Skip to main content

Alex Oprea, RCS: Digi Sport nu va fi o replică în oglindă a GSP TV

 

alex-oprea

Publicitate

ACTUALIZARE: Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat licenţa de emisie companiei RCS&RDS pentru noul canal Digi Sport. RCS a anunţat că a cumpărat drepturile de difuzare a meciurilor din campionatul Germaniei de la Eurosport şi că are în plan lansarea unui canal similar în Ungaria.

RCS va rămâne în consorţiu cu Antena 1 pentru difuzarea meciurilor din Liga I, a declarat Alex Oprea, director RCS&RDS în faţa CNA, când compania şi-a prezentat proiectul pentru postul Digi Sport. Consiliul Naţional al Audiovizualului discută în acest moment cererea de licenţă pentru Digi Sport, o platformă care va cuprinde canalele Digi Sport 1, 2,3 şi 4, după cum anunţa, ieri, paginademedia.ro.

Canalul ar urma să fie lansat în luna mai, cel mai târziu la începutul lunii iunie.

Alex Oprea, RCS: “Rămânem evident, pe parcursul celor trei ani implicaţi în proiectul respectiv. Sigur că, în timp, putem discuta cu Antena 1 ca o parte din aceste meciuri să fie difuzate pe Digi Sport. Câteva meciuri oricum nu erau difuzate pe GSP TV.”

Directorul RCS a menţionat că Digi Sport nu va copia modelul GSP TV.

Alex Oprea, RCS:

„Nu va fi o replică în oglindă a GSP TV. Noi vrem să ne axăm pe un conţinut constând în competiţii sportive şi mai puţin pe talk-show şi emisiuni de dezbateri.”

Alte precizări ale lui Alex Oprea:

  • Grila se va baza pe meciuri din Campionatul Spaniei, Germaniei şi, posibil, unele meciuri din campionatul României.
  • Fotbalul va avea peste 60% din ponderea programelor. În timp, va scădea acest procent şi în favoarea altor sporturi.
  • Pentru meciuri din campionatul de fotbal al Spaniei şi cel al Germaniei sunt deja achiziţionate drepturile de transmisie. Avem o tranzacţie cu Eurosport, prin care am preluat drepturile pentru campionatul Germaniei, pentru România şi Ungaria.
  • Avem în proiect un canal de sport asemănător şi în Ungaria.
  • Suntem în discuţii şi pentru a obţine drepturi pentru alte sporturi.
  • Vor fi calupuri de ştiri, dimineaţa, la prânz şi seara.
  • Vrem să aducem sporturi precum gimnastica, Atletism, luptele libere, canotaj, rugby, handbal, volei. Ne propunem ca, pentru început, ne propunem să facem câteva ore de reportaje săptămânale pe aceste domenii. Avem nevoie şi de sprijinul federaţiilor respective.
  • Obiectivul principal nu este audienţa. Credem că se poate încerca să reconstruim interesul şi atenţia publicului şi pentru alte posturi.
  • În momentul de faţă suntem în discuţii cu alte canale care ne-ar putea ajuta, în regim de terţ, în producerea unor programe.
  • Digi Sport va fi în pachetul de bază al RCS.
  • Reţeaua de cablu RCS are 1,4 milioane de abonaţi. Platforma DTH a operatorului, Digi are un milion de abonaţi în România, 400.000 în Ungaria şi 00.000

Citiţi şi:

FOTO: Cotidianul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • florin razvan florin razvan
    da-mi si mie un site sa vad meciu
  • florin razvan florin razvan
    daca nu am cablu de la digi cum altfel sa vad meciu
  • florin razvan florin razvan
    cum vedem acest program pe net
  • malddy malddy
    deci ujpest- Steaua va fi pe Digi Sport :}
  • Petrica Dragne Petrica Dragne
    Cum poate fi vazut Digi Sport la internet pentru cei care nu detin abonament RDS?Ce sens are difuzarea competitiilor spoprtive pe acest canal daca aria de difuzare este restrinsa? Asemenea masuri consider ca sun aberante si nu au nici-un sens daca nu sunt luate in folosul telespectatorilor iubitori de sport.
  • geo geo
    bun gsp&antena1 dar stau foarte prost cu grafica
  • Metamorph Metamorph
    In primul rand toate statisticile spun ca cei de la RCS nu au atras nici pe departe numarul de abonati la care sperau ei dupa vrajeala cu Gsp.Oameni buni,vi se pare normala dictatura asta?vi se pare normal ca ultima etapa a ligii 1 sa se transmita pe gsp1,2,3,4,ba chiar cate 2 meciuri pe un post in regim alternativ?Vi se pare normala lacomia asta?Apoi,au incercat prin acest monopol sa oblige omul de rand sa semneze cu ei.Acum,au infiintat Digisport pe care il prind doar abonatii de digital.Maine poimaine se vor da meciurile exclusiv pe digi,post care se va receptiona doar in pachetul full.Apoi,se va prinde doar cu conditia sa ai net si tel de la Rcs s.a.m.d.Iar pt acest post s-a scos mult mai interesantul SportKlub care dadea liga nationala de hochei,euroliga de baschet,bundesliga si multe multe altele.Pe UPC se prinde sportklub,sport 1,telesport...posturi pe care Rcs le-a scos din grile.N-o sa faceti niciodata treaba asa nesimtitilor!Ati devenit asa de avari incat mi-e scarba ca existati.Sa va fie rusine hotilor!!!
  • haj gabriel - valentin haj gabriel - valentin
    sper sa nu fiti asa de SCUMPI ca cei de la GSPTV sa dati posibilitatea si altor sc de cablu sa va preia canalul DIGISPORT la un pret mai rezonabil.
  • iulian iulian
    imi doresc transmisii in direct din liga nationala ,campionate europene, mondiale,la handball, volley, ruggby, polo, hochey , baschet etc. deasemeni, campionatul italian la fotbal, campionatele americane de hochey si baschet in direct sa-i desfiinteze pe fitzosii de la boom
    ideal ar fi , nu ?
  • fanfotbal fanfotbal
    sper sa nu incepeti ca si tvsport, actualul sport.ro, care avea o grila de programe de nota zece, campionatul spaniei, angliei si in timp au ajuns la "goale si fundase" tampeni de astea, sa dati sport si campionatul spaniei sa ramana piatra de temelie.

Trimite un comentariu

sus