Skip to main content

Revista presei media – 2 aprilie

 

Publicitate

Jocurile online, chat-ul, messenger-ul, forumul sau muzica sunt principalele motive pentru care copiii mai mici de 14 ani accesează calculatorul. Studiul “Copiii şi Internetul” realizat de Intuitext împreună cu Itsy Bitsy FM arată că Internetul nu are un rol educativ în viaţa copiilor, ci este folosit în principal ca sursă de distracţie, scrie Wall-Street. Studiul relevă faptul că 59% dintre copiii sub 14 ani accesează zilnic Internetul. Cei mai mulţi o fac pentru a se juca sau pentru a vorbi pe messenger.
Studiu: 59% dintre copiii sub 14 ani intră zilnic pe Internet

Preşedintele Televiziunii publice, Alexandru Sassu, face pe plac parlamentarilor şi intenţionează să demareze un proiect prin care TVR va transmite în direct şedintele Parlamentului, scriu HotNews şi Cotidianul. Sassu a trimis o scrisoare Camerei Deputaţilor prin care informează că TVR este pregătită să difuzeze în direct lucrările Legislativului. Biroul Permanent al Camerei a decis să-i mandateze pe Roberta Anastase şi Bogdan Olteanu să înceapă discuţiile cu TVR.
HotNews: TVR este pregătită să transmită în direct şedintele Parlamentului
Cotidianul: Parlament TV, cea mai nouă iniţiativă a lui Alexandru Sassu

Familiile ziariştilor decedaţi într-un accident de muncă pot solicita compensaţii formate din maximum şase salarii, potrivit documentului semnat între angajaţii şi patronii din media. Sindicatele şi patronatele din mass-media au parafat un Act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă. Printre avantajele noului Act adiţional se numără acela că în cazul în care angajatorul dă preaviz angajatului din motive neimputabile acestuia, salariatul are dreptul să primească două salarii compensatorii. Despre subiect au scris şi iaa, iar Reporter Virtual a publicat integral comunicatul.
Şase salarii, viaţa unui jurnalist căzut la datorie

60% dintre romi sunt prezentaţi negativ în presa scrisă, neexistând reglementări în domeniu privind folosirea termenilor de “rom” şi “ţigan” - aceasta a fost una dintre discuţiile purtate în cadrul dezbaterii “Libertatea de exprimare şi pericolul intoleranţei în mass-media”, organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Centrul Regional Project on Ethnic Relations. ONG-urile au arătat cu degetul înspre presă, iar reprezentanţii media au spus că reflectă doar societatea, relatează Cotidianul.
Ciprian Stoianovici: “Nu există nicăieri în lume o presă diferită faţă de societatea în care se mişcă, iar această societate este intolerantă”

Generaţia tânără, de 12-24 de ani, nu va consuma pe viitor presă scrisă, cu excepţia revistelor, caz în care cititorii vor fi tinerele femei. O spune Jeffrey Cole, directorul Centrului Annenberg pentru Viitorul Digital, din cadrul University of Southern California. Cole observă, în “portretul robot” al tinerilor din punct de vedere al comportamentului de consum media, o trăsătura fundamentală – mobilitatea.
Generatia de 12-24 de ani nu va consuma pe viitor presă scrisă

Pe plan global, cheltuielile cu publicitatea vor scădea cu până la 4,4% în 2009, până la 425 miliarde dolari (320 miliarde euro), potrivit Group M, parte a grupului de comunicare WPP, scrie Daily Business. Oficialii Group M se aşteaptă la o scădere cu pâna la 4,3% a investiţiilor în publicitatea din SUA anul acesta, până la 155 miliarde dolari (116 miliarde euro)
Previziuni Group M

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • UrbanReality UrbanReality
    Sassu mai bine ar desfiinta TVR-urile in plus sau sa transforme TVR Info in Parlamet tv, oricum nu ii vad rostul.
    TVR 3 trebuia sa fie al regionalelor, dar sunt canale regionale preluate pe cablu, era nevoie ? NU. Regionalele au cateva ore pe zi si ... pauza, ar fi putut face un mix care se transmite pe aceeasi frecventa si cu asta basta, dar nu inca un post TV in plus. De ce nu ma mira ca trebuiau scoase cateva milioane de euro din buzunarul nostru ?
  • guspita guspita
    prezentarea rezultatelor studiului referitor la accesul copiilor pe internet este eronata...studiul este facut cu parinti care au acces la internet si care au accesat un anumit site/sau sunt ascultatori de itsi bitzi...ceea ce inseamna ca rezultatele nu pot fi prezentate ca fiind reprezentative pentru intreaga populatie.
    63.5% dintre copii de pana in 14 ani intra zilnic pe internet ar trebui citit 63.5% dintre copiii parintilor cu acces la internet (in cel mai fericit caz!) intra zilnic pe internet.
    ar trebui precizat macar procentul gospodariilor care au acces la internet in Romania!
    stiti, e vorba aceea: guns don't kill...people do! la fel si in aces caz: numbers don't lie, stupid people do!!!

Trimite un comentariu

sus