Skip to main content

Laurenţiu Ciocăzanu, noul şef al Ştirilor TVR

 
Sursa foto: Laurenţiu Ciocăzanu - Facebook
Sursa foto: Laurenţiu Ciocăzanu - Facebook

NUMIRE. Nou şef la Ştirile TVR, după plecarea lui Cătălin Prisăcariu din Televiziunea Română. Este vorba de Laurenţiu Ciocăzanu, angajat la TVR din această primăvară, fost redactor-şef Adevărul pe vremea lui Dinu Patriciu.

Publicitate

Ciocăzanu a scris în urmă cu peste zece ani şi la ziarul România liberă, în perioada în care Dan Cristian Turturică, preşedintele TVR, era redactor-şef al ziarului.

Laurenţiu Ciocăzanu va coordona activitatea Direcţiei Ştiri a Televiziunii Române, începând de astăzi, 1 septembrie 2022.

El preia poziţia de la Cătălin Prisăcariu, care a decis să plece din Televiziunea Română, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate aici

În martie 2022, Laurenţiu Ciocăzanu a câştigat un concurs pentru jurnalist cu studii medii în TVR.

Carte de vizită:

Laurenţiu Ciocăzanu şi-a început activitatea de jurnalist în anul 1992, de-a lungul timpului fiind redactor-şef şi director editorial la Adevărul, redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei, redactor în cadrul BBC World Service şi reporter în echipa publicaţiei România Liberă.

În ultimii ani, înainte de a intra în echipa TVR, a lucrat în presa online, la site-ul Ziariştii.com, alături de Grigore Cartianu şi a fost invitat în mai multe emisiuni de televiziune pentru comentarii pe teme de actualitate.

Este co-autorul cărţilor "Miracolul din noiembrie" şi "10 august".

Laurenţiu Ciocăzanu s-a alăturat echipei TVR în luna aprilie 2022, în calitate de jurnalist Tv, unde a moderat şi a participat la o serie de emisiuni de actualitate şi a fost producătorul matinalului „3 ceasuri bune”.

Articole scrise de Paginademedia.ro despre Laurenţiu Ciocăzanu:

Despre angajarea la TVR

TVR face noi recrutări: Laurenţiu Ciocăzanu, fost redactor-şef la Adevărul, printre cei care au trecut concursul de angajare

Despre cum a fost barman în Spania:

El Pais: Povestea lui Ciocăzanu, fostul şef de la Adevărul, ajuns ospătar

Despre site-ul deschis cu Grigore Cartianu:

Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu şi-au făcut site

Despre perioada în care a lucrat la România liberă şi poveştile din grupul Adevărul:

Laurenţiu Ciocăzanu, colaborator la România liberă

Despre venirea şi plecarea de la Adevărul lui Patriciu: 

Ziarul Adevărul, condus de doi redactori şefi: Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu

Laurenţiu Ciocăzanu: Adevărul nu e o fabrică de ţigări şi nici o pompă de petrol

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • e e
    de ce nu scrieti despre studiile,sau lipsa lor,ale domnului chelner?
  • Livia Pila Livia Pila
    Grotescul,sinistrul, fantomaticul Arhire. Vasile e ca fantomă din Hamlet, Vlad e precum Hamlet cel tânăr. Numai ca cei doi nu au nimic cu meseria. Joaca în Hamlet ca și cum a trebui sa joace în Gaitele. În travesti. Veselie mare e și în studiourile centrale. Toată lumea se amuza pe seama lui Ciocazanu și Turturica. E un fel de Telecinemateca. Stan și Bran descinsi în Dorobanților 191
  • Acciduzzu Acciduzzu
    Un director in TVR, pe orice domeniu ar fi, ar trebui sa fie un reper de experienta, de relatii, de viziune si de idei. Ar trebui sa inspire! Sa dea propriul exemplu. Din pacate, canalele si Stirile TVR au fost conduse in ultimii ani de impostori absoluti iar rezultatele se vad in irelevanta audientelor si in emisiunile slabe calitativ. Hai sa privim concret catre titularii zonelor editoriale:

