Skip to main content

Revista presei media – 16 decembrie

 

adrian-sarbu-2Trustul Media Pro a disponibilizat zeci de angajaţi din staţiile locale, scrie Adevărul. Cea mai profitabilă companie media de pe piaţa autohtonă este şi prima care a început seria disponibilizărilor şi trecerea publicaţiilor pe online.

Concedieri masive la Pro TV

PRO TV Iaşi a rămas fără 12 din totalul de 22 de angajaţi, printre cei care au părăsit redacţia numărându-se inclusiv directorul staţiei, Anina Nedelcu, notează şi Cotidianul. Disponibilizările de la PRO, vehiculate în presă de mai multe zile, s-au concretizat, la Iaşi, cu nume şi cifre.

PRO TV Iaşi rămâne cu jumătate de echipă

Adrian Sârbu va fi, de la 1 ianuarie 2009, noul preşedinte şi Chief Operating Officer al Central European Media Enterprises. Ascensiunea românului vine după ce Michael Garin, actualul Chef Executive Officer, şi-a anunţat retragerea, relatează Gândul. Ştirea este detaliată şi de Adevărul, Cotidianul, Business Standard şi HotNews.

Adrian Sârbu, noul preşedinte al CME

Investiţiile în publicitate pe cap de locuitor se situează la 25 de euro pe an în România, în timp ce media europeană este de 200 de euro, iar în Elveţia suma este de 380 de euro, potrivit lui Felix Tătaru, citat de Financiarul.
Investiţiile în advertising pe cap de locuitor în România, 25 de euro pe an

Producţii autohtone puţine se arată până acum în grila de decembrie, la posturile autohtone, observă Cotidianul. Oferta e bogată în producţii cinematografice şi documentare plus, bonus, o serie de concerte reciclate.
De Sărbători, televiziunile se bat în filme şi concerte vechi

România se află printre primele zece ţări din Europa în ceea ce priveşte cota de piaţă a ziarelor gratuite, peste 35% din tirajul ziarelor româneşti fiind atribuit acestui segment, într-o analiză realizată de Newspaper Innovation, citată de Business Standard. Jucătorii locali privesc cu scepticism rezultatele analizei şi spun că 2009 va fi un an greu pentru piaţa gratuitelor.
Ziarele gratuite, peste 35% din piaţă

FOTO: gandul.info

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus