Skip to main content

FĂRĂ PRECENDENT. Nume de jurnalişti, invocate de Ministrul de Interne că ar fi promovat protestele: Tolo, Mândruţă, Emilia Şercan, printre ei

 
FĂRĂ PRECENDENT. Nume de jurnalişti, invocate de Ministrul de Interne că ar fi promovat protestele: Tolo, Mândruţă, Emilia Şercan, printre ei

FĂRĂ PRECEDENT. Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Cătălin Tolontan, Emilia Şercan, Lucian Mândruţă. Numele jurnaliştilor au fost rostite de ministrul de Interne Carmen Dan în începutul conferinţei de astăzi, pe tema protestelor din ultimele două zile, după ce aceasta a afirmat că a "observat promovarea protestelor prin intermediul reţelelor de socializare".

Publicitate

Ce "a observat" ministrul Carmen Dan pe Facebook:

Cu această ocazie am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice, pentru susţinerea acestor proteste în stradă. Vă pot da şi câteva exemple: Mircea Marian, Emilia Şercan, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Lucian Mândruţă, Nicuşor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe.

Contextul? Evoluţia protestelor din ultimele două zile şi faptul că susnumiţii ar fi „promovat” acţiunile de protest.

Declaraţia ministrului de interne Carmen Dan:

Ieri, în data de 1 februarie, acţiunile de protest au fost promovate prin intermediul reţelelor de socializare, în special pe pagina grupului Corupţia Ucide, prin evenimente sub titulatura „Nu legii graţierii şi amnistiei”. Cu această ocazie am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice, pentru susţinerea acestor proteste în stradă. Vă pot da şi câteva exemple: Mircea Marian, Emilia Şercan, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Lucian Mândruţă, Nicuşor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe.

Ne-am confruntat cu situaţii în care pe site-urile de socializare au fost postate adrese de domiciliu ale unor lideri politici şi numerele de telefon ale miniştrilor, ceea ce a accentaut şi mai mult presiunea străzii şi a crescut gradul de emoţie negativă. Respectivele informaţii erau protejate de legea datelor cu caracter personal, cu toate acestea ele u devenit publice. Şi eu am fost una dintre persoanele care am avut telefonul blocat din cauza acestor mesaje şi telefoane repetate.

Lucian Mîndruţă a reacţionat pe Facebook:

"Doamna ministru de interne confunda relatarile de presa (da, exista presa si de facebook) cu participarea la un miting.

O provoc sa-mi arate inregistrari cu mine scandand. Sau postari care cheama in mod direct la protest.

Ce fac eu se numeste presa. Relatez ce cred, ce se intampla, ce spun oamenii.

Presa. Ca unii nu mai vor sa fie libera e altceva."

Cătălin Tolontan a declarat, pentru Paginademedia.ro, în legătură cu afirmaţiile ministrului:

"Cetăţenii îl plătesc pe ministrul de interne ca să-i găsească pe huligani în piaţă, nu pe jurnalişti pe Facebook

Citiţi reacţia integrală a lui Cătălin Tolontan la declaraţiile ministrului, AICI.

Ovidiu Vanghele:

"In calitate de "formator de opinie" sau de "personalitate" (insist pe ghilimele!), va rog din nou, din suflet va rog, sa veniti diseara la Guvern, cat mai multi. Sa vada ca nu ne lasam calcati in picioare si furati ca-n Evul Mediu. Cu atat mai putin de astia, care nu leaga doua vorbe nici cu o sfoara.

In calitate de jurnalist, pot sa-nteleg ca MAI stie ca ieri am dat niste zeci/sute de telefoane pentru ca mesajul ca e groasa sa ajunga la influencerii aia BIG si, prin ei, la publicul lor, pentru a-i chema si pe ei langa noi in Piata. Iar asta, desi nu ma surprinde, ma cam enerveaza! Ascultati infractorii, nu pe mine. Pierdeti timpu' pe banii mei.

In calitate de cetatean, ma consult cu prietenii juristi sa vad daca am temei legal sa-i produc ministrului de Interne niste consecinte juridice. S-o dau in judecata, adica, pe-ntelesu' dansei.

Inca ceva, in calitate de om care a mai citit una-alta despre manipulare: slab, doamna ministru, slab! Alaturarea aia a tuturor cu publicarea de adrese si numere de telefon, insinuarea ca "am instigat", ciorba jurnalisti-politicieni, toate astea sint vechi, doamna."

Emilia Şercan:

"Includerea mea si a lui Ovidiu Vanghele de catre doamna ministru Carmen Dan pe lista celor care au promovat protestele mi se pare o forma de intimidare si chiar presiune. Eu si Ovidiu Vanghele suntem jurnalistii de investigatie care am scris despre Gabriel Oprea si Petre Toba, ultimii doi ministri de Interne, dar si despre mai multe institutii din cadrul sau din subordinea Ministerului de Interne.

Personal, am doua procese in desfasurare cu Ministerul de Interne si Academia de Politie, iar includerea mea pe acea lista o percep, cu atat mai mult, ca o forma de presiune publica. Ii cer public doamnei ministru Carmen Dan atat explicatii, cat si scuze pentru aceasta forma de intimidare a presei."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    D-na ministru, idei ptr urmatorul discurs:
    Cum isi permit sa nu fie toata lumea pe aceeasi lungime de unda cu partidul de guvernamant, in lupta ptr bolsevinizarea tarii, tovarasi?! Aceste actiuni denigratoare, menite sa incite populatia, trebuiesc oprite din faşe. De aceea, propun detasarea acestor tovarasi la munca in mina, canal, constructii cai ferate si drumuri s.a.m.d., iar tovarasilor gadea, m. badea, ciutacu, ciuvica, dana grecu s.a. sa li se acorde diplome si medalii de luptatori fruntasi, neobositi in lupta impotriva statului de drept, democratiei, sau a altor asa-zise valori democratice.
  • Daniel Daniel
    nu m-a scos nici un Mandruta in strada...doar constiinta si valorile personale....*** *** tanti
  • Nickuuu Nickuuu
    Saraca ... oamenii astia se vor teme in curand sa iasa din casa si asta datorita hotiei la care iau toti parte...
  • david david
    Ce ministru de interne.... doamne doamne.
  • livia pila livia pila
    Cred ca si postul de secretar de scoala e peste nivelul intelectual al acestei doamne.

Trimite un comentariu

sus