    TVR 1 - director Ana Maria Modalca, venita din somaj dupa o pauza de aproape trei ani, a apucat sa fie mana a treia pe la Prima TV si mana a cincea pe la ProTV. A facut zob grila, a bramburit toate emisiunile, a stat in vreo 4-5 concedii in jumatate de an;

    TVR2 - director Ruxandra Tuchel, producator cu experienta, e intre oamenii ok din SRTv;

    TVR3 - director Tudor Barbu, fost carator de casete, reporteras partizan, a profitat din plin de aparitiile la OTV si apoi a devenit parlamentar. E un fel de mascota prin Turn unde e auzit cum injura sefii ca la usa cortului in fata *** pentru ca apoi sa-i besteleasca pe *** in fata conducerii;

    Stirile TVR - director Laurentiu Ciocazanu, in ultimii 11 ani a facut orice altceva numai presa nu. Inainte a prins sinecuri pe principiul apartenentei la diferite gasti si a obedientei fata de sefi care l-au rasplatit cu salarii imense. Restul se cam stie cititnd acest site.

    TVR Sport - director Dan Vasile, necunoscut in piata dar lumea vorbeste ok despre el. Promovat de nicaieri de Dorin Chiotea, pe care apoi l-ar fi lucrat la Dan Turturica.

    TVR International - director Mihaela Craciun. Cand nu are vreo sinecura oferita cu anii de Putere prin strainatate, doamna gaseste un post caldut la SRTv. Fata de altii are atuul ca e de treaba si isi ajuta colegii.

    TVR Cluj - director Alin Gelmarean, baiat conectat politic, ii place sa se dea mai rtund decat poate fi. Totusi, bun organizator compensand jurnalismul mediocru pe care-l pastoreste si-l incurajeaza.

    TVR Iasi - director Catalin Sava, provine din zona culturala si are vreo cinci luni la timona. Un tip ok, prea moale insa pentru combinatiile locale orchestrate de eternul Vasile Arhire.

    TVR Timisoara - director Andrei Borosovici, e de mirare ca nu l-a curatat Dan Turturica. Om de cultura, traieste in lumea lui nedorind sa deranjeze pe nimeni. De aceea statia e de-o mediocritate crunta, la care contribuie din plin si lipsa dotarilor.

    TVR Craiova - director Tiberius Musuroi, pesedist cu state vechi, cocheta la un moment dat prin apropierea CA, papusat de nasa Anca Dindirica. Jurnalism zero, statia din Craiova este un fel de plocon oferit Olgutei Vasilescu care face ce vrea pe acolo.

