Skip to main content

Cristoiu, Tucă, Mircea Badea şi Mihaela Rădulescu promovează cărţile Jurnalul naţional

 

Ion Cristoiu, Horaţiu Mălăele, Mihaela Rădulescu, Marius Tucă şi Mircea Badea sunt doar câţiva din protagoniştii spotului prin care Jurnalul naţional îşi promovează colecţia Biblioteca pentru toţi. Jurnalul naţional este al treilea ziar care oferă constant cărţi în fiecare săptămână, după Cotidianul şi Adevărul.

Publicitate

Ultimele date BRAT arată că Jurnalul naţional a pierdut prima poziţie, după vânzări, între ziarele quality, fiind depăşit de Adevărul. De altfel, colecţia de carte a Adevărului a contribuit decisiv la succesul de vânzări (joia, Adevărul tipăreşte aproximativ 240.000 de exemplare).

Iată spotul TV al Jurnalului naţional:

[flashvideo filename=video/spot_biblio.flv /]

Jurnalul naţional se va difuza împreună cu o carte în fiecare miercuri, după cum scrie Cătălin Tolontan. În această zi, timp de doi ani, ziarul apare cu un titlu din literatura română, la un preţ de 10,9 lei.

Care este diferenţa dintre Colecţia Adevărul, Biblioteca pentru toţi şi Colecţiile Cotidianul?
Jurnalul naţional
apare împreună cu o carte miercuri, la concurenţă cu ziarul Cotidianul. Diferenţa vine din titlul oferit. Cotidianul se distribuie cu titluri din literatura universală, Jurnalul cu volume scrise exlusiv de autori români. Adevărul prezintă cărţi de referinţă, deopotrivă din literatura română şi cea universală.

Primele titluri din colecţia Jurnalul Biblioteca pentru toţi:

  1. Cel mai iubit dintre pământeni vol 1- Marin Preda (18 martie)
  2. Cel mai iubit dintre pământeni vol 2 -Marin Preda (25 martie)
  3. Cel mai iubit dintre pământeni vol 3 -Marin Preda (1 aprilie)
  4. Mircea EliadeMaitreyi (8 aprilie)
  5. Cella Serghi - Pânza de păianjen (15 aprilie)
  6. Mateiu Caragiale -Craii de Curtea Veche (22 aprilie)
  7. Enigma Otiliei vol 1- George Călinescu (29 aprilie)
  8. Enigma Otiliei vol 2 - George Călinescu (6 mai)
  9. Fănuş Neagu - Îngerul a strigat (13 mai)

Pe aceeaşi temă:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vero vero
    @Alex:de unde stii ca enigma otiliei va fi si la adevarul?ca eu am vazut peste tot numai primele 25 de titluri

    @Tudosiei:vor aparea undeva afisate mai multe titluri ale colectiei?Si sper ca nu se va intampla ca la alte colectii de la alte ziare sa apara primul volum iar celelalte sa fie tiparite intr-un tiraj mai mic tocmai pt a se face abonamente
  • Alex Alex
    @Tudosiei : pai la un moment dat vor fi suprapuneri de titluri..cartea enigma otiliei va fi distribuita si de adevarul..iar romanul Ion nu cred ca va lipsi din cartile de la jurnalul..
  • Tudosiei Tudosiei
    @Andreea: datorita procedurilor prin care se achizitioneaza drepturile de autor in Romania, este practic imposibil sa avem suprapuneri de titluri.

    @Nicoleta: In ceea ce priveste distributia - din pacate nu controlam (nici noi, nici alti publisheri) mecanismele sau persoanele implicate in vanzarea efectiva la chiosc. Constatam in permanenta "initiative private" ale vanzatorilor. Nu putem face decat presiuni catre companiile de distributie de presa pentru a elimina astfel de practici.
  • Andreea Andreea
    Sper sa nu se repete titlurile din colectia "Adevarul"....cu siguranta le voi cumpara si pe cele de la Jurnalul naţional !
    Aceste carti se recitesc de catre toti cu mult drag ( daca tinerii nu le citesc, le recitim noi....mai ales daca arata intr-un anumit fel...)
  • nicoleta nicoleta
    e o initiativa buna daca s-ar si gasi cartile si in cazul in care nu ai pile la vanzatorul de ziare, ca altfel si daca t duci la chioscuri si dupa ce a venit masina cu ziare tot nu le are.Stiu ca e si varianta unui abonament dar pentru studenti si 1 leu conteaza si daca fac eforturi sa isi ia cartile macar sa le gaseasca
  • vasile vasile
    Ce ati uitat sa precizati in legatura cu cele trei cotidiane care ofera carti este targetul cititorilor vizati: la Cotidianul a trecut de faza textelor clasice, canonice, comerciale si e pregatit pentru un alt nivel de perceptie, interzis nostalgicilor care la Adevarul cumpara, intr-adevar,in editie de lux, cartile copilariei si adolescentei parintilor si bunicilor nostri, care nu le mai vor citite, ci, dintr-un ciudat simt de reparatie morala, si le doresc impecabile pe rafturile bibliotecii proprii, asa cum nu si-au permis atunci cand aveau timp sa le citeasca.
    Despre colectia ce se va naste prin cezariana, imi permit ragazul unei analize ultrioare

Trimite un comentariu

sus