Skip to main content

De ce era nevoie de TVR 3?

 

sassu"Nici o investiţie!" Acesta a fost răspunsul dat de Alexandru Sassu, preşedintele TVR la întrebarea legată de câţi bani au fost necesari pentru lansarea noului post TVR 3, care începe mîine să emită.

Publicitate

Într-o perioadă în care TVR este în pierdere, posturile publice se înmulţesc. De mâine, apare TVR 3, un canal cu informaţii regionale, iar în două săptămâni se lansează şi TVR Info, post cu informaţii utile.

De ce TVR 3? "Era un loc pe piaţă neacoperit de nimeni", răspunde pentru paginademedia Alexandru Sassu, adăugând că informaţiile regionale nu sunt suficient exploatate.

De ce investiţie zero? Pentru că programele TVR 3 sunt făcute de studiourile regionale. "Ei produc materialele acolo, le trimit la Bucureşti, iar noi le difuzăm de aici", explică Mura Frânculescu, coordonatorul TVR 3. Programele vin de la studiorile regionale ale TVR din Cluj, Timişoara, Târgu-Mureş, Iaşi şi Craiova.

Marketing: Prima emisie a postului va fi mâine, la ora 20.00, când emisiunea "O dată-n viaţă", prezentată de Iuliana Tudor, se va transmite simultan pe TVR 1 şi TVR 3.

În următoarea perioadă, postul are slabe şanse de a atrage publicitate, necesară măcar pentru acoperirea costurilor cu cei nouă angajaţi ai TVR care se ocupă de noul canal.

În cel mai bun caz, câteva zeci de mii de euro vor veni din reclame, până la sfârşitul anului, estimează Radu Budeş, managing director Splendid Media, regia care administrează spaţiul publicitar al posturilor publice.

TVR 3 nu va fi intra în măsurătorile de audienţă până în vara anului viitor. Ca urmare, publicitatea nu se poate vinde în funcţe de performanţele de rating, ci la costul per spot. Preţul unui spot pe TVR 3 porneşte de la 300 de euro.

TVR va termina şi acest an în pierdere. Dacă posturile publice au terminat anul trecut cu un minus de 9-10 milioane de euro, Sassu estimează că anul acesta pierderea va fi sub opt milioane de euro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • myxmaxsakura myxmaxsakura
    desi a fost nevoie si s-a implinit si aceasta doleanta de a se mai naste inca un post Tvr,prezenta acestui post TVR3 e aproape de 0.ce sa spun eu dc nu platesti pt pachetul extra adio TVR3.speram sa emita si terestru.e mare mafia asta cu monopolul catv... de idioti.toate rahaturile le introduc in baza dar posturile educative le baga si pe ele in coada.dar nu ma gandeam ca tvr3 post de stat sa fie atat de antipatic pt nemernici astia de la rcs pitesti care au dovedit cat de javre pot sa fie.acest postTVR3 trebuie foarte rapid introd in baza altfel sa dea faliment.
  • Sonson Sonson
    Hai ca e bine! In sfarsit, telespectatorii din Cluj vor putea afla ce se intampla in Timisoara, ce spectacole mai sunt si alte lucruri interesante! Daca nu exista TVR3, oricum s-ar fi inventat.
  • moshu49 moshu49
    dacã nu mã afecteazã la abonamentul meu, luat si ãla cu japca, poa' sã-si mai tragã Sassu 13-14 televiziuni
    altfel, cel putin o datã pe lunã tot îi trag o înjurãturã cã mai mult nu am ce-i face
  • Alex Alex
    Tot despre TVR 3, via TVR Craiova si doza inimaginabila de magarii care se petrec de ani buni acolo: http://itrom.ro/CvL/indexh.html
    (Dati clic pe "actualitate", e primul editorial din pagina)
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Adică nu era suficient că numele trimite spre blog, trebuia să pui 3 comentarii despre asta. Ei, hai că primeşti şi tu cîţiva vizitatori în plus azi.
  • Tadaaaaaaa Tadaaaaaaa
    sa fim seriosi cu investitie 0 :)
    cheltuielile cu retehnologizarile care au avut loc la teritoriale cad in carca TVR-ului oricum; si sa nu mai vorbim de cheltuielile de lansare plus cele de promovare (vezi si aici http://tvr.ro/articol_organizatie.php?id=47362 )
  • cumainilecurate cumainilecurate
    Ma rog, si cumainilecurate sta cu ochii pe unii jurnalisti :)
  • cumainilecurate cumainilecurate
    Am uitat sa spuns unde puteti afla asta: www.cumainilecurate.wordpress.com
  • cumainilecurate cumainilecurate
    Apropo de TVR: uite cum isi bate joc Sassu de banii publici si ii face campanie lui Tariceanu.
  • Yoda TV Yoda TV
    Nu cred ca era nevoie. Ce noutate o sa aduca pe piata media? mai nimic

Trimite un comentariu

sus