Skip to main content

CAZUL BECALI LA CNA: Moderatorii TV nu îşi fac datoria. OTV, Antena 3 şi Realitatea TV au fost amendate

 

OTV, Antena 3 şi Realitatea TV au fost amendate de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru modul în care au reflectat arestarea lui Becali. OTV a primit 10.000 de lei amendă (100 de milioane de lei vechi), iar Antena 3 şi Realitatea, câte 7.500 (75 de milioane de lei vechi). În toate cazurile, CNA a condamnat prestaţia neprofesionistă a moderatorilor.

Publicitate

Cele mai grave derapaje au fost sesizate în cazul OTV, “televiziunea poporului”, care a cerut eliberarea lui Becali. Cu vărul lui Gigi Becali, Giovanni, în studio, OTV a trasformat emisiunea într-o campanie pentru eliberarea lui Becali. Totodată, au fost aduse acuze şi ameninţări la adresa judecătoarei şi a procurorului, fără ca Diaconescu să intervină.

Ioan Onisei: "Se instigă la violenţă, se cerea populaţiei să vină ca o forţă paramilitară, să facă presiuni."

Răsvan Popescu: "Am văzut doar puncte de vedere favorabile lui Gigi Becali."

Şi în cazurile Antena 3 şi Realitatea TV a fost penalizată prestaţia moderatorilor. Cazul care le uneşte: declaraţiile lui Marian Vanghelie legate de eventuale arestări ale unor jurnalişti, pentru care moderatorii nu au cerut probe atunci când politicianul a emis teoria, în direct.

De altfel, CNA a amendat lipsa de reacţie a moderatorilor la acuzele invitaţilor care s-au perindat prin studiourile TV în ultimele zile la dezbaterile pe tema Gigi Becali.

Ioan Onisei:

"Cel mai grav este că moderatorii nu numai că nu au încercat să oprească invitaţii, ci au formulat ei înşişi acuze lipsite de probe."

Christian Mititelu:

"Invitaţii acuză, spun orice, fără ca moderatorii să îşi facă datoria."

Dan Grigore:

"Peisajul TV a ajuns un fel de Pronosport comentat de gospodine. Toţi îşi dau cu părere despre orice, toţi sunt analişti."

Răsvan Popescu:

"Se pun în circulaţie tot felul de teorii, fără ca aceste să aibă la bază argumente."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • filadel filadel
    În sfîrşit o instituţie de stat începe să-şi facă datoria. Vă rugăm să repetaţi acţiunea zi de zi şi ceas de ceas. Aveţi subiecte ... fără număr.
  • stely stely
    Si moderatorii ce patesc?..Le da Patriciu,Vintu si Voiculescu vreo prima ...ca amenda e un "mizilic" ,ptru ei..S-au scos cu ratingul, plus "tainul"de la JIJI..La rindul lui "se scoate " cu un loc in PE.Halal CNA,halal ziaristi, plus politicieni..Eu n-am decit sa inchid tv.si sa-i injur de mama focului..si...jap,jap!
  • coco coco
    absolut corect ce a decis CNA.
    La manualul de jurnalism de televiziune se spune clar: Moderatorul "modereaza", adica da cuvantul la toti invitatii, opreste calomniile, atacurile sub centura dar nu si polemica de bun simt, nu tine partea unui invitat sau mai mult, e cat se poate de echidistant la adresa temei in discutie.
    Asta se respecta la BBC.

    Noi suntem 1000 de ani in urma...
  • procurorul poporului procurorul poporului
    Toate amenzile sa fie trecute in contul lui Becali......extraordinar.....mai terminati cu amenzile sa astupati gura presei? sa facem si sa vorbim ce vreti voi astia care cenzurati presa? odata si odata trebuie sa razbufneasca tot acest circ care faceti cu acest popor traumatizat de minciunile voastre comuniste....ce-a ce vedeti in Moldova nu v-as dori sa vedeti in Romania
  • adhan adhan
    pe undeva asta e OK pentru ca ne arata non profesionalismul asa zisilor jurnalisti in mare voga : cu doua zile inainte ragiiau poste tot "free gigi",ieri- probabil dupa 2 sepci la ceafa - au intors-o aproape toti cu 180 grade ,ca niste catei zburdalnici ! tipic romanesc !
  • Mircea Popescu Mircea Popescu
    Cum vine asta, ori spuneti ce vrem noi ori va amendam ?

    Scumpa libertate de expresie.
  • Dobermannul Dobermannul
    "Se pun in circulatie tot felul de teorii..."
    Dar de o parte se pun si este OK. Iar partea adversa nu e voi faci nici-o teorie. Libertate de idei ? Aiurea in tramvai.
  • YODA YODA
    Serios, Mititelule?

Trimite un comentariu

sus