Skip to main content

O burtieră Digi 24 cu bombardament în Delta Dunării a atras o sesizare către Guvern! Ce asociaţie reclamă atenţie la informaţii false?

 
O burtieră Digi 24 cu bombardament în Delta Dunării a atras o sesizare către Guvern! Ce asociaţie reclamă atenţie la informaţii false?

Digi 24 a plasat o burtieră care s-a lăsat cu o scrisoare deschisă către Guvern. Atenţie la "informaţiile false propagate pe canalele media", scrie în document, care reclamă şi "afirmaţii scoase din context."

Publicitate

Totul a pornit de la titlul "Rusia a bombardat în Delta Dunării", pe care postul Digi 24 l-a pus în emisiunea cu Vasile Dâncu, Ministrul Apărării, invitat la emisiunea lui Cosmin Prelipceanu.

"Apreciez discreţia ruşilor. În afară de caporalii de la Digi, nimeni n-a mai aflat de crâncenul asalt armat asupra cormoranilor", a scris ironic, pe Facebook realizatorul România TV Victor Ciutacu, cel care a publicat şi captura.

Burtiera a atras reacţia Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, care a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă, scrie G4media, care citează Agerpres. Scrisoarea este adresată, totodată, şi Ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu şi Ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Ce spune asociaţia:

Delta Dunării este o destinaţie de vacanţă sigură, chiar dacă în seara zilei de marţi, 21 iunie, o televiziune a titrat „Rusia a bombardat Delta Dunării”.

„În cadrul aceleeaşi emisiuni, în acelaşi context, este citat domnul ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, cu mesajul ‘Există informaţia că ruşii vizează canalele de transport’, o declaraţie pe care o considerăm scoasă din context şi care suntem convinşi că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării.

„Vă solicităm, domnule prim-ministu Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, să vă implicaţi activ, conform atribuţiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriţi cu atenţie fiecare declaraţie, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic şi turiştii să aibă de suferit ca urmare a unor informaţii false propagate pe canalele media.

Vă solicităm să consideraţi, aşa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanţi contributori la PIB-ul României şi să nu acceptaţi subminarea acestei industrii, atât de greu încercate”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Felicu Felicu
    Happy de 3 ori peste acasă felicitări

    Pro TV de 3 ori peste Antenuta Zero si de 10000 de ori peste Happy Zero. Felicitari !
  • Mile Mile
    Happy de 3 ori peste acasă felicitări
  • Nam Nam
    Eu azi 26.06 ma intorc de la sf gheorghe. Azi noapte s-a zduncinat rulota in care am dormit de vreo 3 ori -gen ca la o unda de soc. Si s-a auzit un uruit continuu timp de cateva ore....garantez ca nu era vreun camion sau furtuna... cer perfect senin.
  • Mirovi Mirovi
    Nu te întreabă nimic nimeni postac ha

    Antenuta Zero umilita de Pro TV postacule. Ha ha !
  • Postugil Postugil
    Unde e acasă mai emite postaci hs

    ZuZu TV Zero mai emite postaci ?
  • Zerovici Zerovici
    Happy a stabilit noi recorduri ieri

    Degeaba. Tot sub Pro TV ca si Antenuta Zero.
  • Mile Mile
    Nu te întreabă nimic nimeni postac ha
  • jk jk
    Bravo lor.Dar nu te-a intrebat nimeni nimic Mile
  • Mile Mile
    Unde e acasă mai emite postaci hs
  • Mile Mile
    Happy a stabilit noi recorduri ieri
  • S S
    Ia uite cine s-a trezit sa comenteze:fix Ciutacu.Auzi mancateas,lasa alea si pregateste subiecte bomba despre frantuzoaica si arab la emisiunea ta.Adu si elita.Vorbesc codat dar stii la ce ma refer.Oooo sa nu uitam de cei "bau-bau" de la noi din tara
  • jk jk
    @Pazvante cred ca daca dupa Delta Dunarii se punea ,in Ucraina,era ok
  • Pazvante Pazvante
    Rachetele rusesti au cazut la 4,5 km de Periprava si la 10 km de Padurea Letea pe unde se plimba romanii dupa cai. Si culmea, chiar in Delta Dunarii, care, WOW, nu e doar in Romania.
  • Soby Soby
    Sper să-și dea demisia toți de la Digi 24, a ajuns un post de umplutură! ***!
  • luci luci
    poate nu ați văzut burtiera cu podul de la luțca, doborât de o supersonică.

Trimite un comentariu

sus