Skip to main content

Schimbare. Posturile TV Telekom Sport trec la Orange România

 
Schimbare. Posturile TV Telekom Sport trec la Orange România

CNA. Orange România a anunţat oficial că a devenit acţionarul posturilor de televiziune Telekom Sport. Modificarea acţionariatului s-a făcut cu acordul membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului în şedinţa din 21 iulie 2021.

Publicitate

Mutarea vine după ce, în toamna anului trecut, Orange a preluat pachetul majoritar din acţiunile companiei Telekom România (partea de servicii fixe de telefonie, internet şi TV), după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Practic, Orange România este acum acţionarul majoritar al Telekom România, compania care deţine posturile Telekom Sport 1, Telekom Sport 2, Telekom Sport 3, Telekom Sport 4, Telekom Info.

Licenţele posturilor Telekom Sport sunt deţinute de compania Telekom România Communications. Până la schimbare, acţionarii Telekom România erau Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (46%) şi OTE International (54%).

Orange a preluat OTE, astfel că acum Orange deţine 54% din Telekom România, respectiv din posturile Telekom Sport. CNA a aprobat schimbarea din acţionariatul posturilor TV.

Telekom Sport, din 2010 pe piaţa media

Actualele staţii de sport Telekom au pornit, cu alte nume, acum peste zece ani. Compania - pe atunci - Romtelecom şi-a făcut canale de sport în 2010, atunci când CNA-ul a acordat licenţa pentru două posturi Dolce Sport. Ulterior, Romtelecom a ajuns să aibă patru canale de sport: Dolce Sport 1, Dolce Sport 2, Dolce Sport 3 şi Dolce Sport 4.

În 2016, reprezentanţii Telekom au cerut licenţe la CNA pentru alte două posturi TV: Dolce Sport 5 şi 6. Cele două canale TV nu au mai funcţionat din 2019. Detalii, AICI

În 2017, canalele au suferit cel mai mare rebranding de la înfiinţare. Compania Telekom a preluat posturile Dolce şi ele au fost redenumite în Telekom Sport 1, Telekom Sport 2, Telekom Sport 3 şi Telekom Sport 4. De asemenea, Dolce Info a devenit Telekom Info.

În ultimii doi ani au mai existat schimbări la Telekom Sport. Parte din angajaţi au fost restructuraţi, iar alţii au trecut pe contracte oferite de Clever Media, compania care deţine programele Look Sport.

Telekom Sport are drepturile TV pentru meciurile din Liga 1, Formula 1, NBA şi competiţiile europene de handbal.

Citeşte şi: Telekom vinde jumătate din fostul Romtelecom, către Orange. Păstrează zona de mobile

CITEŞTE ŞI: Dolce Sport, lansat oficial. În echipă: Costin Ştucan, Emil Grădinescu, Cosmin Băleanu şi Bogdan Cosmescu

CITEŞTE ŞI: CNA a acordat două licenţe prin cablu posturilor Dolce Sport 5 şi Dolce Sport 6

CITEŞTE ŞI: FOTO. Brandul Dolce dispare. Telekom Sport îi ia locul. Primele imagini cu grafica postului

CITEŞTE ŞI: Se închid Telekom Sport 5 şi Telekom Sport 6? Ce spun reprezentanţii Telekom

CITEŞTE ŞI: GSP: Toţi angajaţii Telekom Sport vor fi concediaţi! 130 de oameni. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Comisia Europeană a aprobat astăzi tranzacția prin care serviciile fixe Telekom ajung la Orange - TV (cablu + DTH), internet fix, telefonie fixă + rețeaua NextGen Communications. Din motive de concurență, condiția a fost ca Orange să nu preia și procentul de 30% din Telekom Mobile pe care Telekom România îl are în prezent și care ar fi ajuns la Orange odată cu preluarea integrală a tot ce deține TKR. Orange și-a luat angajamentul că va ceda acei 30% înapoi către OTE, acționarul majoritar al Telekom Mobile, și nu va transforma Telekom România în Orange până nu se operează/aprobă modificările cu TKRM.
  • Luke Luke
    Interesant! Acum 2 ani m-am dus la Telekom exact pentru canalele de sport, si mai exact pentru baschet (NBA). Baschetul (de top) este ceea ce diferentia si multi prieteni de-ai mei chiar doreau sa isi faca abonament doar pentru baschet. Daca Digi aduce baschet in canalele lor, nu va mai exista concurenta.
    Sportul este in continuare un vector pentru televiziunea din Romania.
    Anul acesta m-am mutat la Digi, pentru mai multe motive: la telekom nu aveam Eurosport (si aici pentru mine insemna snooker si tenis grand slam). La Digi am mai mult tenis. La telekom, desi am apreciat ca dadeau baschet, comentatorul este la nivelul adolescentei si ajunsesem sa ma uit la aceleasi meciuri pe alte surse (site-uri de pariuri). Fotbal oricum este peste tot. Sunt curios de directia in care se vor duce canalele de soprt la Orange. Comentatorii de fotbal erau ok. Daca se modifica la baschet ceva: NBA e super, daca se mai linistetste comentatorul; daca ar fi si Euroleague Basket - pe care il urmaresc tot pe site-uri de pariuri - atunci ar fi o optiune de luat in seama
  • Boca Boca Boca Boca
    Ce fac Enachestii ?? Asta i întrebarea !
  • Iepurasu cu idei fixe Iepurasu cu idei fixe
    SpOrTv
  • Cristi Cristi
    @B.A.M, chiar ei au spus că: 1. nu au reușit să atragă mai mulți clienți din cauza faptului că Digi venea cu prețuri mici / 2. nu au reușit să investească mai nimic din cauza procentului de 46% deținut de statul român care ar fi profitat de pe urma lor.

    Cel mai probabil, Orange va transforma canalele în Orange Sport din toamnă, altfel Telekom ar fi solicitat direct retragerea licențelor dacă nu exista viitor pentru ele. Telekom Info posibil să dispară, Orange are deja Orange Info.
  • haznalistul again haznalistul again
    Orange a avut niste canale TV de sport in Polonia, fara succes. De ce ar cadea in aceeasi greseala in Romania?
    <<Orange Sport was a Polish sports channel owned by Telekomunikacja Polska. It was launched on August 8, 2008 and shut down on December 31, 2016 due to low viewership.>>
  • haznalistul haznalistul
    Usor cu pianul pe scari! Oange Romania SA a preluat doar licentele de emisie Telekom Sport 1-4, de la Telekom, nu si infrastructura tehnica a canalelor de televiziune, preluata intre timp de Clever-Media, de unde a pornit si PrimaTV HD, in baza unui contract de prestari servicii cu Telekom. Asadar, Orange a preluat contractul de prestari servicii cu Clever. Cat timp or sa mai plateasca aceste servicii ramane de vazut? Clever nu o sa cedeze niciodata infrastructura tehnica Telekom Sport catre Orange!
  • Costi Costi
    Cred că prietenii Teszari-Tomsa încep să aibă insomnii. Orange nu a căzut în capcana lor.
  • B.A.M B.A.M
    TRIST, FOARTE TRIST!
    De ce să te autodistrugi, ca mare furnuzor de servicii în România, la numai câțiva ani de la intrarea în țară?! Competivitatea va scădea dramatic în România pe acest segment!!!!!
  • Louboutin Louboutin
    Vor fi urcate pe satelit, pe Orange? Știe careva?
  • un privitor un privitor
    In Romania nu ai nicio sansa sa depasesti rcs. Te bate la pret; nu ai cum sa vii cu o oferta sub cea a rcs-ului. Au tras fibra in toata tara. E normal ca si altii sa doreasca sa foloseasca infrastructura lor. Pe bani, desigur.
  • Mirci Mirci
    Si nu le schimba denumirea in Orange Sport?
  • Adi Adi
    Asta ar putea fi salvarea. Cum azi pe piața este practic un monopol al lui Digi( Look este se fapt tot Digi, același patron mascat) numai un jucător mare poate sparge acest monopol.
    Prin asta se dau peste cap planurile cuplului Teszari-Tomsa de a stoarce bani de la Orange și Vodafone. Dacă Orange va face un post de sport serios va avea numai de câștigat. Si are și infrastructura Telekom. Încă o mai are, până nu o distruge Look.

Trimite un comentariu

sus