Skip to main content

Cancan.ro a scos de pe site un articol despre ministrul economiei. Ce spun oficialul şi redacţia în cauză

 
Captura publicata pe Facebook de Ministrul Economiei Alexandru Petrescu
Captura publicata pe Facebook de Ministrul Economiei Alexandru Petrescu

Cancan.ro a scos de site un material despre Ministrul economiei, Alexandru Petrescu, după ce oficialul a reclamat publicaţiei online că sunt "informaţii complet false". De cealaltă parte, Cancan.ro spune că ""decizia de eliminare a articolului nu a privit fondul investigaţiei jurnalistice" şi că "redacţia a înţeles strict să stingă din faşă, pe cale amiabilă, un potenţial conflict juridic".

Publicitate

Detalii, în continuare:

Titlul materialului de pe Cancan.ro era "Actualul şef al economiei e bănuit că şi-a pus prietenii drept paravan în plin scandal al Poştei Române. Am descoperit blocul secret al ministrului".

Ministrul a reacţionat iniţial pe Facebook:

Constat, însă, cu profund regret că nu a fost suficient, nivelul falsificării realităţilor a atins în ultimele zile un punct alarmant. Sunt ignorate principii fundamentale precum dreptul la opinie, buna-credinţă, prezumţia de nevinovăţie şi verificarea unor informaţii înaintea publicării. Fără a face din asta un modus-operandi, am luat decizia de a mă adresa instanţelor de judecată în legătură cu articolele defăimătoare rostogolite în spaţiul public în ultimele zile. Vă asigur că rămân un suporter al mass-media profesioniste.

Apreciez că este de obligaţia noastră, a tuturor, să ne asigurăm că informatiile prezentate în spaţiul public respectă principiul deontoligiei profesionale si al corectei informari a opiniei publice.

Alexandru Petrescu a cerut apoi redacţiei să scoată articolul de pe site.

Răspunsul oficialilor ministerului, pentru Paginademedia.ro:

Domnul Alexandru Petrescu a demarat, prin intermediul unui avocat, procedurile legale de notificare îndreptate spre o publicaţie on-line care a răspândit public informaţii complet false, de natură a aduce grave prejudicii de imagine.

În condiţiile în care nimic din ce s-a prezentat sau s-a insinuat în acel articol, în legătură cu Domnul Alexandru Petrescu nu este adevărat a fost solicitată deocamdată retragerea articolului respectiv şi prezentarea scuzelor cuvenite.

Întrucât procedura este în desfăşurare, Domnul Alexandru Petrescu nu consideră utilă transformarea unui subiect care ţine strict de sfera juridică într-o discuţie în spaţiul public.

Adrian Artene, Cancan: “Redacţia a înţeles strict să stingă din faşă, pe cale amiabilă, un potenţial conflict juridic”

"Prin hotărârea de retragere a materialului, validată de către avocaţii Cancan.ro, redacţia a înţeles strict să stingă din faşă, pe cale amiabilă, un potenţial conflict juridic", a declarat, pentru Paginademedia.ro, Adrian Artene, redactor-şef Cancan.ro.

Adrian Artene, pentru Paginademedia.ro:

"Decizia de eliminare a articolului nu a privit fondul investigaţiei jurnalistice şi nu a fost influenţată de natura dezvăluirilor publicate, care, din punctul de vedere al Cancan.ro, pot fi argumentate cu probe în instanţă.

Prin hotărârea de retragere a materialului, validată de către avocaţii Cancan.ro, redacţia a înţeles strict să stingă din faşă, pe cale amiabilă, un potenţial conflict juridic.

S-a avut în vedere şi faptul că, din momentul publicării lui şi până la retragere, articolul în cauză a dezvoltat un interes scăzut din partea cititorilor."

Linkul articolului duce acum către pagina de PONT a publicaţiei online. http://www.cancan.ro/actualul-sef-al-economiei-e-banuit-ca-si-a-pus-prietenii-drept-paravan-in-plin-scandal-al-devalizarii-postei-romane-am-descoperit-blocul-secret-al-ministrului-16642050

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus