Skip to main content

Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov

 
Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov

Cine este redactor-şef la viitorul post Euronews România. Euronews a anunţat redactorul-şef al postului TV pe care-l va lansa în România. Este vorba despre Andra Miron Diaconescu, jurnalistă care a lucrat 14 ani la Realitatea TV, iar în ultimii ani a fost şef al comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov.

Publicitate

Numele, ales "după un proces de selecţie foarte competitiv", a fost anunţat într-o conferinţă de presă la care au participat Michael Peters (CEO-ul Euronews) şi Mihnea Costoiu (Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, cu care Euronews a făcut parteneriatul pentru proiectul din România).

La sfârşitul acestui an, staţia are în proiect pornirea emisiei în România.

Andra Miron, ca angajată Euronews, raportează nemijlocit Directorului Editorial al Afiliaţilor Marca Euronews, François Chignac, cu sediul în Lyon, Franţa, spun oficialii grupului european.

“Noi deţinem controlul asupra redactorului-sef. Ne raporteaza nouă. Noi l-am angajat si tot noi il putem concedia daca nu respecta valorile Euronews”, a spus şeful Euronews, Michael Peters.

Totodată, "începând de acum, Andra va recruta restul echipei editoriale în coordonare cu sediul central al Euronews şi partenerul român al Euronews."

Andra Miron, în conferinţa de presă:

"Sunt încântată că am trecut etapele de selecţie, care au fost foarte dure.

Trebuie să construiesc echipa, iar asta e o responsabilitate mare. Vom avea conţinut local, dar şi international.

Vom acorda autonomie jurnaliştilor. Voi avea grijă ca jurnaliştii să fie dedicaţi valorilor Euronews."

De ce a fost aleasă Andra Miron?

"De-a lungul carierei sale, Andra a demonstrat întotdeauna profesionalism, integritate şi angajament în susţinerea valorilor care stau şi la baza misiunii Euronews: obiectivitate, echilibru şi imparţialitate", explică oficialii Euronews într-un comunicat de presă.

François Chignac, Directorul Editorial al Afiliaţilor de Marcă Euronews:

“Suntem încântaţi să o avem pe Andra Miron Diaconescu în fruntea redacţiei din Bucureşti.

Ea are un palmares puternic în diferite funcţii manageriale şi şi-a arătat entuziasmul şi angajamentul faţă de susţinerea valorilor editoriale ale Euronews precum independenţa, imparţialitatea, ADN-ul nostru european şi linia editorială „All Views” a canalului.

Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a înfiinţa o echipă puternică de jurnalişti dedicaţi acestor valori.”

Ce spun cei de la Euronews despre Andra Miron:

"Andra are o experienţă de 17 ani în jurnalism şi management media şi a lucrat pentru branduri media consacrate precum B1 TV, National TV şi Realitatea TV. Este o prezentatoare bine-cunoscută în România şi are o vastă experienţă de lucru în mediul de ştiri şi ştiri de ultimă oră.

De-a lungul anilor, a ocupat mai multe poziţii-cheie în redacţii, în calitate de reporter, editor senior, supervisor, producător executiv, editor al zilei sau prezentator TV şi a dezvoltat abilităţi de management importante.

Andra are diplomă de licenţă în jurnalism şi diplomă de master în management media. A câştigat mai multe burse în SUA şi UE, precum şi premii profesionale."

Cine este Andra Miron?

În 2001, Andra Miron s-a angajat la site-ul Apropo.ro. În 2002 a plecat la postul B1 TV, unde a stat un an.

Din 2003 până în 2005 a lucrat la postul Naţional TV, iar în aprilie 2005 a intrat în echipa Realitatea TV.

În mai 2019, după 14 ani, Andra Miron a plecat de la Realitatea TV, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Andra Miron a trecut în comunicare. Mai exact a fost Director de Comunicare la Consiliu Judeţean Ilfov, pe vremea în care era condus de Marian Petrache (PNL)

Din anul 2017 este şi profesor asociat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Citeşte şi: Plecări de la Realitatea TV. Printre nume şi Andra Miron, una dintre cele mai vechi feţe ale staţiei de ştiri. Unde merge prezentatoarea

Reamintim că Euronews a anunţat că îşi va lansa post de ştiri în ţara noastră. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spuneau reprezentanţii postului în luna ianuarie.

Postul ar trebui să fie lansat până la finalul anului. Gabriel Petrea, fost candidat Pro România, fost deputat, ministru viceprimar la sectorul 6 din partea PSD, este directorul de proiect al Euronews România.

GALERIE FOTO. Prin amabilitatea Inquam Photos / Octav Ganea


Citeşte şi: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica


Citeşte şi: Directorul de proiect al Euronews România, un fost ministru, deputat şi viceprimar PSD: „M-am retras din politică”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Chiar ma intrebam pe unde mai e veverita asta? La STAT, bineinteles.
  • geo geo
    Nu ma indoiesc ca a fost aleasa ”după un proces de selecție foarte competitiv”.
    După ani de zile in care a avut ca sarcină să promoveze și realizarile fostului baron al CJ Ilfov !
  • Mara Mara
    Stiu exact ce vorbesc #DODO. Eu vorbesc ca un jurnalist, tu ca un politician. Eu vorbesc de un principiu, tu despre o persoana, care indiferent ce a facut pe la Realitatea, tot si-a dus cartea de munca la stupul cu miere.
  • DODO DODO
    @ mara tu stii ce vorbesti ? asta a facut tv de calitate asa ca comparatia ta este deplasata Daca tu te uitai la rtv sau a3 normal ca nu stii
  • Alex Alex
    You're telling me ca fata asta preda la FJSC? Ce naiba le preda copiilor, cum sa citesti prompterul? Cine mai e big boss la FJSC? Am ramas in urma.
  • didi didi
    ma miram eu sa fie un proiect pe bune al euronews cu gabriel petrea, un pesedist consacrat la butoane. andra miron redactor-sef i-a pus capac proiectului. o aiureala romaneasca, la fel ca proiectul cnn cu antena 3...
  • Mara Mara
    Pare un nou episod desprins din epopeea: "fata de la Apele Romane", faza pe televiziuni.
  • Mara Mara
    Euronews chiar nu a gasit in Romania un jurnalist fara proptele police? Si daca nu a gasit, de ce nu a adus pe cineva din retea? Pentru cine vor lucra jurnalistii care vor munci la acest post? Pentru PNL sau pentru un post care parea impartial si pentru care exista respect?
  • euronews euronews
    Acum prinde contur faza aia cu impartialitatea si vocile din toate partile. PSD, PRO Romania, acum PNL... Să mai aducă niște șefi și de la USR, AUR și UDMR si iese
  • nickro nickro
    "Noi detinem controlul asupra redactorului-sef". Care e diferenta intre un post de la mogul si Euronews?

Trimite un comentariu

sus