Skip to main content

Cristoiu, Tucă, Mircea Badea şi Mihaela Rădulescu promovează cărţile Jurnalul naţional

 

Ion Cristoiu, Horaţiu Mălăele, Mihaela Rădulescu, Marius Tucă şi Mircea Badea sunt doar câţiva din protagoniştii spotului prin care Jurnalul naţional îşi promovează colecţia Biblioteca pentru toţi. Jurnalul naţional este al treilea ziar care oferă constant cărţi în fiecare săptămână, după Cotidianul şi Adevărul.

Publicitate

Ultimele date BRAT arată că Jurnalul naţional a pierdut prima poziţie, după vânzări, între ziarele quality, fiind depăşit de Adevărul. De altfel, colecţia de carte a Adevărului a contribuit decisiv la succesul de vânzări (joia, Adevărul tipăreşte aproximativ 240.000 de exemplare).

Iată spotul TV al Jurnalului naţional:

[flashvideo filename=video/spot_biblio.flv /]

Jurnalul naţional se va difuza împreună cu o carte în fiecare miercuri, după cum scrie Cătălin Tolontan. În această zi, timp de doi ani, ziarul apare cu un titlu din literatura română, la un preţ de 10,9 lei.

Care este diferenţa dintre Colecţia Adevărul, Biblioteca pentru toţi şi Colecţiile Cotidianul?
Jurnalul naţional
apare împreună cu o carte miercuri, la concurenţă cu ziarul Cotidianul. Diferenţa vine din titlul oferit. Cotidianul se distribuie cu titluri din literatura universală, Jurnalul cu volume scrise exlusiv de autori români. Adevărul prezintă cărţi de referinţă, deopotrivă din literatura română şi cea universală.

Primele titluri din colecţia Jurnalul Biblioteca pentru toţi:

  1. Cel mai iubit dintre pământeni vol 1- Marin Preda (18 martie)
  2. Cel mai iubit dintre pământeni vol 2 -Marin Preda (25 martie)
  3. Cel mai iubit dintre pământeni vol 3 -Marin Preda (1 aprilie)
  4. Mircea EliadeMaitreyi (8 aprilie)
  5. Cella Serghi - Pânza de păianjen (15 aprilie)
  6. Mateiu Caragiale -Craii de Curtea Veche (22 aprilie)
  7. Enigma Otiliei vol 1- George Călinescu (29 aprilie)
  8. Enigma Otiliei vol 2 - George Călinescu (6 mai)
  9. Fănuş Neagu - Îngerul a strigat (13 mai)

Pe aceeaşi temă:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • petrini petrini
    am senzatia ca nu vor fi suprapuneri de titluri, adevarul a fost mai iute si a lansat deja "Enigma Otiliei", pe cita vreme Jurnalul, din aceasta cauza, a renuntat sau a aminat editarea, nu stiu sigur, insa cert e ca se cearta pe subiect, "Accidentul" a aparut deja la Adevarul daca nu ma insel desi si Jurnalul vroia s-o editeze, iata ca desi Adevarul publica literatura nu numai romaneasca se misca mai iute
  • petrini petrini
    imi pare rau ca cele 2 colectii s-au lansat simultan, pentru ca nu toti romanii isi permit sa cumpere 8 carti pe luna, astfel, ma vad nevoit sa aleg intre una din cele doua colectii, daca s-ar fi lansat jurnalul dupa adevarul as fi putut, poate sa-mi permit ambele colectii, cred ca e o politica de marketing gresita, deoarece si volumele s-ar fi vindut mult mai bine in varianta mea, dar ma rog e problema lor
  • Andreea-Cristina Andreea-Cristina
    as vrea sa fac comanda de ultimile doua carti(17,18) de la jurnalul natoinal dar nu stiu cum se procedeaza.imi puteti da mai multe detalii?eu sunt din botosani....cat m-ar costa?

