Skip to main content

Şeful Ringier către angajaţi: Nu ştim la ce să ne aşteptăm, dar vor fi momente dificile

 

marius_haggerNu ştim la ce să ne aşteptăm, dar vor fi momente dificile! le-a spus angajaţilor Ringier directorul general Marius Hagger (foto). Afirmaţia a fost făcută vineri, la întâlnirea anuală a managementului Ringier cu angajaţii.

Publicitate

Hagger nu a detaliat. A spus doar că nimeni nu va şti cât de grav va lovi criza, cert este că va avea implicaţii puternice în venituri, în publicitate, tiraje şi vânzări. S-au dat asigurări că nu vor fi oameni concediaţi.

Un alt anunţ făcut la întâlnirea de la World Trade Center: Revista Capital va trece, probabil, de la formatul actual de ziar la unul de revistă, odată cu aducerea unei tipografii noi Ringier, în primăvara anului viitor. Piaţa săptămânalelor economice are în prezent două publicaţii pe hârtie de ziar – Capital şi Săptămâna financiară şi mai multe în format revistă: Money Express, Business Magazin, Business Week.

Angajaţii, nemulţumiţi de management

Una dintre concluziile unui studiu intern al Ringier, referitor la satisfacţia angajaţilor: nu sunt motivaţi şi nu sunt mulţumiţi de management. Concluzia a fost mai vizibilă în rândul ziariştilor de la Evenimentul zilei şi Capital, decât la divizia reviste şi la ziarul Libertatea.

Alte concluzii:

  • Şeful nu mai reprezintă un model pentru angajaţi. Ziariştii nu îşi privesc şeful ca pe un model de urmat în carieră.
  • 75% dintre angajaţi vin cu drag la muncă

Vocea angajaţilor: salariile sunt mult diferenţiate

Sunt mulţi oameni care nu fac nimic şi sunt secţii care muncesc mai mult, a spus Adrian Popa, cel desemnat de redacţia EVZ să spună poziţia ziariştilor la întâlnirea cu managementul companiei.

„Unii au salarii mari şi nu fac nimic. Se vorbeşte la ţigară, la bere, dar nimeni nu are curajul să o spună direct. Este foarte frustrant”, a spus Adrian Popa, în timp ce din sală se cereau exemple.

Răspunsul l-au dat Cerasela Mueller (director resurse umane) şi Claudiu Şerban (director general adjunct Ringier): Anul viitor vor fi renegocieri salariale şi se va face o evaluare a angajaţilor.

De ce nu s-a făcut până acum? Nu sunt gata încă criteriile, a răspuns Cerasela Mueller.

FOTO: www.adplayers.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adevarat adevarat
    despre mizeriile de la adevarul de ce nu scrie nimeni?
  • eftimie eftimie
    Da uite, vezi, Ringier ascultă de ofurile angajaţilor şi schimbă conducerea la EvZ odată la trei luni. Spune tu, unde ai mai văzut asemenea aplecare a urechii spre vocea salariaţilor?
  • Amun Amun
    @ Obedientul Nr. 1. Subscriu la tot ce zici. Macovei este unul dintre cei mai incapabili jurnalisti ai momentului. O forma fara fond, gen Cristian Hostiuc, Adrian Marsanu... Lista poate continua. Niste "norocosi" cu limba fina!
  • Obedientul nr.1 Obedientul nr.1
    Castigatorul titlului 'Cel mai obedient redactor-sef al EVZ' este, fara discutie, Vlad Macovei. Dintre toti cei care au prestat in acea functie, Macovei este singurul care echilibreaza deficitul de competenta cu slugarnicia maxima fata de seful sau.

    Masura competentei lui Macovei se vede in editoriale. Cu doua luni inainte de criza financiara, redactorul sef al EVZ l-a facut harcea-parcea pe Mugur Isarescu pentru masurile care ne-au salvat bancile de la faliment: inasprirea conditiilor de creditare & eliminarea celebrului credit cu buletinul.

    Recititi cu atentie textul si o sa vedeti cat de competent este Macovei intr-ale economiei...

    Ce are Isărescu cu tine?

    Un jurnalist pe economic
  • Tudor Tudor
    Cind golesti de continut ziare ca Evenimentul Zilei ar trebui sa te astepti sa scada vinzarile... Despre modelele de urmat nu mai vorbim.
  • Nu Conteaza Nu Conteaza
    Pai normal ca oamenii sa fie nemultumiti de sefi, politica Ringier la EvZ a fost sa aduca sefi obedienti fata de Corporatie si cu creierul cat mai patrat..Sa lucrezi la ei e pierdere de vreme. Si nu doar la ei, cam toata presa romana e de kkt. Dar la Ringier e si mai.

Trimite un comentariu

sus