Skip to main content

Concurs pentru jurnalişti: Premiu de 4.500 de euro pentru diversitate, împotriva discriminării

 

Jurnaliştii români se pot înscrie la concursul european Pentru diversitate, împotriva discriminării, lansat de Comisia Europeană, în parteneriat cu Asociaţia Jurnaliştilor Europeni, European Youth Press şi Centrul European de journalism. Valoarea marelui premiu este de 4.500 de euro.

Publicitate

Articolele trebuie să fie publicate în perioada 1 noiembrie 2008 şi 31 august 2009 (data limită de înscriere) în presa scrisă şi online, într-una din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.

Cum se va desfăşura concursul:

La finalul perioadei de înscrieri, în toate cele 27 de state membre se vor întruni jurii naţionale pentru a selecta articolele câştigătoare. Ulterior, un juriu european va alege cele mai bune trei articole şi pe câştigătorul premiului european al jurnaliştilor, dintre cei 27 de câştigători naţionali.

Despre concurs şi înscriere:

  • La nivel naţional, premiul este de 600 de euro. Câştigătorul european al premiului I va primi 4.500 de euro, al doilea clasat 3.000 de euro, iar al treilea 2.000 de euro.
  • Adresa la care se pot face înscrierile: http://journalistaward.stop-discrimination.info
  • Articolele pot fi trimise în una din cele 23 de limbi oficiale ale UE şi trebuie să conţină minim 3.800 de caractere, cu spaţii incluse.
  • Se recomandă ca articolele să nu depăşească 50 000 de caractere, cu spaţii incluse.
  • Nu se percep taxe de inscriere.
  • Data limită pentru înscrierea articolelor este ora 12.00 (la amiază), 31 august 2009.

Anul trecut, concursul a fost câştigat, la nivel naţional, de Amalia Dascălu de la Ziarul de Iaşi, iar Alina Bădalan Turcitu, redactor Gândul, a câştigat Premiul Special dedicat comunităţii rome.

Cei doi câştigători europeni au provenit de la ziarul Le Monde, din Franţa şi de la cotidianul naţional Jyllands-Posten din Danemarca.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus