Skip to main content

INTERVIU. Bogdan Muzgoci, plecat acum câteva luni de la Realitatea, e implicat într-o televiziune locală. Ce rol are?

 
INTERVIU. Bogdan Muzgoci, plecat acum câteva luni de la Realitatea, e implicat într-o televiziune locală. Ce rol are?

INTERVIU. La câteva luni după plecarea de la Realitatea Plus, realizatorul Bogdan Muzgoci s-a implicat într-un nou proiect. Este vorba despre o televiziune locală, din zonă Călăraşi. 

Publicitate

Postul se numeşte Canal Sud TV şi a obţinut licenţă de la CNA la jumătatea acestei luni. În continuare, detalii despre ce îşi propune postul şi despre ce face Muzgoci acolo? 

„Nu sunt patron sau investitor. Sunt consultant şi manager de proiect. Nu este televiziunea mea.

Eu sunt coordonator editorial, tehnic şi tot ce se întâmplă acolo. Nu am luat decizia dacă voi avea emisiune. O să am alte proiecte în presa centrală”, spune fostul realizator Realitatea pentru Paginademedia.ro.  

Reamintim că Bogdan Muzgoci, cel care realiza emisiunea „Jocuri de putere", a demisionat de la televiziunea lui Maricel Păcuraru după şase ani. 

„Plecarea de la Realitatea a venit în urma neconcordanţelor dintre noua direcţie editorială a postului şi principiile jurnalistice după care mă ghidez în această profesie", a declarat Muzgoci pentru Paginademedia.ro la finalul lunii septembrie. 

„Estimăm să începem emisia în acestă primăvară”

După plecarea de la televiziunea lui Maricel Păcuraru, Muzgoci s-a implicat în lansarea proiectului Canal Sud TV (care are şi componentă de online, dar şi un post de radio). 

Spune că postul de televiziune local ar putea începe emisia în luna martie 2022. 

„Este o televiziune locală, în zona Călăraşi şi Ialomiţa. Vrem să o luăm pas cu pas şi în alte judeţe. Se găsesc greu specialişti în această zonă. Sunt mulţi jurnalişti în zona locală. Ei şi-au dorit să lucreze la un trust puternic şi independent. Sunt deschişi.

Estimăm să începem emisia în acestă primăvară, mai precis 1 martie. Am amenajat un studio şi avem multe echipamente care deja au ajuns în ţară.

Este un proiect măricel şi îşi doreşte să creeze un trust destul de serios în zona de sud a ţării. Televiziunile locale de pe acolo au dat greş şi pentru că erau construite pe modelul clasic, televiziune şi atât. Nu aveau în spate online-ul”, menţionează acesta. 

Cine va lucra în proiect?

Spune tot Bogdan Muzgoci: 

Echipa va fi formată din câteva zeci de oameni. Acum suntem 15-20. Sunt din presa locală, însă în spatele proeictului sunt oameni care s-au ocupat de proiecte mari în Bucureşti. 

De-a lungul timpului presa locala din România şi-a pierdut din anvergura pe care ar trebui să o aibă, asta şi pentru că foarte mulţi baroni au pus laba pe tot felul de trusturi. Prin colaborarea cu mine, vreau să le redau jurnalistilor din provincie increderea ca pot face un produs de calitate şi vreau sa transmit un mesaj mediului de afaceri: ca nu trebuie sa se mai fereasca din a investi in publicitate pentru ca merita. E nevoie de o presa in general, ca societatea sa se dezvolte”, a mai precizat. 

În ceea ce priveşte implementarea proiectului, acesta spune că totul a durat o lună şi jumătate. 

„Pe mine nu mă interesează războaiele politice”

În ceea ce priveşte strategia editorială a postului, Muzgoci spune că „pe mine nu mă interesează războaiele politice, eu fac un produs media pentru oamenii de acolo”

Trustul Canal Sud TV a cumpărat un radio cu vechime

Tot pentru Paginademedia.ro, Bogdan Muzgoci a mai spus că trustul din care face parte Canal Sud TV a mai cumpărat şi un radio cu vechime în Călăraşi. 

Este vorba despre Radio Vocea Campi, care este de 28 ani pe piaţă. Se anunţă şi relansarea radiovocescampi.ro, vineri, 31 ianuarie, dar şi program special în noaptea de Revelion. 

Luna aceasta a fost lansat şi site-ul canalsud.ro, iar trust face parte şi Observatorul de Călăraşi. 

VIDEO. Canal Sud TV - Promo

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • georgeta.adrian georgeta.adrian
    Cel mai bun jurnalist TV pe care l-a avut Realitatea in ultimii 10 ani. Nici nu se compara cu terminatii aia care sunt acum acolo. Bravo Muzgoci. Se vede clar ca are 7 clase peste oricare dintre agaricii de la Realitatea si mai are si scoala. Scoala de securisti dar tot se pune.
  • paul paul
    De ce ii dati atentie individului, nu inteleg! Este un pusti care s-a dus si el pe teren de cateva ori, nu era bun de nimic, neserios, dar dadea din gura. ***
  • andy andy
    Bogdan Muzgoci este din Nehoiu Jud. Buzau ! Poate mai este un Muzgoci din Calarasi ! Soby ! Mai documenteazate !
  • Șerban Șerban
    Baby face
  • Mile Mile
    Soby stai liniștit nu moare nimeni ha
  • geo geo
    Muzgoc zice că ”mulţi jurnalişti în zona locală” isi doreste un ”trust puternic si independent”...independent de ce...sa fim sinceri, nimic nu se face si fara macar o minima influenta politica. Ar fi fost interesant sa ne spuneti cine detine / are legatura cu acest trust care si-a permis, recent, sa ”cumpere” Radio Vocea Campi.
  • Ion Ion
    Canal Sud se află în proprietatea Președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță (PSD). Deci, vrăjelile astea că vrea un produs media de calitate, independent și că nu se implică în razboaie politice să le lase baltă.
  • texan get-beget texan get-beget
    "Eu sunt coordonator editorial, tehnic şi tot ce se întâmplă acolo." - Altul care, dupa ce a scris niste stiri cativa ani, se crede bun la toate in televiziune - project manager, cica! ***, ***. O sa aiba grija sa-i ridice audientele la marea televiziune locala CanalSud la fel cum facea el la Realitatea, l'ombelico del mondo.
  • Soby Soby
    Ce se mai aude despre Muscalu după ce a demisionat de la Digi 24?
    Se va înscrie în politică? Dacă se va înscrie, în curând poate se va înscrie în partidul lui Prelipceanu dacă Prelipceanu se înscrie în politică și își face partid.
  • Dada Dada
    Cu tot respectul, dar are o prezenta de post de provincie....
  • Soby Soby
    Muzgoci e din Călărași, iar fosta colega, Anca Alexandrescu, e din Teleorman împreună cu taicăsu care a murt în octombrie anul ăsta.

Trimite un comentariu

sus