Skip to main content

Cristina Simion, pentru HotNews: Cred că Paginademedia e primul site pe care mă uit

 

cristina-simion21"Cred că Paginademedia e primul site pe care mă uit", a declarat Cristina Simion, director general Edipresse AS România, într-un interviu acordat pe HotNews lui Iulian Comănescu. "Este un site util", spune Cristina Simion, într-o discuţie despre finanţarea unui site de media.

Publicitate

Extras din interviu:

Iulian Comănescu: Ce cotidiene din România îţi plac?


Cristina Simion: Ce cotidiene din România îmi plac?... Niciunul. Îmi plac jurnalişti. Îmi place foarte mult Cătălin Tolontan, foarte mult. Îmi place Laurenţiu Ciocăzanu, îmi place, din când în când, Grigore Cartianu, îmi place Cornel Nistorescu, păcat că... nu-l mai citesc acum.

Las aici o tăcere retorică.
Lasă-mă să mă gândesc. Sigur sunt nedreaptă faţă de alţii. Şi [pe Internet] citesc câţiva oameni, cred că în fiecare zi, mă uit măcar pe site-urile lor. Sigur că îmi place Petrişor Obae şi cred că Pagina de media e primul site pe care mă uit, chiar înainte de HotNews. Îl urmăresc în fiecare zi pe Cătălin Tolontan, îmi place Aluiann, îmi place şi Lovin şi cred că da, mă uit în fiecare zi pe Reporter virtual. Şi pe tine sunt supărată că scrii aşa de puţin. Nu mă mai uit în fiecare zi la tine [pe MLC.ro]. Cred că e foarte important să fii prezent zi de zi cu ceva.

Da, dacă vorbeşti din punctul de vedere al cititorului, te înţeleg foarte bine, fiindcă blogul meu e ceea ce fac atunci când nu fac altceva. Vorbeam mai demult cu Petrişor de la Paginademedia.ro şi îi spuneam că problema e cum obţii venituri dintr-un site ca acela pe care îl face el. Din punctul de vedere al publishing-ului...
...aha, asta-i cu totul altceva. Vorbeam acum în calitate de consumator de presă scrisă şi online.

Un site trebuie să aiba surse de venituri. Asta caută acum şi Petrişor, presupun.
Mi-aş dori foarte mult să le obţină, pentru că e un site util.

Dar tu l-ai finanţa, de pidă, pe Petrişor Obae, prin Edipresse?
N-am cum. Pentru că n-am produse asociate lui sau care să se asocieze blogului său.

Nu-l vedea ca pe un blog. Se poziţioneaza ca site.
Da, dar e o diferenţă care nu are importanţă din punctul de vedere al finanţatorului. Finanţatorul trebuie să vadă „what's in for me”. Trebuie să vadă o raţiune financiară, economică pentru care să se asocieze. Dacă n-aş fi editor de presă adresată femeilor, cred că aş putea găsi soluţii. Şi ar putea să mă intereseze. Dacă aş avea presa de informaţie în domeniul media, dacă aş fi o agenţie de publicitate în domeniul media... Există mai multe soluţii şi mai multe motive pentru ca cineva să sprijine o astfel de iniţiativă. Însă recunosc că e foarte greu. Foarte, foarte greu, mai ales în condiţiile actuale.

Iulian Comănescu: Îi dorim mult succes lui Petrişor. Tocmai pentru că sunt sceptic – şi ăsta e şi motivul pentru care eu unul am redus motoarele.

Interviul integral, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus