Skip to main content

Comentatorul Marian Olaianos, concediat de la TVR „din motive disciplinare grave”

 
Comentatorul Marian Olaianos, concediat de la TVR „din motive disciplinare grave”

Comentatorul sportiv Marian Olaianos a fost concediat „din motive disciplinare grave”, a anunţat postul public de televiziune, după ce jurnalistul a fost acuzat că a agresat-o pe o colegă, pe Nadine Vlădescu. 

Publicitate

„Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale”, arată postul public. 

Jurnalistul a fost informat despre concediere astăzi, 9 martie, după ce în perioada 19 decembrie - 8 martie, el a fost în concediu de odihnă şi medical. 

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: "aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului", arată postul public într-un comunicat.

Comunicatul integral al TVR, în continuare:

TVR l-a concediat pe Marian Olaianos din motive disciplinare grave

• Decizia are ca temei raportul comisiei de cercetare disciplinară constituită pentru a analiza incidentul sesizat de Nadine Vlădescu

Joi, 9 martie, reprezentanţii SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancţionare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale. 

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Preşedintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică.

Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui –Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancţionare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă şi medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: "aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului".

Citeşte şi:

Comentatorul TVR Marian Olaianos, cercetat disciplinar. Motivul? Este acuzat ca şi-a bruscat o colegă

Olaianos, reacţie în scandalul din TVR. Cere 200.000 de euro despăgubiri: "Sunt victima unor imense şi repetate abuzuri. N-am lovit-o pe domnişoară"

Nadine Vlădescu, după interviul lui Olaianos din GSP: "M-a lovit în multiple feluri. Am dovezi foarte concrete. Violenţa este de nescuzat şi de neacceptat"

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus