Skip to main content

Emisiunea Cooltura revine la TVR 1 cu un nou sezon, cu regizorul Andrei Şerban invitat

 
Emisiunea Cooltura revine la TVR 1 cu un nou sezon, cu regizorul Andrei Şerban invitat

Emisiunea Cooltura, prezentată de Mirela Nagâţ, revine la TVR 1 cu un nou sezon. Iar prima ediţie, filmată la Opera Naţională din Bucureşti, va fi difuzată vineri, 21 ianuarie, de la ora 17.00. 

Publicitate

Jurnalista Mirela Nagâţ îl are, ca prim invitat, pe regizorul Andrei Şerban, cu care şi-a propus „o discuţie mai puţin despre teatru şi mai mult despre viaţă“, după cum a anunţat prezentatoarea TV. 

Stabilit în America, Andrei Şerban a revenit în ţară pentru a readuce, la Opera din Bucureşti, ,,Lucia di Lammermoor" şi pentru a pune în scenă un nou spectacol la Teatrul Maghiar din Cluj. 

În faţa camerei de filmat a echipei TVR, regizorul a mărturisit că a folosit aceşti ani de pandemie pentru o introspecţie care a luat forma unei cărţi de portrete şi amintiri. Volumul a fost recent publicat sub titlul „Niciodată singur".

Andrei Şerban a plecat din România comunistă în anii ’70, datorită unei burse. De-a lungul anilor, el a avut parte de întâlniri providenţiale cu mari creatori de teatru precum Ellen Stewart, Peter Brook, Grotowski, Lev Dodin. 

Mirela Nagâţ, realizatoarea emisiunii:

„Despre aceştia, dar şi despre alte figuri celebre pe care le-a întâlnit povesteşte Andrei Şerban la Cooltura. O discuţie mai puţin despre teatru şi mai mult despre viaţă, pentru că firul roşu al căutărilor regizorului, după cum declară el însuşi, a fost accesul la un sens mai profund al lumii“.

Emisiunea „Cooltura" a fost lansată în grila TVR 1 în anul 2015.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus