Skip to main content

EXCLUSIV. Schimbare radicală: B1 TV schimbă studioul şi trece la HD. Cum arată noile platouri. Foto-Video

 
B1 HD
B1 HD

FOTO-VIDEOEXCLUSIV Paginademedia. Cea mai mare schimbare de la înfiinţarea postului B1 TV. Canalul de ştiri trece la emisia HD şi îşi schimbă total studiourile. Paginademedia.ro a fost în noile platouri ale B1 TV şi vi le prezintă într-o serie de materiale video şi galerie foto.

Publicitate

Noile studiouri, care se află fix deasupra celor actuale, în clădirea de pe Calea Victoriei, diferă complet de actualele platouri de la B1 TV. Construcţia lor s-a întins pe o durată de un an (şi din motiv de pandemie) şi a costat în jur de un milion de euro, bani accesaţi printr-o linie de credit.

Octavian Basoc, managerul de proiect (cu ani de experienţă în Intact, înainte de B1 TV), a fost "ghidul" Paginademedia în noul studio.

B1 TV va trece la emisia din noile studiouri, în HD, sâmbătă, 8 mai.

Înainte de video şi foto, câteva detalii despre noile studiouri:

- sunt împărţite în două platouri: unul pentru talk-show şi unul pentru jurnalele de ştiri

- platoul pentru talk-show-uri, pe albastru/bleu, este modular şi permite mai multe variante de cadrare şi setup-uri

- marea provocare au fost geamurile speciale reglabile. Direct de la mixerul de lumini, geamurile de deschid sau se "întunecă", pentru a echilibra lumina din studio cu cea de afară.

- studiourile au fost proiectate de scenografa Delia Ristovski, unul dintre cei mai căutaţi designeri de platouri TV (a semnat, printre altele, actualul studio Antena 3, platourile Metropola TV şi studioul Starea Naţiei cu Dragoş Pătraru).

- unul dintre ecranele din studio, spune Tavi Basoc, are "cea mai bună rezoluţie dintre ecranele TV din platourile din România". În termeni tehnici, "distanţa dintre pixeli este de 1,5 milimetri"

- camerele au fost schimbate: aproximativ 25.000 de euro costă un "set" complet cameră (Panasonic), trepied, sisteme de reglaj, obiective, accesorii

- odată cu studioul, se schimbă şi grafica staţiei

- B1 TV are şi o nouă regie de emisie, complet HD

- şi vechiul studio va fi păstrat, dar va fi refăcut complet

VIDEO 1. Cum arată noile studiouri B1 HD

Noile studiouri HD sunt amplasate un etaj mai sus de platourile de acum. În imagini, cum arată cele două zone: platoul de talk-show (cu mai multe variante de cadrare) şi platoul de ştiri, în care elementul central este o masă în forma literei "b".

GALERIE FOTO. Noile studiouri B1 TV HD în imagini

O nouă regie de emisie a fost construită, cu echipamente complet noi, toate full HD. O scurtă vizită în regia de emisie, cu explicaţiile de la Tavi Basoc, managerul de proiect.

VIDEO 2. Noua regie de emisie B1 HD

Actualul studio de la B1 TV va fi complet refăcut. Demontat şi reconstruit. În actualul spaţiu, după reconstruitea unui nou platou va fi un studio din care se vor face talk-show-uri.

