Skip to main content

Realitatea TV a luat o amendă de 12.500 de lei din orgoliu

 

Modul în care Realitatea TV difuzează textele sancţiunilor pe care le primeşte a atras o nouă... sancţiune. Valoarea noii amenzi – 12.500 RON (125 de milioane de lei vechi). În timp ce legea prevede că textele sancţiunii se citesc obligatoriu pe post, aşa cum au fost emise de CNA, Realitatea TV îşi lipea alături de textul forului şi poziţia proprie, prin care se dezvinovăţea.

Publicitate

Mai mult, într-unul dintre cazuri, după textul sancţiunii, Realitatea TV califica “nelegale” dispoziţiile Codului de reglementare în audiovizual.

Un exemplu:

Cum publică Realitatea TV sancţiunile CNA

[flashvideo filename=video/realitatea_somatie_cutremur.flv /]

Potrivit legii, posturile TV au obligaţia de a transmite textul sancţiunii, sonor şi vizual, de cel puţin trei ori, în intervalul 18.00-22.00, din care o dată în principala emisiune de ştiri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • schmoukiz schmoukiz
    mda, o mostra de tupeu marca Vantu. Sunt la fel de otevizati, doar ca umbla cu coada mai pe sus decat Diaconescu, ala se si lauda cu amenzile
  • bulea bulea
    @Dacian - CNA e departe de-a fi, calitativ, la virful institutiilor similare din lume. Dar luarea de pozitie fata de aberatiile... cutremuratoare ale media din Ro a fost foarte CORECTA. Si a dat (are acest drept prin LEGE!) o sanctiune. Care, tot conform LEGII, TREBUIE aplicata. Numai ca RO a ajuns sa fie tara unde NU EXISTA LEGI, REGULI, BUN SIMT... Si cum Basescu e vinovat ca ploua de sus in jos, tot asa tot ce contrazice afirmatia anterioara e taxat, firesc, drept comunism. Se vede ca l-ai cunoscut(pe el, pe comunism) doar de pe internet.
  • Emanuel Emanuel
    Realitatea se face de ras cu replica stupida, mai ales ca admite ca "legea interzice speculatii privind dezastreze deja produse". Pai tocmai asta am vazut ca a facut Realitatea TV in noaptea cutremurului. Desi fusese evident doar un mic cutremur, astia de la Realitatea faceau referire la o declaratie recenta a primarului Oprescu cum ca la un cutremur in Bucuresti pot fi 500.000 de morti! Asta dintr-o populatie de 2 milioane. Ce legatura avea amintirea sinistrei si iresponsabilei declaratii incontextul acelui cutremur neinsemnat? Nici asta nu e speculatie? Din punctul meu de vedere, problema nu e ca Realitatea da replica unei decizii CNA (CNAul poate sa o dea in bara si a dat-o de multe ori), ci ca manipuleaza chiar si atunci cand e sanctionata.
  • Dacian Dacian
    Deci daca nu au voie sa dea un punct de vedere, din banii lor, pe postul lor, fata de o aberatie a CNA, atunci cred ca trebuiau amendati dublu?
    Parca ne intorceam undeva in comunism cu asemenea atitudini. CNA nu gresete, nu e partinitor, ca nu inteleg pozitia celorlalte comentarii?
  • Alex Petras Alex Petras
    e stupid si din punct de vedere a PR-ului ... au pus paie pe foc de pomana si nu cred ca interesa pe cineva luare de pozitie a celor de la realitatea-catavencu.
  • bulea bulea
    Nesimtirea si suficienta gastii Realitatea-Catavencu nu mai merita nici un fel de comentariu. EOL e mindru de adunatura lui (el le zice..."profesionisti"!) si Ro e plina de asemenea specimene.

Trimite un comentariu

sus