Skip to main content

CNA. Licenţa postului Bollywood TV, prelungită cu încă nouă ani. Va avea şi seriale indiene filmate în Europa

 
CNA. Licenţa postului Bollywood TV, prelungită cu încă nouă ani. Va avea şi seriale indiene filmate în Europa

CNA. Bollywood TV, postul care difuzează filme indiene, continuă pe piaţa media din România. Licenţa i-a fost prelungită cu încă nouă ani, de Consiliului Naţional al Audiovizualului în şedinţa de astăzi, 2 februarie.

Publicitate

Membrii CNA au votat în unanimitate prelungirea.

Licenţa pentru Bollywood expira pe 21 februarie. Postul mai are şi alte canale secundare: Bollywood TV Film, Bollywood Clasic şi BollyShow.

Prelungirea licenţei vine şi cu o modificare pentru post. Scad producţiile proprii de la 20% la 10% şi cresc producţiile audiovizuale ale altor producători de la 80% la 90%. Motivul acestor schimbări?

Pandemia a afectat filmările din India. Multe filme indiene sunt filmate în Europa, în prezent.

Ionuţ Samoilă, reprezentantul Bollywood în România, în şedinţa CNA:

„Solicităm prelungirea licenţei pentru Bollywood TV. A avut un succes remarcabil în ultimii ani, sondajele arată că audienţele zilnice sunt foarte bune - între 0,005 şi 0,1. Dovedim că avem un program bogat, liniştit, care ajunge la inimile telespectatorilor români.

Din cauza problemelor din lumea întreagă, studiourile din India au fost afectate, nu s-a mai filmat nimic. De aceea am redus procentele de producţii proprii şi probabil că din primăvară vom reveni, ridicând din nou procentele.

Sunt două co-producţii europene indiene. Tocmai de aceea am ales producţiile care au sens pentru telespectatorii europeni. Alegem filmele să aibă şi actori europeni, sunt case de producţie care filmează pentru cinematografia indiană în Europa.”

Samoilă a solicitat săptămâna trecută şi licenţa audiovizuală pentru un nou post despre gătit şi călătorii - Lifestyle TV. CNA a acordat atunci licenţa, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Bollywood în România:

În Romania, Bollywood TV s-a lansat in ianuarie 2012 cu posturile BollywoodTV, Bollywood film, Bollywood clasic si Bollyshow. În 2014 Bollyshow a devenit Bollywood HD, fiind primul canal high definition care transmitea continut exclusiv indian in Europa.

Posturile Bollywood sunt deţinute de ISG Media, care este prezent cu alte canale de film indian in Israel, Rusia, Polonia, si zona sub-sahariana a Africii.


Citeşte şi: Vom avea o televiziune de filme indiene. Bollywood TV a primit licenţa


CITEŞTE ŞI: Bollywood TV, schimbare de nume. Postul va avea acelaşi program cu varianta HD. Cum se va numi?


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Chiru elena Chiru elena
    Dar Ganga de ce la scos? Aștept răspuns urgent!
  • Cris Cris
    Voi aprobări numai avaramuuu,vaci sfinte,muciinciai,ciaiinsin sau haifanfin...dar canale de filme serioase,nu..bine ca sunt destul de multi"cultivati"carora le plac slapii,cerceii in buze,urechi,nas,poate si pe ***.Bravos NATIE,HALAL SA ITI FIE!
  • Mini Mini
    9 ani?In maxim 5 dispare

Trimite un comentariu

sus