    Va multumesc!
  • buffy buffy
    abonamente si la jurnalul si la adevarul in magazinele inmedio (galeriile comerciale cora, real, kaufland, carrefour), sau magazinele relay din gari, aeroport si metrou. Sant antreprenor de magazin,la adevarul primesc putine carti 5buc. La jurnalul 15 si le fac retur ca nu sant cautate.Abonamentele fara nici un adaos, la pretul cartii, dar cu ridicare din magazin (ex 1luna -44lei)si la care primiti si factura
  • ema ema
    bagati twilight ca atunci sigur se va vedea concurenta
  • ana ana
    a dori sa comand primele 3 volume:"cel mai iubit dintre pamanteni"si volumul "maytrei".Cum as putea sa le comand sau unde as putea sa le gasesc
  • eu eu
    cei de la chioscuri mint, nu spun ca toti, dar majoritate fac asa. am patit sa merg joi dimineata dupa carte sa imi spuna ca nu mai sunt si sambata dimineata sa vad cartea pusa in vitrina. sa le fie rusine
  • rruffu rruffu
    Buna,
    si eu sunt interesata sa lanseze comanda prin orice mijlo gasit de cuviinta de conducerea acestei publicatii. Am incercat sa le cumpar de la chioscuri dar ma tem ca nu are rost sa mai spun ca am patit acelasi lucru, fie ca nu le mai au, fie ca nu le primesc astazi si sa revin maine, fie ca nu are cum sa-mi vanda pentru ca are persoane care cumpara de foarte mult timp de la ei si nu au cum (macar a fost sincer). Sper sa putem lansa comanda si sa fim siguri ca intram in posesia lor.
    la multi ani de Florii celor in cauza! si sanatate multa si sa trcem de rele sau macar sa ne fereasca!
  • ursache elena ursache elena
    sint francizat rodipet din suceava ,ce se intimpla cu tirajul?Crede-ti ca la suceava nu se citeste?
  • CATOIU IONELA CATOIU IONELA
    Cum se procedeaza pentru a comanda cartile de la JURNALUL NATIONAL prin posta?
    De la chioscurile de presa nu am reusit sa cumpar cartea.
    MULTUMIM!
  • georgiana georgiana
    fiecare are anumite "gusturi" literare si motive diferite pentru care incearca sa-si achizitioneze cartile, eu sunt o cititoare infocata, am citit toata viata si continui sa o fac, cumpar cartile de la mai multe ziare pentru ca au un pret bun si sunt si prezentabile fata de ce cumparam acum 20 de ani si vreau sa-i las fetitei mele o carte valoroasa care arata si bine asa poate va avea aceeasi placere la lecturare ca parintii ei, cat despre specaula la chioscuri...sunt oameni intre oameni...nu sunt toti avizi de castiguri, de unde cumpar eu cartile este regula primului venit, primul servit, de aceea nu am avut niciodata probleme in a-mi procura cartile, noroc cu sotul care are sediul de lucru vis a vis de acest chiosc si in drum spre servici cumpara si presa...felicitari tuturor celor cu initiativa pe care o au cu tiparirea acestor carti!
  • Nicu  Cj Nicu Cj
    Salut la toata lumea.Este un lucru bun sa apara la un pret convenabil aceste colectii de carti de la diferite ziare.Probabil am sa ma rezum in a le cumpara pe cele ale scriitorilor clasici pe care i-am studiat in liceu si care mi-au lacut.I vad pe unii cu atitudini prostest extremiste,invidiosi ca altii cumpara literatura universala,pe altii ca nu sunt multumiti de drepturi de publicare,pe altii ca nu gasesc carti la chiosc (probabil care nu se trezesc devreme dimineata) sau ca se face specula la chiosc.Posibil sa fie adevarat dar au piedrut esentialul.Acum cine vrea cu adevarat colectia poate sa o aibe,si daca nu mai are timp s-o citeasca personal macar s-o lase ca zestre culturala urmasilor.Felicitari pentru promotii si celorlalti spor la citit,ca poate asa unii se vor gandi de doua ori cand arunca gunoiul ori pe unde,sau cand nu respecta pe varstnici sau colegii de trafic.Bafta
  • Tudosiei Tudosiei
    @Violeta: este o diferenta enorma intre "intentionez sa calatoresc o luna prin America" si "mi-am luat bilet dus-intors pentru America; voi sta o luna, timp in care mi-am PLATIT deja un tur al tarii printr-o AGENTIE abilitata sa vanda excursii interne". Sau doar eu vad diferenta? :)
  • violeta violeta
    pt.Tudosiei, cu referire la cometariul "datorita procedurilor prin care se achizitioneaza drepturile de autor in Romania, este practic imposibil sa avem suprapuneri de titluri. Sunt convins ca stii care sunt aceste proceduri si cum se realizeaza achizitia drepturilor de autor"
    amândoua cotidianele au se pare printre tituluri "Enigma Otilei", lucru foarte sigur, pentru ca am lista cărţilor viitoare de la Adevărul
  • Tudosiei Tudosiei
    @Alex: reiau comentariul facut mai sus pentru @Andreea: datorita procedurilor prin care se achizitioneaza drepturile de autor in Romania, este practic imposibil sa avem suprapuneri de titluri. Sunt convins ca stii care sunt aceste proceduri si cum se realizeaza achizitia drepturilor de autor.

    @vero: deocamdata am facut publice titlurile pe care le-ai descoperit in articolul lui P.Obae. Lista ceva mai extinsa va fi anuntata in curand. Desi metoda descrisa de tine ar putea fi eficienta, trebuie sa te asigur ca Jurnalul National nu apeleaza la astfel de tehnici pentru a-si creste numarul de abonamente. Cresterea acestora trebuie sa fie un proces natural. Dealtfel noi chiar credem in valoarea acestei colectii. Asta ne face sa consideram nepotrivite si inutile sistemele la care faci referire.

Trimite un comentariu

sus