Skip to main content

OTV şi Antena 1 sfidează Codul audiovizualului

 

Posturile OTV, Antena 1 şi Euforia TV continuă să difuzeze emisiunile interactive cu prezicătorii Iliuţă şi Minerva, interzise clar de Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Publicitate

Imaginea alăturată a fost surprinsă în această noapte, la ora 2.00, pe postul Antena 1. În acelaşi timp, Euforia TV difuza aceeaşi emisiune.

Dacă Antena 1 programează aceste emisiuni interzise târziu în noapte, OTV le difuzează chiar în miezul zilei, de la ora 12.00, după cum paginademedia.ro a sesizat încă de săptămâna trecută. Emisiunea de pe OTV se suprapune orar chiar cu şedinţele Consiliului Naţional al Audiovizualului, dar forul nu s-a sesizat încă.

Emisiunile se difuzează deşi, acum o lună, CNA sesiza faptul că astfel de emisiuni sunt interzise de lege şi soma posturile să nu le mai difuzeze.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, televiziunile nu pot difuza emisiuni interactive în care publicul poate apela la ghicitori sau vrăjitori, fiind interzise, totodată, şi emisiunile care promovează, direct sau indirect, practicile oculte.

Citiţi şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Răzvan Răzvan
    Din nefericire, CNA nu se sesizează, chiar dacă nu e prima dată când tu scrii despre emisiunile astea aşa-zis "interzise". Dacă ei nu sunt capabili să facă ceva, mă întreb cu ce îşi ocupă timpul şi de ce mai exista, sincer!
  • Alin Alin
    pt Ionut: marti, cat timp au fost meciuri in acelasi timp, ProTV a batut antena. deh, era totusi vaslui - urziceni. miercuri, Dinamo - rapid a fost peste Porto - Manchester, tot asa, cand s-au suprapus.
  • Ionut Bz Ionut Bz
    Intact nu a avut decenta niciodata si probabil k nici nu va avea...cat timp va fi condus de familia voiculescu.

    am o intrebare..defapt o curiozitate ... cum au stat protv si antena 1 la audiente in prime time marti si miercuri in timpul meciurilor?ar fi foarte interesant un studiu champions league- Cupa Romaniei
  • YODA YODA
    da, daca la OTV nu te astepti, este jenant pentru Antena 1 ca se preteaza sa difuzeze aceste concursuri, o televiziune de top, chiar lider de audienta in ultima luna, ar trebui sa se uite nitel spre PRO, da-i dracu de bani, o minima decenta ar trebui sa existe la INTACT.

Trimite un comentariu

sus