Skip to main content

Capital.ro notifică Paginademedia.ro, care a scris despre titluri la limita Fake News de pe site

 
Titlu de azi de pe Capital.ro
Titlu de azi de pe Capital.ro

NOTIFICARE. "Încetaţi în articolele sau postările dvs de orice fel referirile la publicaţiile noastre întrucât nu aveţi calitatea să stabiliţi dvs. şi să impuneţi respectarea prevederilor legale în domeniul media."

Publicitate

Editura Evenimentul zilei şi Capital notifică Paginademedia.ro. Notificarea vine după ce Paginademedia.ro a scris despre titlurile de pe site-ul Capital.ro. Documentul invocă un articol de pe Paginademedia.ro şi o postare de pe Facebok, care se referea la un articol de pe Evenimentul zilei, cu titlul "Cazul Caracal explodează! Dincă: "M-a forţat să le declar că le-am ucis. Fetele trăiesc?!"

"Realizaţi o campanie de denigrare a publicaţiilor noastre astfel încât cumpărătorii de publicitate în ziarele noastre iar noi să nu mai vindem publicitate prin Google ci prin compania de publicitate pe care o doriţi dvs. Dvs nu aveţi competentenţa să vă pronunţaţi în mod public, să vă erijaţi în arbitru şi să ne aplicaţi sancţiuni după cum pretindeţi prin articolele dvs.", se arată în document.

Înainte de notificare, câteva informaţii despre articolele invocate de Capital:

Articolul Paginademedia.ro: Capital.ro, titlu de Fake-News despre izolarea la domiciliu. Titlul, schimbat ulterior. De la semnul exclamării la semnul întrebării"

Materialul Paginademedia.ro semnala faptul că un titlu de pe Capital.ro a fost schimbat. Iniţial, era EXCLUSIV! Izolarea la domiciliu devine OGLIGATORIE în România! Măsuri de ultim moment, luate, chiar astăzi de autorităţi, lăsând să se înţeleagă că măsurile au fost luate deja. Ulterior, semnul exclamării a devenit semnul întrebării: Izolarea la domiciliu devineobligatorie şi în România?

În acelaşi material, erau punctate cele mai citite titluri de pe Capital.ro, cu precum:

  • "Atenţie, români! De ce mor oamenii în masă în Italia? Experţii chinezi, care au stopat epidemia în Wuhan, au fost şocaţi de ceea ce au descoperit"
  • "Ultima oră! Cine a dat drumul la coronavirus în lume! Donald Trump face acuzaţii fără precedent"
  • "Război fix la graniţa României?! Marea Neagră s-a umplut de nave militare"
  • "Va fi război la graniţele României?! Rusia, teste cu rachete în Marea Neagră! Alertă maximă în zonă"

Paginademedia.ro publică, fără alte comentarii, ideile din Notificarea Editurii Evenimentul Zilei şi Capital către Paginademedia.ro.

Înainte, câteva materiale Paginademedia.ro care au semnalat titluri exagerate ale diferitelor publicaţii în ultimele luni. Titluri de pe Capital.ro, EVZ.ro, Sport.ro, Cancan.ro, Antena 1 sau Gândul :

Citeşte şi: DERAPAJ. Cabral, "omorât" de Cancan: "A făcut anunţul morţii sale!"

Citeşte şi: TRAFIC. Cum pui în acelaşi titlu pandemia, pe Carmen Brumă şi ceva topless. Ce au citit românii ieri? Topul, plus o serie de articole "no comment"

Citeşte şi: Titlu alarmist şi la limita Fake-News distribuit de contul Pro TV, de pe sport.ro. Aceeaşi abordare şi la Gândul

Citeşte şi: DERAPAJ. Digi 24, articol de interes public "susţinut" de PNL. Dar marcajul? Unde e marcajul? Mic, la final

GALERIE FOTO. Coronavirusul în titluri "no comment":

Din notificarea trimisă Paginademedia.ro de către Editura Evenimentul zilei şi Capital:

  • Solicitare de încetare a atacurilor direct şi nelegale la adresa publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital
  • În articolul respectiv au fost difuzate date privint numărul de vizualizări BRAT care nu erau destinate a fi făcute publice, iar datele au fost interpretate cu rea credinţă
  • Petrişor Obae a recidivat când a postat pe pagina sa de Facebook o referire la un articol al Evenimentului Zilei referitor la cazul Caracal acuzând tendenţios şi complet nefondat Evenimentul Zilei că a publicat o ştire falsă. De asemenea, când aţi făcut această postare aţi dat tag şi paginii Altex astfel încât gestionarul acestei pagini să vadă postarea dvs. defăimătoare la adresa noastră şi să îşi retragă publicitatea din publicaţiile noastre.

1. Vă solicităm în mod ferm şi de urgenţă să încetaţi în articolele sau postările dvs de orice fel referirile la publicaţiile noastre întrucât nu aveţi calitatea să stabiliţi dvs. şi să impuneţi respectarea prevederilor legale în domeniul media, această calitate având-o autorităţile Statului Român

2. Vă învederăm faptul că datele privind numărul de vizualizări ale articolelor noastre reprezintă date nepublice pe care dvs. nu aveţi posibilitatea să le publicaţi în articolele dvs. conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al BRAT.