    TVR Tg Mures - director Cristi Georgescu, un supravietuitor. Este cel mai jalnic studio teritorial al SRTv, de care uita toata lumea si care mananca de pomana banul public.
  • A1 A1
    Este o mare diferenta intre presa scrisa, acolo unde LC a activat f mult timp, si audiovizual. A se citi televiziune. Cred ca cel mai bine ar fi sa se organizeze concursuri corecte ptr sefia departamentelor - managerii sa aiba mandate de 3-4 ani si criterii de performanta - si sa castige cine este mai bun si merita !
  • MediaSind MediaSind
    Dan Turturica are impresia ca TVR e feuda proprie aducandu-si, prin concursuri cu cantec, oameni pe care dupa un rodaj de cateva saptamani, i-a numit in cele mai inalte functii posibile: Anamaria Modalca (director TVR1), Catalin Prisacariu (director Stirile TVR), Nicoleta Ratescu (director Comercial), Tudor Barbu (director TVR3) si acum Laurentiu Ciocazanu (director Stirile TVR). De asemenea, tot prin "concurs" au fost angajati pe functii babane doi membri ai CA: Andrei Enescu (USR) si Dorothea Ionescu (AUR). Dan Turturica calca in picioare si Legea 52/ 2003 (transparenta decizionala) tinand la secret numirile/ schimbarile celor 83 (!) de directori interimari din SRTv - in acest sens au aparut glumite prin curte pentru ca nu stii peste ce nou sef dai cand te duci dupa cate o semnatura. Cum poate crede cineva ca aceste concursuri ar putea fi pe bune cand ele, coincidenta, sunt promovate taman de cine trebuie, numele fiind dinainte cunoscute la bursa zvonurilor din institutie?!
    Marea drama este insa prabusirea audientelor sub baghetele acestor impostori adaugati celor de dinaintea lor (si care acum ard gazul pe bani f multi). Emisiuni fara valoare, nulitati cu lefuri astronomice aparute pe posturi (inclusiv in statiile teritoriale!) de tipul Bogdan Muzgoci & Maria Samarandache, Anca Mazilu etc, parteneriate super-dubioase (pentru emisiunile agricole cu Vlad Macovei, luni-joi, in pregatire quizz-urile) Cine acceseaza datele Kantar Media vede in nestire 0.0 si 0.1, ceva de neconceput inainte de era Turturica.
  • Canalia Pârțea Canalia Pârțea
    Această păpușe fără gene.
  • margo margo
    cnn nu a facut un studiu de piata inainte sa isi asocieze imaginea cu antena3?
    faptul ca un fost angajat al securitatii care a furat banii din contul firmei de stat la care lucra inainte de revolutie si si-a facut trust de presa cu ei, a luat cu japca dupa revolutie active ale statului ca sa faca si mai multi bani in afara celor peste 100 de milioane de dolari furati in 1990 de la ice dunarea prin crescent, si-a turnat verisoara la securitate, a facut puscarie pentru coruptie nu au fost suficiente motive pentru a ocoli de la cativa kilometri antena 3?
    pacat.
  • Doruțu de la etajul 7 Doruțu de la etajul 7
    Offtopic:Ieri halef niuz a făcut 2 ani.Duduiele de la știri iar au fost ”împodobite” cu un fir pe frunte,dar cireașa de pe tort a fost pusă de niște promo-uri,unul dintre ele văzute acum cam o oră,în care am văzut cât de urât a îmbătrănit Sârbu,să o zic pe scurt...
  • dures dures
    asta care situa romania pe penultimul loc in europa in loc de locul 16 in top cele mai bogate tari din ue ( fmi , banca mondiala , si banca de dezvoltare eu / 2021 ) cu 250 miliarde E clar cit de documentat e Stirile v-or fi din deceniul trecut ?
  • abc+ abc+
    Parcă era o poză pe când era chelner, acum ați schimbat-o? Cumvă ați primit notificare de la noul boss pe sala de mese?
  • Carol Carol
    Ciocazanu a fost adjunctul lui Turturica la EvZ, in perioada lui Nistorescu.
  • Pescuitor în ape limpezi Pescuitor în ape limpezi
    Incredibil! Omul ăsta nu e în stare să citească un text de 1000 de semne. După primele 600 de semne uite de unde a început, îi apare clepsidra și reia textul de la cap. La sfârșit nu ajunge niciodată. Este incompetentul absolut.
  • abc+ abc+
    @Andrei, oribil acel logo.
    Au lăsat o hartă de pe un continent, deci fără știri mondiale, decât internaționale? Și totuși, de ce să îți asociezi logo-ul cu o altă televiziune? Oricum bătrânii de peste 60 de ani nu știu ce este aia CNN, cei între 40-60 ani știu ce este Antena3 și cât de toxic prin minciuni este acest post tv, iar pe tinerii sub 40 nu îi interesează.

    Ps: se aud vorbe că Acces direct revine pe Antena 1 din Octombrie 2022, iar Prețul cel bun se termină definitiv (sunt filmate doar câteva episoade noi din sezonul 2).
  • TVR TVR
    Ciocăzanu nu numai că n-are oficial școală/ carte/ studii, dar era și ***. Pe statul de plată. Îl unesc multe cu Turtureaua
  • Livia Livia
    Băiete, un Telejurnal, o apa și o cafea mica!

Trimite un comentariu

sus