VIDEO 3. Ce se întâmplă cu vechiul studio

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ICE ICE
    Doar INES retransmite B1tv HD, deocamdată...
    Marile rețele (UPC, RCS, Telecom) par sa boicoteze retransmisia B1 in HD.
    Orgolii profesionale, probabil. Mai bine s-ar gindi la interesul clienților/telespectatorilor
  • TexArtt TexArtt
    Intre doua bârfe rele poate vine cineva cu date tehnice. Așadar, vede cineva B1 TV in format HD (indiferent de platforma)?
  • Silviu Silviu
    @Andrei,
    Ce putea sa spuna unul care este atat de "bun" ca numai la B1 putut sa fie arvunit, cu ziua? :))
  • Andrei Andrei
    Cati specialisti pe aici :)) Toti va pricepeti, dar sunteti muritori de foame si nu va ia nimeni la munca, atat de "buni" sunteti
  • Monica Monica
    Urmaresc in mod frecvent b1tv...schimbarea este o dezamagire:sonorizare cu ecou,lumina proasta iar grila de programe ...jale.Am urmarit Buna Romania de la lanasare din 2017,mi se pare aiurea ora de difuzare,eu la ora 22 merg la somn,lucram de dimineata.E o idee nefericita,va duce la scaderea ratingului emisiunii.Sper sa revizuiti acest aspect.
  • andu andu
    B1 se pare că s-au mutat în peșteră. Au un ecou de invidiat
  • Marius Marius
    Urmaresc in mod consecvent B1. Fara sa cunosc amploarea lucrarilor de modernizare, remarcasem schimbarile si, chiar fara sa fiu genul carcotas, m-am intrebat ce rost are noua scenografie daca imaginea este tot SD, ba chiar parca avand o rezolutie inferioara celei de dinaintea schimbarilor? Acum am citit articolul de mai sus si am aflat cu mirare ca ar trebui sa pot viziona B1 la o rezolutie de 1080 p ceea ce... nici vorba. Pe un Sony XH9405 4k, cu upscaling, fabricat in 2021, reglat conform rtings.com, imaginea canalului B1 este neclara, "laptoasa", cu o dominanta de alb extrem de obositoare, iar sunetul este cu ecou, ca atunci cand taifasuiesc zugravii intr-o camera goala. De precizat ca ecoul este perceptibil doar cand se vorbeste in studio, nu si cand se difuzeaza reclame sau corespondente, al caror sunet este OK. La o asemenea investitie, sa nu se fi facut si o izolare fonica adecvata despre a carei necesitate orice discutie ar fi de prisos?! Sunt constatari facute cu speranta ca ar putea fi utile ca feedback si nu din exces de spirit critic.
  • TexArtt TexArtt
    M-am uitat aseară la Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir la prima lor emisiune în noul platou mult lăudat și am fost dezamăgit. Dungile alea alb bleo albastru din spatele lor sunt foarte obositoare pentru două ore de privit, mai ales că cei doi se și mișcă (fâțâie) foarte mult iar ochiul nu se acomodează cu contururile (de aici și oboseala ochilor). În altă ordine de idei mult lăudatele camere de luat vederi sunt slabe ori nu știu meseriașii lor să le regleze întru-cât dungile alea (invocate mai sus) apar convergente obosind iarăși ochii privitorului (pentru relaxarea ochilor ar trebui să fie paralele cu laturile televizorului și nu în clin). Distorsiunile alea sunt la camerele video de joasă speță dar la case mari am pretenții. Era bine dacă fundalul era doar de o culoare (uni - în termeni de specialitate). Rușine designerului mult lăudat. Bani mulți aruncați în vânt. De pe 06 Mai încoace am citit tot ce s-a scris în online și am vrut și eu să-mi spun părerea.
  • jk jk
    B1 HașDe a avut azi deja probleme tehnice.Jurnalul orei 15 a debutat fără sunet,vreo 2 minute,apoi câteva minute a fost întrerupt de teleshopping si reluat optim dupa
  • un privitor un privitor
    Daca elimini de aici comentariile laudative ale angajatilor b1tv nu mai ramane nimic. Mai usor cu pianu pe scari, baieti! Da' salariu, salariu l-au marit? Sau tot ala e?
  • marius marius
    b1 e trompeta pnl....oricum nu se uita nimeni la ei
  • Cristi Cristi
    @Iuli - publicul România TV nu are nevoie de HD, în schimb la Realitatea mă așteptam măcar la un 16:9, totuși, aici nu era mare investiție. De acord, se aseamănă mult cu burtiera din 2015-2016 a Știrilor ProTV, alb tot cu roșu în capăt și se aude cu ecou, cel mai accentuat atunci când intră cineva prin telefon, probabil se va regla, e același ecou cu care a pornit și Focus la trecerea Prima TV în HD și schimbarea platoului.

    @Razvan - au început HD, dar pt asta trebuie să fie și preluați de operatorii de cablu, la Telekom, spre exemplu, e SD.

    De acord cu ce s-a mai scris, seamănă cu platourile Metropola TV și ar trebui să mai umble la imagine, pt că în special pe timpul zilei, când bate lumina de afară prin geamuri, se vede prea pe alb.
  • Andu Andu
    Când va intra postul HD în grila de la Digi?
  • Iuli Iuli
    Animația burtierei și forma acesteia este 1:1 cu fosta burtieră de la stirile ProTV din August 2015, iar fontul este oribil și folosit de majoritatea televiziunilor si site-urilor din UE: Roboto.
    https://www.paginademedia.ro/2015/08/foto-in-oglinda-grafica-si-studioul-stirilor-pro-inainte-si-dupa-transformare/

    Platoul ar trebui izolat cumva, se aud ecourile.

    Burtiera ar trebui schimbată sau măcar să fie o diferență la culori între emisiuni
  • an an
    1.Se aude cu ecou
    2.E prea alb, macar ar trebui sa adapteze si grafica cu perioada zilei ca e obositor la ochi - a se vedea trendul cu temele intunecoase la telefoane...
    3.Per total arata bine, intradevar apropiat de Metropola tv, asteptam si HD sa intre...
    4.Burtiera nu prea e ok caci e identica intre programe... Oricum, fontul e net superior la burtiera si crawl... Nu are nimic legatura cu Agrotv cum spun unii...

Trimite un comentariu

sus