
  • Alecu Alecu
    Hai, măi Ramonica! Părem noi naivi, proști, veniți cu drona de pe Planeta Zog? Ne e greu să credem că nu te-ai prins că vreo 40 de corespondenți vor fi mai veseli câteva zile... Plus mulți foști colegi de-ai tăi. Începând cu ăia de la Iași :)
    Acuma o să vezi pe unde ți-ai lăsat loc de bună ziua.
  • Emil Ursu Emil Ursu
    Totusi e ok sa scrii un articolde opinia in care a spui: “Da, sper ca tu, Victor Viorel, şi toată Mafia ta să faceţi puşcărie până crăpaţi! Să plătiţi, măcar aşa, pentru toţi morţii, pentru toţi vii, morţi şi ei oricum. Să plătiţi pentru o ţară care a crăpat deja din cauza ta. Din cauza voastră”?
    Totusi, nu e vorba de nicio libertate de expresie, trebuie si o minima responsabilitate. Trebuia sa isi dea demisia de atunci daca ar fi stiut exact care sunt normele jurnalismului adevarat. Apoi il laudă pe redactorul sef dar totodata il îngroapă prin ceea ce spune. Nici macar bun simt nu are.
  • geo geo
    Lasă, nu te plânge, avem atâta presă de dreapta ce te dorește...deși este cam greu să faci opoziție...sau te faci bloggeriță...
  • Una de va stie pe toti! Una de va stie pe toti!
    Hai, mai Ramonica! Parem noi naivi, prosti, veniti cu drona de pe Planeta Zog? Ne e greu sa credem ca nu te-ai prins de legaturile, afinitatile si simpatiile politice ale lui Cristi Burci, mai ales ca omul nu a facut un secret din asta. Iar redactorul ala, sef al tau, Dan Marinescu, este finul lui, mah. Este crescut la scola de televiziune a lui Miron Mitrea, mananca PSD pe paine, asa, schimbat la fata, cum l-ai descris tu!

Trimite un comentariu

sus