3. Vă învederăm faptul că articolele mai sus indicate nu sunt ştiri false întrucât sunt confirmate de sursele acestora. De altfel dvs nu aveţi competentenţa să vă pronunţaţi în mod public, să vă erijaţi în arbitru şi să ne aplicaţi sancţiuni după cum pretindeţi prin articolele dvs.

În realitate dvs. realizaţi o campanie de denigrare a publicaţiilor noastre astfel încât cumpărătorii de publicitate în ziarele noastre iar noi să nu mai vindem publicitate prin Google ci prin compania de publicitate pe care o doriţi dvs.

Prin urmare conduita dvs. ne aduce prejudicii de imagine dar şi financiare.

În aceste condiţii în mod evident ds. aţi săvârşit o faptă de concurenţă neloială.

  • Vă învederăm faptul că urmează să ne adresăm Consiliului Concurenţei care are competenţa legală să investigheze fapta dvs de concurenţă neloială şi să vă aplice o sancţiune contravenţională dacă fapta este o contravenţie.
  • Precizăm că plângerea şi tragerea la răspundere contravenţională şi penală urmează să fie făcută atât împotriva persoanei juridice proprietară a publicaţiei Paginademedia, cât şi împotriva persoanei fizice Petrişor Obae.

4. Urmează să ne adresăm instanţei competente civile pentru tragerea dvs. la răspundere civilă delictuală astfel încât instanţa să vă oblige la repararea prejudiciilor ce ne-au fost pricinuite.

Citeşte şi: PRECEDENT. Instanţa, în cazul Acces Direct - Paginademedia: "demersul jurnalistic a fost justificat". A fost "o exercitare a drepturilor la libera exprimare şi informare"


Citeşte şi: Citeşte şi: PRECEDENT. Instanţa, în cazul Acces Direct - Paginademedia: "demersul jurnalistic a fost justificat". A fost "o exercitare a drepturilor la libera exprimare şi informare"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • david david
    Nu imi dau seama cum firme care se pretind serioase fac publicitate pe toate mizeriile te televiziuni si siteuri dubioase. Probabil cine se aseamana se aduna.
  • Ștrudel Ștrudel
    Țin minte că în trecut, cu tupeu, fala prost gustului românesc Pro tv va atras atenția cu privire la o emisiune...
  • Biz Biz
    Au perfecta dreptate aia de la capital sau ce a rămas din el. Nu ești tu chemat să pui standarde în media, ci mai degrabă pus de alții, cel mai probabil advertiseri/ agenții media. Nici voi cu saitul nu aveți un standard, aveți dublu standard și când scrieți și când va raportați la alții. Că ăia la capital sunt cu conținutul la pământ e alt subiect, dar aici au dreptate, nu ai ce cauta in treaba asta. Apropo de standarde, voi publicați ce vreți din comentariile critice nu ce primiți și nu mă refer la înjurături sau mesaje scrise în limbaj trivial, deci cenzurați pe model comunist cat să mențineți o aparență.
  • Zic și eu Zic și eu
    Te-au "învederat" de nu te vezi!:))) Cu siguranta notificarea nu apartine unui avocat, cel mai probabil ca au prin redactie f'un absolvent de drept la Spiru Haret pe care l-au pus sa-si exerseze "cunostintele". A invocat toate raspunderile posibile, le-a amestecat de nu mai intelege nici el ce-a vrut sa scrie.:))
    Citind notificarea intelegi ca oftica mare vine de la faptul ca le-a fost divulgata smecheria prin care devenisera siteul cu cea mai mare crestere de audienta online.
    Altfel este interesant de observat puterea unui semn, cum face diferenta dintre o stire falsa si una ....intrebatoare:))) Punand semnul intrebarii poti publica orice aberatie, invocand faptul ca nu este o stire, tu doar te intrebi....
  • Cristi Popescu Cristi Popescu
    Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul. Și cu asta și-au pierdut și mai mult credibilitatea care oricum era șubredă în ultima perioadă. Sper să îi ocolească publicitarii se bun simț.
  • Iuli Iuli
    @paginademedia.ro vedeti ca duceți in eroare!
    “Înainte, câteva materiale Paginademedia.ro care au semnalat titluri exagerate ale diferitelor publicații în ultimele luni. Titluri de pe Capital.ro, EVZ.ro, Sport.ro, Cancan.ro, Antena 1 sau Gândul”

    Unde este articolul cu titlul alarmist de la Antena1? Mai degrabă este ProTV & sport.ro
  • Șerban Șerban
    Proști, proști. Dar mai sunt și răi.
  • jk jk
    Alt titlu de toată minunea de la evz:
    https://evz.ro/kim-jong-un-a-murit-confirmarea-unui-fost-sef-de-stat-informatii-incendiare.html
  • teodor teodor
    Păi vulpea cînd n-ajunge la struguri spune că sunt acrii așa e și cu aceste două publicații.
  • Ando22 Ando22
    Asa zisa notificare seamănă cu o amenințare făcută de niște băieți de cartier. Asa se întâmplă când nu îți permiți niște avocați.
  • mile mile
    Capital și Evenimentul Silei , noile OTV și Acces Direct din păcate.
  • jk jk
    TU-PEU.Cu majuscule

Trimite un comentariu

sus