Skip to main content

UN SCENARIU POSIBIL: MediaPro renunţă la ziarele locale

 

ACTUALIZARE: Mihai Gotiu, redactor-şef Clujeanul a declarat pentru HotNews că "a fost o decizie de business luată ieri şi comunicată astăzi dimineaţă. Luni va fi ultima ediţie tiparită a ziarului Clujeanul, sub Publimedia". Un alt redactor-şef contactat de Hotnews, Gruia Ursu (Ieşeanul), spune că "nu am primit nicio informare oficială. Ştiu ca luni Ieşeanul va ieşi pe piaţă".

Publicitate

Insa Mihai Gotiu, redactor-sef Clujeanul, a declarat ca "a fost o decizie de business luata ieri si comunicata astazi dimineata. Luni va fi ultima editie tiparita a ziarului Clujeanul, sub Publimedia".

"Daca va mai aparea, ramane de vazut", a spus Gotiu, intrebat daca a fost informat in legatura cu eventuale planuri Publimedia de a vinde ziarul sau de a-l mentine doar online.

În contextul crizei, Publimedia, divizia de publishing a grupului MediaPro, ia în calcul închiderea titlurilor locale pe care le editează: Clujeanul, Ieşeanul, Hunedoreanul şi Bihoreanul.

Cosmina Noaghea, director de publishing Publimedia, a declarat pentru paginademedia.ro că varianta închiderii ziarelor locale este “un scenariu printre multe altele” şi că nu s-a luat nicio decizie. Fostul director al ziarelor locale ale MediaProDragoş Stanca (actual director la F5 Realitatea Caţavencu), a anunţat scurt, pe blogul lui, că ziarele locale Publimedia vor fi închise.

Cosmina Noaghea, pentru paginademedia.ro:

“Există mai multe scenarii legate de viitorul ziarelor locale. Este drept că piaţa locală a scăzut foarte mult”.

Este închiderea titlurilor printre scenarii?

“Este un scenariu printre multe altele. Când vom lua o decizie, o vom anunţa. În acest moment, ziarele locale există. Nu ştiu ce va fi în următoarea perioadă”.

Vânzările medii ale ziarelor locale editate de Publimedia în primele luni din 2009 şi 2008

ianuarie-martie 2008 ianuarie-martie 2009
Bihoreanul 3.664 3.341
Clujeanul 5.539 4.563
Hunedoreanul 6.428 5.608
Ieseanul 3.619 2.628

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    Tot ii da cu scenariile,mai bine ar fi scenarista si nu sa se joace cu oameni care au muncit din greu si platiti prost!
  • cristi cristi
    De cand a plecat Dragos Stanca totul a fost pe dos,are ceva de spus Cosmina Noaghea sau ca de obicei nu stie ce vrea,nu stiu ce cauta in presa,locul ei este in alta parte!

Trimite un comentariu

sus