Skip to main content

Toni Delaco, în oglindă cu Filantropica

 

Toni Delaco intră furios într-o sală de curs. "Toată lumea scoate mâncarea pe masă, acum! Ce sunt chimicalele astea? Mâncaţi brânzeturi, vă ajută să creşteţi mari, ca nenea ăsta!"

Publicitate

"Gata! Primul care respiră ia o boabă-ntre ochi!", explodează nervos un recuperator. "Ce-i aici? Ne batem joc de şcoală, mă? Toată lumea scrie compunerea!"

Primul este un spot Delaco, interzis de CNA, după cum a scris Adevărul astăzi. CNA a considerat afectează dezvoltarea morală a minorilor. Al doilea fragment este din "Filantropica", filmul lui Nae Caranfil, care a redat speranţa cinematografiei româneşti la vremea lansării.

Toni Delaco la şcoală

Lecţia din "Filantropica"

A fost Filantropica sursa de inspiraţie? Raluca Feher, copywriter la agenţia CAP, care a realizat spotul, este categorică: „nu ne-am inspirat din această secvenţă”, a declarat ea pentru paginademedia.

În filmul lui Nae Caranfil, secvenţa era mai mult decât o scenă comică, este un fragment cu mesaj. Un recuperator, singura autoritate apreciată de o clasă şi de o generaţie de adolescenţi cu un dispreţ profund faţă de profesori! Acelaşi lucru l-a dorit şi CAP?

"La noi e puţin diferit", a declarat Feher pentru paginademedia. "În toate spoturile, am încercat să creăm acest personaj, Toni Delaco, pentru că am pornit de la jocul de cuvinte cu Naşul. Ca personaj, se apropie mai degrabă de Soprano", a adăugat ea.

"Tocmai ieşise scandalul despre ce se mămâncă în şcoli. De aici a pornit ideea cu Toni Delaco, cel care face educaţie", a continuat ea, adăugând că vor urma şi alte spoturi cu aceeaşi idee.

Spotul şi secvenţa se încheie identic: „Mă întorc să vă verific!”, zice Toni Delaco. Dar replica nu egalează încheierea spectaculoasă a reprezentaţiei din Filantropica: Unul din racketi se întoarce şi, prin uşa întredeschisă, ameninţă fluturând pistolul, cu un accent moldovenesc: „Şi să nu prind pe careva că încearcă să copieze!”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ncai ncai
    Sursierii au întotdeauna succes.
    Asta-i viata:(
  • ailaic ailaic
    Cred ca este doar o coincidenta. Daca nu, e urat.

Trimite un comentariu

sus