Skip to main content

Digi 24, mutat în grila UPC. A intrat în rândul posturilor de ştiri

 
Digi 24, mutat în grila UPC. A intrat în rândul posturilor de ştiri

Digi 24 a intrat în rândul canalelor de ştiri în grila UPC, după trei ani în care a fost la capătul grilei, departe de grupul canalelor informative.

Publicitate

Postul de ştiri al RCS este acum pe poziţia 404, în grila digitală a UPC. Până acum, timp de trei ani, Digi 24 era pe poziţia 809.

Mai mult, pe ecran apare, la informaţii, numele postului Digi 24 şi sunt listate, de asemenea, detalii despre emisiunea difuzată. Până acum, când era pe 809, singurele date care erau afişate erau "Canal stiri", iar la detalii "Nicio informaţie disponibilă".

Zona de ştiri de pe UPC, în grila digitală, acum:

401 - Realitatea TV

402 - Antena 3

403 - România TV

404 - Digi 24

405 - B1 TV

UPC şi RCS, o istorie agitată

Digi 24 a fost pe poziţia 809 pe fondul unei relaţii tensionate, de-a lungul timpului, dintre compania RCS şi operatorul de comunicaţii al RCS.

Câteva date istorice:

Postul de ştiri al RCS a intrat în lista must carry în luna februarie 2014, pe poziţia a 13-a. Cu toate acestea, marii cablişti au refuzat introducerea acestuia în grilă, pe motiv că nu este corect din punct de vedere concurenţial ca un post al unei companii de cablu concurente să devină obligatoriu la retransmisie.

În această situaţie, RCS&RDS a acţionat în judecată Romtelecom, UPC, NextGen şi Digital Cable System. Instanţele au emis atunci ordonanţe preşedinţiale – hotărâri judecătoreşti care conţin măsuri cu caracter de urgenţă prin care furnizorii de cablu au fost obligaţi să retransmită postul de televiziune Digi24 în regim must carry.

Urmarea: Romtelecom (Dolce) şi Digital Cable Systems introduc Digi 24 în grilă.

RCS (proprietarul Digi 24) şi UPC s-au "ciocnit" şi în zona drepturilor TV. În 2014, UPC a preluat drepturile de difuzare pentru meciurile din Liga I (deţinute până atunci de RCS, care le difuza pe DigiSport).

Conflictul UPC - RCS s-a văzut în ştirile Digi 24. Prin canalul de ştiri, RCS şi-a atacat concurentul de pe piaţă.

În iulie 2014, modul în care UPC a introdus, la vremea respectivă, pachetul de fotbal în grila abonaţilor (fără să-i anunţe) a fost speculat într-o ştire dată de postul Digi 24, deţinut de concurenţii de la RCS.

Într-o ştire dată pe post, Digi 24 vorbea de "manevre comerciale" şi de "contextul discutabil al încredinţării directe a drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I".

Materialul de pe Digi 24 nu menţiona în niciun fel că postul de ştiri e deţinut de RCS, însă sugera că era mai bine atunci când drepturile erau la RCS, decât la UPC. Detalii despre ştirea de atunci, pe Paginademedia.ro, AICI.

În septembrie 2014, UPC introduce Digi 24 în grila de programe, obligat de instanţă. Îl plasează pe poziţia 809.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daria41 Daria41
    Acesti megaoperatori de cablu UPC si Telekom de ce nu isi canale proprii de stiri daca sint asa competenti. UPC nu e in stare de canale proprii doar retransmit canale tv produse de altii. Macar se pot lauda ca dau moka Oscarul 2017 prin Digi. Pe de alta parte celalalt megaoperator Telekom/Romtelecom a puiat canale de sport. Poate reinvie canalele Cinestar de pe vremea RTC...sau ceva canale documentare, ca ar rivaliza cu Wild sau BBC...dar macar de forma. Astept ca Digi sa atace si segmentul digital terstru(DVB-T2 pt stiutori) chiar si ppv/abonament. La sarbi si unguri terestru digital cistiga teren in detrimentul DTH/cablu. Imi place batalia intre Pro si Dolce pt fotbal champions league iar vecini sarbi dau pe programul national RTS1 meciurile(se vad la liber pe DVB-T2) sau la RTL2/Hu la fel meci din cupa ligi(23.02/joi) tot la liber...aaa uitasem ,la unguri se vede M4sport digital terestru (tot la liber). Doar sa locuiesti aproape de granita de vest, de exemplu in Banat
  • costel costel
    Cred ca Digi 24 a ramas SINGURUL post TV care informeaza corect privitorii.Cu regret o spun fiindca dintre informatorii corecti a disparut B1.
  • Dygi Becaly Dygi Becaly
    @Cornel Tu te poti uita in continuare la Antena 3 si RTV. Gasesti acolo........exact ce iti doresti si ce meriti. Intelegi tu.
  • Cornel Cornel
    @Catalin
    Digi24 este "postul de stiri"de la care aflam ca-n Piata Victoriei ( supraetajata ?!? ) intra 250.000 de cetateni .
    De la "postul de stiri " iRealitatea aflam ca s-a mai construit un etaj ( 300.000 ) .
    Nu aflam de la Digi&iR : de ce si mai ales cu ce nu e de acord Nicusor Dan in privinta proiectului de lege a gratierii ( Nicusor e ala care sta cu chirie la garsoniera, dar care nu-si aduce aminte ce a facut cu 100.000 € acum 10 ani cind si-a cumparat teren din vinzari ulteriore , dar poate il ajuta Prelipceanu)
  • Catalin Catalin
    Printre care posturi de stiri ?! Ca digi 24 este singurul post de stiri!
  • mile mile
    doar tu , locala
  • doar eu doar eu
    ce grila mile?
    ce retea
  • Iuli Iuli
    Audiente Las fierbinti-fotbal vs. Next star vs. Kosem?
  • mile mile
    noi inca nu il avem in grila dar nici nu merita la ce atitudine are rcs
  • doar eu doar eu
    La digi e si 12 si 13 (13 e hd)
  • an an
    Mi se pare o prostie ca nu pot fi mutate posturile in ordinea pe care o doreste fiecare..(si la Digi au updatat receiverele HD sa nu poti muta dupa bunul plac) ...dar sigur se pot face liste de prefernite si la upc si sa il aduci pe Digi24 chiar si printre primele canale, nu doar pe 400... Sa fim seriosi...
  • Iuli Iuli
    Trebuia sa mentionati ca Digital Cable Systems este AKTA.

    Foarte bine face UPC, bravo!
  • Cyberblue Cyberblue
    Un semn de maturitate de la UPC.
  • Gaetano Gaetano
    Era si cazul!!

Trimite un comentariu

sus