Skip to main content

Reacţia CNA după protestele de duminică: cazul protestelor va fi discutat cu prioritate. Când sunt gata monitorizările

 
CNA
CNA

CNA, prima reacţie publică instituţională, după protestele de duminică. „Consiliul este conştient de misiunea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, precum şi al libertăţii de exprimare şi, în egală măsură, trebuie să vegheze la informarea corectă şi obiectivă a publicului”, spun membrii în comunicatul trimis astăzi presei.

Publicitate

Totodată. pe subiectul protestelor din ultima perioadă, reprezentanţii forului audiovizual spun că vor analiza „cu celeritate” modul în care au fost reflectate de posturile TV, de îndată ce vor fi gata monitorizările.

Duminică, 29 ianuarie, protestele contra ordonanţei graţierii au ajuns şi la CNA, instituţie contestată pentru lipsa de reacţie în cazul derapajelor repetate de la TV. Aproximativ 30.000 de oameni au ajuns şi la sediul forului audiovizual, în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a forului la derapajele posturilor TV.
După ce au plecat de la CNA, manifestanţii au mers spre Ministerul Justiţiei şi în Piaţa Victoriei, unde la protest s-au adunat 50.000 de oameni.

Comunicat de presă 31.01.2017

În contextul protestelor de stradă ce au avut loc în Bucureşti duminică, 29.01.2017, proteste la care participanţii şi-au manifestat nemulţumirea şi faţă de activitatea Consiliului Naţional al Audiovizualului, membrii acestui for fac următoarele precizări: Consiliul este conştient de misiunea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, precum şi al libertăţii de exprimare şi, în egală măsură, trebuie să vegheze la informarea corectă şi obiectivă a publicului.

Menţionăm că departamentul de specialitate din cadrul instituţiei a monitorizat, ca urmare a reclamaţiilor primite şi a autosesizării, posturile de ştiri, cu privire la modul în care acestea au reflectat evenimentele din ultima perioadă, aflate în prezent pe agenda publică. Monitorizarea a cuprins şi zilele în care s-au desfăşurat manifestaţii la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. După finalizarea rapoartelor de monitorizare, acestea vor fi cuprinse cu celeritate pe ordinea de zi a următoarelor şedinţe publice, urmând să fie luate măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile legislaţiei audiovizualului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus