Skip to main content

Revista presei media – 28 noiembrie

 

Business Standard, despre criză: În contextul situaţiei economice dificile, mai mulţi publisheri internaţionali importanţi se văd nevoiţi să renunţe la publicaţiile nerentabile sau fără potenţial de dezvoltare. Ringier închide gratuitul ceh 24 Hodin. Haymarket UK a renunţat la Eve, cu consecinţă şi în România, iar Gruner + Jahr va închide revista Park Avenue şi intenţioneaza să renunţe şi la ediţiile olandeză şi rusă a revistei People Gala.

Mari publisheri renunta la publicatii

Piaţa locală de publicitate trebuie ca, în 2009, în contextul crizei financiare, să implementeze strategii care să eficientizeze cât mai mult resursele pe care le are, prin comunicarea cât mai directă cu consumatorul, mai scrie Business Standard. Aceasta a fost una dintre concluziile specialiştilor locali şi internaţionali prezenţi la evenimentul anual Inspire.

Criza financiară modifica mesajul publicitar

Andreea Esca povesteşte în Cotidianul de ce în 13 ani nu şi-a dorit să schimbe locul de muncă, de ce merge cu troleibuzul şi cum a reacţionat când s-a văzut din nou, pe post, cu bigudiul în vârful capului.
Andreea Esca: "Sunt conservatoare. Am acelaşi tip de bigudiu"

Piaţa radio americană stă sub semnul unui paradox: în timp ce audienţele posturilor cresc, volumele de publicitate scad simţitor, notează Adevărul. Conform Biroului de Publicitate Radio, publicitatea pe această piaţă a scăzut în luna octombrie cu 10% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. În schimb, numărul total al ascultătorilor a crescut cu mai mult de trei milioane.
Veniturile posturilor radio scad vertiginous

S-a săturat şi nu a mai vrut în media, aşa că şi-a luat jucăriile şi a plecat. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Gheorghe spune că are proiecte destule, doar că nu sunt cele cu care a obişnuit până acum. Vrea un radio al lui, vrea să cânte şi să mai scrie o carte. Dar mai mult, îşi doreşte să fie un om echilibrat.
Interviu: Andrei Gheorghe nu mai înjură

După ani de plângeri venite din partea utilizatorilor referitoare la mărimea player-ului, YouTube a adoptat un format widescreen, anunţă Cotidianul. La scurt timp de la decizia de a experimenta filmele în format high definition, site-ul de video-sharing deţinut de Google a anunţat pe blogul oficial implementarea unui format mult mai generos.
YouTube îşi lăţeşte ecranul şi calitatea imaginii

Două publicaţii din Giurgiu au acreditat peste 200 de ziarişti la Autoritatea Electorală Permanentă, printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean, şeful Gărzii Financiare şi un secretar de stat, observă Adevărul. În mod ciudat, Giurgiu ¬Express şi Informaţia de Giurgiu, publicaţii la care lucrează maximum 20 de jurnalişti angajaţi, au acreditat la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) câte 100 de ziarişti corespondenţi.
Capii judeţului Giurgiu – jurnalişti acreditaţi la alegeri

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus